Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ensar Kitap Kahve’nin açılışı yapıldı

Programın açılış konuşmasını Kitap
Ensar Kitap Kahve’nin açılışı yapıldı

Programın açılış konuşmasını Kitap Kahve Proje Koordinatörü AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Abdullah Çakmak yaptı.
“BAKANLIK VE BELEDİYE DESTEKLEDİ”
Ensar Vakfı’nın üç temel alanda hizmet verdiğini dile getiren Çakmak, “Kısaca Ensar Kitap Kahve Projesi hikâyesini anlatmak istiyorum. Bilindiği üzere Ensar Vakfı Afyonkarahisar’da üç temel alanda hizmet veriyor. Birincisi ağırlıklı üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık on alanda olan Akademik Okumalardır. Bir diğeri geleneksel hale gelen Ramazan’da İkindi Sohbetleridir. Üçüncüsü de Seherde Hadis Sohbetleridir. Ensar Vakfı Şube Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Güler ile değişik ne yapabiliriz diye düşündük. Vakfımızda yaklaşık 3 bin kitap bulunan bir kitaplığa sahiptik. Bakanlık desteğini öğrenince yaklaşık 2 bin 500 kitap daha temin ettik. Öğrencilerimizin buraya rahatça gelip ders çalışıp kitaplıktan istifa ederek çay-kahve içebilecekleri bir ortam oluşturduk. Bu anlamda bakanlık desteğine teşekkür ediyorum. Belediyemize böyle bir mekânda hizmet imkânı sunduğu için de teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarımıza da bu projeye verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.
“İKİ TEMEL EĞİTİM KURUMU BİRLEŞTİ”
Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler, klasik eğitim sisteminin iki temel müessesinin bir araya geldiğini dile getirdi. Güler, “İki temel müesseseyi bu proje ile birleştirmiş olduk. Bunlardan bir tanesi Medrese’dir. Öğrencilerimize bunu uzunca anlattık. Son 3 yıldır ben Osmanlı Devleti’nde Medrese Eğitimi dersini öğrencilerimle burada yani Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde yapıyorum. Bir eğitim kurumumuz Medrese bir diğeri de kütüphanelerdir. Son dönemde Gençlik Spor Bakanlığımız bu noktada güzel bir adım attı. Zannediyorum Ensar Vakfı’nın yaptığı Kitap Kahve Projesi ile bakanlık böyle bir çağrıya çıktı. Bu sene bizde bu projeye teklifte bulunduk ve kabul edildi. Kitapçı veya kütüphane ile Medrese’yi yani iki eğitim kurumunu birleştirip öğrencilerimizin sabah 09:00’dan akşam 21:00’e kadar istedikleri gibi kitap okuyup ders çalışabildikleri bir ortama dönüştü. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.
“HEDEF GELECEK NESİLLERİN İHYASI”
Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, vakfın 40’ıncı kuruluş yılında olduğunu belirtti. Nice 40’lı yıllara erişmeyi dileyen Kader, “Ensar Vakfı olarak tüm illerimizde teşkilatlanarak insanlarımıza, gençlerimize gelecek nesillerin ihyası ve inşası noktasında bir çaba sarf ederek onların eğitimi için gerekli olan alt yapıyı hazırlamak için gerekli iradeyi ortaya koyuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Türkiye de sivil toplum kuruşlarının hizmetine şamil olma noktasında bu konuda destek ve katkıda bulunmuş bizim Türkiye genelinde almış olduğumuz Kahve Kitap Projesi Afyonkarahisar’da da faaliyete başlayacaktır. Kitap, ilim, irfan ve bilginin önemini hepimiz biliyoruz. Yazılı kültürümüzün önemi yıllar geçtikçe daha iyi anlıyoruz.” şeklinde konuştu.
“KİTAP KAHVE PROJESİ HAYIRLI OLSUN”
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Gedik Ahmet Paşa Medresesi namı diğer Taş Medrese’nin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban sayesinde restore edildiğini belirtti. Zeybek, “Allah Belediye Başkanımızdan razı olsun. Medrese sayesinde restore edildi. İl Başkanlığı dönemimizde dönemin Valisi Afyon’da Ensar Vakfı Şubesi’nin olup olmadığını sormuş. Olmadığını ancak bir hafta içerisinde kurabileceğimizi ifade etmiştik. Bunu duyan Vali bizden önce bir liste göndermiş. Ama elhamdülillah bizim ismimizin olduğu liste kabul gördü. Bu nedenle Vakfın Genel Müdürü Sayın Hüseyin Kader ve Denetleme Kuruluna tekrar teşekkür ediyorum. Kitap Kahve Projesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
“RESTORASYONLA GÜZEL HİZMETLER ORTAYA ÇIKTI”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nin banisi merhum Gedik Ahmet Paşa’ya Allah’tan rahmet diledi. Çoban şöyle konuştu: “Gedik Ahmet Paşa Vakfiyesinde çok ağır bir madde var. ‘Kim ki burada ki eserleri yaşatmazsa onları çok ağır bir vebal bekliyor’ Bu maddeyi okuyunca bu güzel eseri restore ettik. Bu güzel hizmetlere vesile olduk. Emeği geçenlere teşekür ediyor, projenin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”
Tören açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi