Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erenler’in sorunları acil çözüm bekliyor”

“Erenler’in sorunları acil çözüm bekliyor”

Erenler Çekirdek Kafe İşletmecisi Süleyman Sivri, Erenler Bölgesinde yaşanan olumsuz ve çirkin olayların Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne de, ilimize de olumsuz etki ettiğini belirterek, “Üniversite öğrencilerinin Afyon’a olan ilgisi her geçen gün azalıyor. Sayın yetkililerimiz acil olarak Erenler bölgesinin geleceği için taşın altına dllerini koymalıdırlar.” dedi

Çekirdek Kafe’nin Sahibi Süleyman Sivri, gazeteniz Kocatepe’ye yakın zamanda gerçekleştirilen bir fuhuş operasyonundan sonra yaşananları ve Erenler Bölgesi’ndeki büyük sıkıntının nedenlerini anlattı.
ÇEKİRDEK KAFE’NİN OLAYLA HİÇBİR ALAKASI YOK
Burak Aydın: Geçtiğimiz günlerde emniyet güçlerince Erenler’de bir fuhuş operasyonu gerçekleştirildi. Bundan sonra yaşanan bir takım olaylar oldu. Çekirdek Kafe’nin de adres belirtilmesiyle ismi geçti ama burada bir yanlış anlaşılma oldu. Erenler Bölgesi ve bu operasyonla ilgili neler söylemek istersiniz?
Süleyman Sivri: Öncelikle arkadaşlar buraya kadar gelip bu haberi yapmakla beni onurlandırdınız. Yakın zaman önce Erenler’de yaşanan bir olay nedeniyle hiç ilgimiz olmamasına rağmen biz de sıkıntı yaşadık. İşletmecisi olduğum Çekirdek Kafe’nin, ismi bir fuhuş operasyonunda tamamen yer tarifi için geçirildi. Bu olayla hiçbir alakası olmadığı halde operasyon sırasında adres olarak Çekirdek Kafe isminin anılması ve bunun basına yansıması yanlış anlamalara neden oldu. Erenler Bölgesi’nde asayişin sağlanması için tüm görevliler seferber. Nerede ne var takip ediyorlar ve biliyorlar. Ama ne yazık ki Çekirdek Kafe ismi bir operasyon sırasında yansıtılıyor da asıl operasyonun yapıldığı apartın ismi yansıtılmıyor, buna anlam veremiyoruz. Çevrede kısa sürede isim yapmış bir Çekirdek Kafe olarak bizim ismimizi herkes biliyor. Sanki söz konusu operasyon Çekirdek Kafe’de yapılmış gibi bir imaj oluşturulmuş. Bu durum bizim için sıkıntı oluşturdu. İşletmemizin ve bizlerin ismi hak etmediğimiz şekilde bu tür olaylara yansıdı. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. İnsanlara zarar vermeden öğrencinin dayısı, öğrencinin babası, öğrencinin amcası olarak öğrenciler bizleri bilirken bizim ismimizin bu tür içerikli şeyler de geçmesi beni derinden üzdü.
Burak Aydın: Sizin mağdur olduğunuz durum nedir?
Süleyman Sivri: Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verildi. Doğru da anlamış olsalar bazı insanlar farklı şeyler değerlendiriyor, farklı şeyler arıyor bu işin altında. Yetkililerden ricamız operasyonlar kamuoyuna yansıtılırken nerede yapıldığını, tam olarak nerenin mühürlendiğini belirtmelerini istiyoruz. Aksi durum mağduriyete neden oluyor.
Burak Aydın: Maalesef üzülerek söylüyoruz ki Erenler Bölgesi fuhuş başta olmak üzere çeşitli illegal işlerle anılıyor. Bununla ilgili siz burada bir işletme sahibi olarak neler söylemek istersiniz? Nasıl bir tedbir alınması lazım?
Süleyman Sivri: Alınan tedbirler yeterli değil. Devletimiz 18 yaşında bir gençtir. Kulağı delik, gözü sekiz tanedir. Nerede neyin ne olduğunu çok iyi bilen bir asayiş sistemimiz vardır. Buradan Afyon Valisine, İl Emniyet Müdürüne sesleniyorum. Erenler de nerede ne olduğunu onlar bizden daha iyisini biliyor. Devletimizin bel kemiği, Afyonumuzun temsilcileri bunları bir an önce Erenler’den temizlenmesini Erenler denildiğinde çok özür dileyerek konuşuyorum ‘Fuhuş yuvası, otçu çöpçü çetesi’ imajının bitmesini istiyorum. Bunları devlet biliyor, devletimiz bunların kökünü kurutsun istiyoruz.
ERENLER BÖLGESİ BİTMEK ÜZERE
Burak Aydın: Operasyonların daha mı sık yapılması lazım?
Süleyman Sivri: Daha sık yapılmalı. Nerede ne olduğunu polisimiz, jandarmamız daha iyi biliyorlar. Devletimize ve yöneticilerimize güveniyoruz. Devriyeler sıkılaştırılsın, hangi apartta ne yapılıyor, nerede ne yapılıyor, hangi mekânda ne var bunları ilgili kurumlar bunları takip ediyor ve takip edecek. Biz ne kadar bilsek de duysak da bizim bilmemiz duymamız yeterli değildir.
Burak Aydın: Mesela siz gerek burada işletme sahibi olarak gerekse bir mahalle sakini olarak ve diğer kişiler siz gibi birçok kişi Emniyet’e, Vali’ye, ilgili birimlere bununla ilgili şikâyet dilekçesi, sözlü veya yazılı bir bildirimde bulundunuz mu?
Süleyman Sivri: Sözlü olarak Vali Bey’le görüştük bu konuyu. Vali Bey bize dedi “Benim geldiğimde 100 tane olay olurken şu anda 30’a düştü.” Doğrudur Vali Bey’e bildirilen odur. Ama maalesef gün geçtikçe Erenler bölgesi bitmek üzeredir. Üniversitenin çoğu birimleri kapanmak üzeredir. Buradan giden öğrenci başka bir arkadaşına diyor ki ‘Arkadaşım Kocatepe Üniversitesini yazma.’ Niçin sorusunu da ‘Ya çöle gidiyorsun. Otluk, pislik, bataklık, fuhuş var, ot-çöp var. Sokaklar perişan, Erenler perişan. Yani uygun şekilde değildir.’ diye cevaplandırıyor.
AFYON’UN YÖNETİCİLERİ ERENLERİ YEŞERTMEK Mİ, KURUTMAK MI İSTİYORLAR?
Burak Aydın: Kötü bir imaj olup burada okuyan öğrenciler kendi memleketlerine gittiklerinde Afyon’la ilgili olumlu kanatta bulunmuyorlar. Özellikle Erenler bölgesi ile ilgili öğrenci sirkülâsyonunu, bacasız fabrika dediğimiz üniversiteyi ciddi oranda etkiliyor mu?
Süleyman Sivri: Aynen durum böyledir. Bu anlattığımız olumsuzluklar üniversitemizi bitirmek üzeredir. Ben öğrencilere soruyorum, bu sene öğrenci az dediğimde, bir bölüme 130 öğrenci gelmesi gerekirken 14 öğrenci geldiğini söylüyorlar. Çok ciddi bir düşüş var. 130 öğrenci sayısı nerede, 14 öğrenci sayısı nerede. Gün geçtikçe bazı bölümlerin birinci öğretimlerini ikinci öğretime çektiler. Çünkü öğrenci yok. Önümüzdeki sezon yarın bu iş daha kötüye gidecek. Yarın Kocatepe Üniversitesi’nde bir şey kalmayacak. Buradan Sayın Afyon Valisine, Sayın İl Emniyet Müdürüne, Sayın Belediye Başkanına, Afyonumuzun değerli yöneticilerine sesleniyorum; Erenler’i yeşertmek mi isterler kurutmak mı isterler? Yeşertmeyi düşünürlerse bir ortak fikre gelip Erenler için ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılması gerekiyor. Yapılmadığı takdirde üniversitemiz batışa gidiyor. Yükselişe değil. Kendileri de bunun farkındalar. 130 kişilik bölüme 14 öğrenci geliyorsa seneye 10’a öbür seneye 5’e düşecektir. Sonunda bölümler kapatılacaktır. Bölüm kapandığında bu üniversitenin ne Erenler’e ne de Afyon ekonomisine hiçbir katkısı olmayacak. İleride bu durumdan mutlu olacak olanlar şimdiden sevinmeye başlasınlar.
ERENLER AFYON’UN GÜZİDE BİR MAHALLESİDİR, 81 İLİ TEMSİL EDER
Burak Aydın: Toparlarsak eklemek istediğiniz başkaca bir şey var mı?
Süleyman Sivri: Anlattığım üzere bildiğim doğrular bundan ibarettir. Herkes görevini bilsin. Esnaf görevini bilsin, Asayiş görevini bilsin, Valilik, Belediye görevlerini bilsin. Afyon ekonomisi burada üniversite ve gençlik varsa güçlüdür. Eğer buraya gelen toptancı, buraya gelen öğrenci sayesinde sirkülasyon sağlanırsa ekonomimiz canlanır. Eğer öğrenci biterse ekonomimiz çökecektir. Bu durumdan Afyon’un esnafı ve toptancısı zararlı çıkacaktır. Erenler Afyon’un güzide bir mahallesidir. 81 ili temsil eden bir mahalle konumundadır. Burada yapılması gereken şahıslar için değil Afyon için ne yapılması gerekiyorsa herkes taşın altına elini bir an önce koysun. Aksi halde Kocatepe Üniversitesi bitmek üzeredir. Bundan herkes emin olsun. Görünen köy kılavuz istemez. Bir an önce yetkilileri göreve davet ediyorum. Bir vatandaş olarak diyorum ki, Afyonumuzu kötü imajlı anılmasından nefret ediyorum. Altını çizerek tekrar ediyorum ki, benle alakası olmamasına rağmen Çekirdek Kafe işletmemi zafiyete uğratmaya neden olan görevli arkadaşların bu konuda biraz daha hassasiyetli davranmalarını istiyorum. Fuhuş operasyonu hangi apartta yapıldıysa lütfen o apartın adı ifade edilsin. Bizle, Çekirdek Kafe ile uzaktan yakından alakası olmayan fuhuş operasyonunda adres tarifi için kafemizin isminin kullanılması şahsımın ve ticari itibarım açısından çok sakıncalıdır. Allah’a şükür benim mekânım temiz bir mekândır. İşletmeme zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur. Hangi apartta operasyon yapılıyorsa kamuoyuna o adres tam olarak yansıtılmalıdır, falancanın yanı, filancanın orası gibi ifadeler olaylarla ilgisi olmayan bizim gibi kişilere ve işletmelere zarar vermektedir.” >> Özel Röportaj Burak AYDIN – Fotoğraflar: Ali Fuat GÜÇLÜER