Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkmen tersine göç alıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Erkmen tersine göç alıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı Erkmen’de toplandı. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, “Afyonkarahisar, ulaşımda alanında hükümetin yaptığı yüz milyonlarca TL’lik yatırımla çağ atlamıştır” dedi

AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısı Erkmen Beldesi’nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Eser, Afyonkarahisar’ın ulaşımda 2002 yılından bu yana çok büyük yatırımlar aldığını kaydetti. Eser, “2002 yılından bu yana özellikle karayollarında Ulaştırma Bakanlığımız şehrimize büyük yatırımlar yaptı. Afyonkarahisar artık komşu şehirlerin tümüne bölünmüş yollardan güvenle gidilebilen bir şehir haline gelmiştir” diye konuştu. Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarında olan Afyonkarahisar’ın bu avantajlı özelliği ile ulaştırmada büyük yatırımlar almaya devam ettiğini de ifade eden Eser, şunları söyledi:
ÇAĞIN TÜM ARAÇLARI AFYON’DA VAR
“Nüfus ve ekonomik büyüklük olarak Türkiye’nin en büyük 3 kenti İstanbul, Ankara ve İzmir’e yakınlığı ile kavşak noktası olan Afyonkarahisar, 2002 yılından bu yana ulaşımda hükümetin yaptığı yüz milyonlarca TL’lik yatırımla çağ atlamıştır. Karayollarında tüm komşu şehirlerle bölünmüş yollarla ulaşılabilen Afyonkarahisar, demiryolunda da Ankara-Afyonkarahisar hattının temelinin atılması ile başkente 1 saat 30 dakikada ulaşılabilen bir yer olacaktır. Artık Ankara’da yaşayan Afyonkarahisarlılar hafta sonları için 1,5 saatte memleketlerine gelebilecek. Yakın bir gelecekte de 100 binden fazla Afyonkarahisarlı’nın yaşadığı İzmir de Afyonkarahisar’a hızlı tren hattı ile bağlanacaktır. İnşallah Afyonkarahisar gelecekte hızlı tren hatlarının en fazla geçtiği yer olacaktır. Öte yandan yüz binlerce vatandaşının yurt dışında yaşadığı Afyonkarahisar açılan Zafer Bölgesel Havalimanı ile havayolu ulaşımında da artık rahat ulaşılabilir bir kent olmuştur. Bu anlamada yolların kesiştiği Afyonkarahisar artık çağımızın her türlü modern ulaşımına sahip bir kenti haline gelmiştir.”
ERKMEN TERSİNE GÖÇ ALIYOR
Eser, Erkmen ile ilgili olarak da belediyenin Merkez ilçenin en iyi çalışan belediyelerinden biri olduğunu söyledi. Eser, “Erkmen, Türkiye’de pek çok beldemiz nüfus kaybederken tersine göçün yaşandığı, her türlü belediyecilik hizmetlerinin var olduğu örnek bir belde haline gelmiştir. İnşallah 2014’te de AK Parti’nin hizmet ve insan odaklı belediyecilik anlayışı Erkmen’de devam edecektir” diye konuştu.
HERKES ERKMEN’DE
EVİM OLSUN İSTİYOR
Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş ise Erkmen’in son 10 yılda Afyonkarahisar’daki pek çok insanın yaşamak istediği bir belde haline geldiğini söyledi. Kuş, “Bundan 10 yıl önce bir sevda için yola çıktık.Sevdamız güzel kasabamızı hem Afyonkarahisar da hem de Türkiyemiz’de tanınan bilinen bir yer haline getirmekti.Herkesin benimde Erkmen de bir evim olsun, huzur içinde yaşayayım dediği bir belde yapmaktı” dedi. Pek çok beldenin göç verirken Erkmen’in göç alan bir belde olduğunu ifade eden Kuş, şöyle devam etti:
ERKMEN AFYON’DA
ÖRNEK ALINIYOR
“Bundan önce herkes daha iyi şartlarda yaşamak için Afyonkarahisar’a giderken biz göçü tersine çevirerek 10 bin kişinin yaşayabileceği yeni konut alanları oluşturduk. Bugün itibari ile 750 konuta oturma izni verildi. İnşaatı devam eden 250 konut vardır. Bu yerlerin sadece imarını değil altyapı sorunları da bitmek üzeredir. Bu güne kadar 32 kilometre kanalizasyon, 260 bin metrekare kilitli beton parke ve 140 bin metrekare asfaltlama çalışması yapılmıştır. Arıtma tesisi ve 36 kilometre şebeke hattı döşeyerek daha sağlıklı suyu halkımızın hizmetine sunduk. 24 saat kesintisiz suyumuzu akıttık. Bütün araçlarımızı yeniledik. Çöplerimizi modern araçlarla toplatıp çöp bertaraf tesislerine gönderdik. Atık sularımız arıtma tesislerine gidip arıtılarak tarım sulamasında kullanılmaktadır. Kısacası Erkmen’i artık pek çok insanın ev alıp yaşamak istediği bir belde haline getirdik. Artık Erkmen, Afyonkarahisar’da örnek alınan bir yer haline geldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye’de de örnek alınacak bir belde haline gelecektir.”
TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ
Toplantı öncesi Eser ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri beldeyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Kuş’tan bilgiler aldı. Belediye binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren yönetim kurulu toplantısına Eser ve Kuş’un yanı sıra AK Parti Erkmen Belde Başkanı Muzaffer Türk, ilçe ve belde yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti