Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Engellilerin her zaman yanındayız” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Engellilerin her zaman yanındayız"

Afyonkarahisar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği programda, ilimizde yaşayan engelli bireyleri bir araya getirdi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Afyonkarahisar’da yaşayan engelli bireylere yönelik program düzenlendi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli programda bir araya gelen engelli bireyler, birbirleriyle sohbet etme ve kaynaşma imkânı buldu. Programa, Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ve çok sayıda engelli katıldı.
Programda, tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, engelli olmayan bireylerin engellilerin engellerini kaldırması gerektiğini, ancak çoğu zaman bu düşüncenin tam tersinin oluştuğunu kaydetti. Özellikle engelli araç park yerlerinin engelli olmayan kişiler tarafından gasp edildiğini ifade eden Başkan Birliktir, bu konuya hassasiyet gösterilmesini istedi.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay da engellilerin yaşam kalitesinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti. İmkânlar doğrultusunda engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Vekili Albay, Afyonkarahisar Belediyesi olarak, engelli araç dağıtımlarıyla ve çeşitli yardımlarla engelli bireylere destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Albay, Afyonkarahisar Belediyesi’nin her zaman engelli bireylerin yanında olduğunu sözlerine ekledi.
Engelli vatandaşların hoşça vakit geçirdiği programda, Sosyal Hizmetler Uzmanı Merve Avşar tarafından ‘engellilere yönelik sağlık hizmetleri’, Çocuk Gelişimi Uzmanı Nagehan Karataş tarafından da ‘engellilere tanınan sosyal hizmetler’ konularında sunum yapıldı. (Kocatepe)