Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erbakan dualarla anıldı – Kocatepe Gazetesi

Milli Görüş hareketinin Lideri
Erbakan dualarla anıldı

Milli Görüş hareketinin Lideri merhum eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 8’nci yıldönümünde “Nezaket ve Dürüstlük” temasında “Erbakan’ı Anma ve Anlama” etkinliği ile anıldı. Anma etkinliği 24 Şubat Pazar Günü Afyon Lisesi Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yanı sıra Belediye Başkan Adayları AK Parti’den Mehmet Zeybek, İYİ Parti’den Mahmut Koçak, SP’den Hasan Hüseyin Uğurlu katıldı.
“KIYMETİ VEFATIYLA ANLAŞILDI”
Anma programı Mustafa Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. AGD olarak düzenledikleri anma programında ilim, fikir, devlet, dava adamı, nezaket ve dürüstlük nişanesi olan Erbakan’ı tüm meziyetleri ile anarak anlamayı amaçladıklarını söyledi. Coşkun, “Genelde önemli şahsiyetlerin fikirlerine hayata iken çağdaşları ve rakipleri tarafından gereken değer verilmez. Ancak bu dünyadan göç ettikten sonra onların kıymeti anlaşılır. İşte Erbakan Hocamız da bu şahsiyetlerden biridir. Erbakan Hocamız hiç şüphe yok ki müstesna bir insandı. Fiziki yapısı, giyinişi ve tavırlarıyla insanlar üzerinde büyük bir saygı uyandırırdı.” dedi.
“İNANIYORUZ Kİ YENİ
BİR ERBAKAN DOĞACAK”
Merhum Necmettin Erbakan’ın zekâsının, ilmi derinliğinin, hadiselerin arka planını kavramadaki sezgisinin çok güçlü olduğunu dile getiren Coşkun, “Feraset ve basiret sahibiydi. Erbakan Hoca aramızdan ayrılalı tam 8 yıl oldu. Ancak idealleri ve fikirleri yaşıyor. Milli Görüş gençliği bu idealler ile besleniyor ve adalete dayalı yeni bir dünyanın kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Biz inanıyoruz ki er ya da geç İslam Âlemini toparlayacak birileri gençler arasında çıkacak ve ‘Bana ne Amerika’dan diyecek bir Erbakan doğacaktır” diye konuştu.
“BELEDİYELER VE KOLTUKLAR
 BİRER EMANETTİR”
Milli Görüşün ileri gelen isimlerinden merhum Necmettin Erbakan’ın yakınında yer alan kişilerden biri olan din adamı Muhittin Hamdi Yıldırım, “Nezaket ve Dürüstlük” temasında Erbakan Hoca’ya ilişkin hatıratlarını anlattı. Belediye Başkanlığı görev ve makamının emanet olduğuna vurgu yapan Yıldırım şöyle konuştu: “Belediye makamları koltuklar birer emanettir. Oraya salya akıtıp zehirlemeyelim. İşte Milli Görüş ruhu budur. 95 ruhu falan deniyor ya o bu işte. Bu ruhu korumamız lazım. Erbakan Hoca verdiği söze çok bağlıydı asla dönmezdi. Başına ne gelirse gelsin. Erbakan Hocamız görevinin başında vefat etti ve şehittir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi