Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erken seçim olsa Güney’deki gibi kaybedecekler”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Güney Beldesi’nde gerçekleştirilen seçim sonrası yaptığı açıklamada, “Muhalefet partileri erken seçim için uğraşıyorlar. Buradaki seçim de bir denemeydi. İşte erken seçim olursa da yine bu şekilde kaybedecekler” dedi

 

Güney Beldesi’nde 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılan Belediye Başkanlığı seçiminde toplam bin 830 seçmenden bin 704’ü oy kullandı. Seçimde 8 partinin Belediye Başkan adayları yarıştı.
SANDIKTAN CUMHUR
İTTİFAKI ADAYINA
BİN 21 OY ÇIKTI
Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti-MHP destekli Cumhur İttifakının adayı Erol Karabacak bin 21 oy aldı. Karabacak tüm oyların yüzde 63,6’nı alarak seçimi kazandı. AK Partililer seçim sonuçlarının açıklanması akabinde belde de kurulan Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplandı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Sinanpaşa İlçe Başkanı Nuri Köse ve çok sayıda partili biraraya geldi. Belde de AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Necip Filiz, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü Av. Hüseyin Sezen de hazır bulundu.
Eroğlu, Güney beldesi belediye başkanlığı seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti adayı Erol Karabacak’ı tebrik etti.
“DIŞARDAN GELEN
BİRKAÇ KİŞİ PROVOKASYON YAPMAYA ÇALIŞTI”
Karabacak’ın artık Güney Beldesi’ndeki herkesin başkanı olduğunu dile getiren Eroğlu, “Burada demokratik ve şölen havasında seçim yapıldı. Dışardan gelen birkaç kişi provokasyon yapmaya çalıştı ama güvenlik güçlerimiz onu engelledi. Şu anda herkes kucaklaşıyor. Bütün belde halkı burada ve muhtarlık seçimleri de yapıldı. Çok güzel bir bayram havası var. Biz de bundan sonra Erol Karabacak’ın 30 projesini tamamlayarak burayı çiçek gibi yapacağız.” diye konuştu.
“AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI İÇİN MORAL OLDU”
Eroğlu, Güney’deki seçimlerin AK Parti ve Cumhur İttifakı için de moral olduğunu vurguladı.
“Bütün muhalefet partilerinin gözü buradaydı”. diyen Eroğlu, “Çok sayıda muhalefet partisi burada aday gösterdi. Ama oylarına baktığımızda komik oylar. Ama biz onları da kucaklayacağız. Artık başkanımız, bütün Güney halkının başkanıdır. Herkesin belediye başkanıdır.” dedi.
“BU SEÇİM TÜRKİYE’YE
BİR MESAJ OLUŞTURDU”
Eroğlu, bu seçimin Türkiye’ye bir mesaj oluşturduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Muhalefet partilerinin aldığı oylar belli. Muhalefet partileri erken seçim için uğraşıyorlar. Buradaki seçim de bir denemeydi. İşte erken seçim olursa da yine bu şekilde kaybedecekler. Erken seçim falan yok. 2023’te gümbür gümbür seçim yapılacak. Halep oradaysa arşın burada.”
ZEYBEK: BİZE DÜŞEN DE NEYSE
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, “Seçimde en çok sevindiğimiz taraf, afaki olayların olmaması. Ufak tefek olaylar olmuş oy kullanılırken ama en büyük sevincimiz, olayların büyümemesi. Kırgınlıkların çok fazla olmaması. İnşallah Güney halkına hayırlı olur. Güney halkı, Erol beyi tercih etmiş, yükü ağır, rabbim yardımcısı olsun. Bize düşen de neyse her zaman yanlarındayız.” diye konuştu.
ULUÇAY: BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, şimdiden sonra da gönül belediyeciliğini ve hizmet belediyeciliği anlamında birlik beraberlik içerisinde el ele çalışacaklarını vurguladı.
YURDUNUSEVEN: CUMHURBAŞKANIMIZIN
YÜZÜNÜ AK ETTİLER
Özellikle Güney halkına teşekkür eden Yurdunuseven, “Bizleri, Afyonkarahisar’ı ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzünü ak ettiler. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
“BUNDAN SONRA BÜTÜN
GÜNEY’İN BAŞKANIYIZ”
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından belde halkına hitap eden Erol Karabacak, İnşallah bundan sonra biz bütün Güney’in Başkanıyız. Oy veren vermeyen hepsi bizim. İnşallah hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” dedi.
BAKAN SOYLU TEBRİK ETTİ
Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Veysel Eroğlu’nun telefonuna yaptığı aramada Erol Karabacak ile konuşarak, kendisini seçim başarısından dolayı tebrik etti.
SEZEN MHP’LİLERE TŞEEKKÜR
ETTİ
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü Hüseyin Sezen, Cumhur ittifakı ortağı olan MHP’lilere teşekkür etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi