Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkmen Tabiat Parkı bölgenin ufkunu değiştirecek

Erkmen Belediye Başkanı Memduh
Erkmen Tabiat Parkı bölgenin ufkunu değiştirecek

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Kocatepe Gazetesi muhabirine Erkmen bölgesinin tabiat park alanı olmasıyla elde edilmesiyle elde edilecek kazanımları anlattı.
ALAN 5 MİLYON METREKAREYİ KAPSIYOR
Belediye Başkanı Memduh Kuş, Erkmen bölgesinin tabiat parkı ilan edilmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Kuş, “Tabiat parkı ilan edilen alan Erkmen göletinin sağ tarafında 5 milyon metrekareye yakın geniş bir alanı kapsıyor. Bundan yaklaşık 50 yıl önce dikilen çamlar büyüyerek doğal bir orman oluşmuş. Hayvancılığın bitmesiyle dikilen meşe ağaçları da büyüyünce hazır bir orman söz konusu. Orman alanı fiilen milli park sınırları içerisindeydi. İstenilse bile herhangi bir yapılaşma yapılması zaten mümkün değil. Biz de hem halkımıza faydası olsun hem de bölgeye turist çekelim istedik” dedi.
TABİ ALAN HASSASİYETLE KORUNUYOR
Memduh Kuş, şehir merkezine yakın “çölde vaha” misali tabi bir zenginliğin turizme kazandırılıp kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarıldığını söyledi. Kuş, “Erkmen beldesine, bölgeye ve turizme faydası olacak olan bu çalışma büyük önem taşıyor. Erkmen bölgesinin tabiat parkı ilanı tek başına belde ile ilgili bir iş değildir. Afyon’un, bölgenin ufku değişecek. Bu bölgede 500 yıllık kentsel ağaçlar var. ‘Kestanelik’ olarak bilinen alan da dâhil hazır tabi bir ortam var. Çam ağaçları ile kaplı tabi bir ortamımız mevcut. Biz büyük bir hassasiyetle orayı kontrol altında tutmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle bir kule yapıldı. Kulenin orada demir bir kapı yaptık. Olası bir orman yangınını önleme noktasında gerekli tedbirleri aldık” diye konuştu.
TABİ ZENGİNLİKLE TARİH İÇ İÇE
Kocatepe’ye kadar uzanacak alanın doğal varlıkları korumanın yanında tarih kültür turizmine de katkı sağlaması ile bölgesel faydaya dikkat çeken Kuş şöyle konuştu: “Bu alan tabi ve tarihi güzellik anlamında harika bir yer. Kocatepe’ye kadar uzanan bu alanda Kurtuluş Savaşının cereyan ettiği Erkmen tepesi de bulunuyor. Bu alan hem orman alanıdır hem de milli park sınırları içerisindedir. Yapılaşma zaten mümkün değildi.”>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi