Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erenler’de 11 binaya mühür – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Erenler'de 11 binaya mühür

Temmuz ayında öğrencilerin kaldığı binaların mühürlenmesiyle gündeme gelen Erenler Köyü’nde, bina sahiplerine tanınan süre sona erdi. Dün itibariyle işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları olmayan 11 bina, mühürlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün karşısında bulunan Erenler Köyü’ndeki apartmanlar, bir kez daha gündemde. Temmuz ayı içinde Emniyet ve Zabıta ekiplerinin mühürledikleri, ancak AKÜ Yaz Okulu’nun devam etmesi dolayısıyla öğrencilerin mağdur olmamaları için 18 Ağustos’a kadar ruhsat almaları çin süre tanınan binalara, dün itibariyle mühür vuruldu.
Süre tanınmıştı
Ruhsat denetimi ile ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Turhan Gedikkaya, “11 Temmuz’da Erenler’de işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından dolayı 13 işyerini kapatmıştık. Kapatma işlemi tamamlandıktan sonra bunlara 18 Ağustos’a kadar ruhsatlarını almalarıyla ilgili olarak süre tanıdık. Bu süre bitiminde tekrar kontrole gittik. Bu 13 yurttan iki tanesi işyeri çalışma ruhsatı aldı. diğer 11 tanesi işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadığından dolayı bugün Emniyet ekipleriyle beraber kontrole gittik ve açık olduğunu gördük işyerleri mühürlenerek kapatılmıştır” dedi
Ruhsat alındığı
zaman açılacak
Gedikkaya, daha önce bina sahiplerini uyardıklarını belirterek “Kendilerine 1- bir buçuk yıldır uyarılarda bulunduk. Fakat arkadaşların işlemlerini tamamlamalarında geçikme oldu. 18 Ağustos’a kadar son kez süre verildi. 11 tanesinin işyeri ve çalıştırma ruhsatı alamadağı görüldü. Ruhsatı alanların, ruhsatları aldıkları gün açılacak” diye konuştu.
Gedikkaya, şöyle devam etti:
“Daha önceden mücavir alan dışıydı. inşaatlar başladıktan sonra mücavir alan sınırları içine girdi. İnşaat ruhsatı alınmadığndan dolayı bazı sıkıntılar yaşandı. Kendileri belediyeyi mahkemeye verdiler, bu sürede belli bir zaman geçti. İnşaatlar bitmiş oldu. Öğrenci aldılar, ruhsat alamadılar. Ruhsat alınamazsa bu yurtlara öğrenci alınmayacak.” (Kocatepe)