Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdal Beşikçioğlu Kimdir, Kaç Yaşında Ve Aslen Nerelidir?

Ankara’nın Etimesgut Belediye Başkanı seçilen oyuncu, yönetmen ve siyasetçi Erdal Beşikçioğlu’nun hayatı merak edilen siyasiler arasında yer alıyor.

Ankara’nın Etimesgut Belediye Başkanı

Erdal Beşikçioğlu kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?

CHP’DEN ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Erdal Beşikçioğlu 5 Ocak 1970 tarihinde Ankara’da dünayya geldi. Oyuncu, yönetmen ve siyasetçidir. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Etimesgut Belediye Başkanı olarak seçildi. Babası Ünyeli ve Laz kökenli olup annesi ise Priştine’den Ankara’ya göç etmiş bir Arnavut ailenin kızıdır. Ortaöğrenimini İzmir Özel Türk Koleji’nde tamamladı. İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi.

ANKARA DEVLET TİYATROSUNDAN EMEKLİDİR

Konservatuvar eğitimi sırasında İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill’in “yaratıcı drama” üzerine atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatroları’nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-1996 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda Müdür Vekili olarak görev yaptı. 2015 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan emekli olmuştur. 2022 yılında Allame, No.1, Şehinşah ve Şanışer gibi isimlerin bulunduğu Tirat albümünde “Tirat by Erdal Beşikçioğlu”nu seslendirdi. Elvin Beşikçioğlu ile evlidir. Bir kızı ve bir oğlu vardır. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın yeğenidir.