Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkmen Türkiye’ye örnek olacak – Kocatepe Gazetesi

Erkmen Belediye Başkanı Memduh
Erkmen Türkiye’ye örnek olacak

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde dördüncü dönem Belediye Başkanı olarak seçildikten sonra dünden bugüne Erkmen’in geldiği noktayı Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı.
Burcu Aydın: Sayın Başkanım Kısaca Memduh Kuş’u hatırlamakla başlayalım.
Memduh Kuş: 1956 yılında Erkmen’de doğdum. İlk, orta, lise tahsilimi Afyonkarahisar’da yaptım. O dönemki ismiyle Afyon Maliye Muhasebe Yüksek Okulunu bitirdim. 1978 yılında Afyonkarahisar Belediyesi’nde işçi statüsünde işe başladım. 1980 yılında memur oldum. Aynı yıl Gelir Müdürü, 1983 yılında Hesap İşleri Müdürü, 1994-1999 yıllarında da Afyonkarahisar Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Daha sonra Kocatepe Üniversitesine Öğretim Görevlisi olarak geçtim. Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak görev yaptım. 2003 yılında Erkmen Belediye Başkanlığına adaylık düşüncesiyle emekli oldum. 2004 yılında da Bağımsız olarak Belediye Başkanı seçildim.
Burcu Aydın: İlk Belediye Başkanlığı görev başlangıcında Erkmen’in genel durumu nasıldı?
Memduh Kuş: Göreve başladığım zaman Erkmen Belediye bütçesi birinci yılımızda 500 bin lira iken Allah’a şükür bugün bütçemizi 11,5 milyon liraya çıkardık. İki bin 400 olan nüfusumuzu 5 bin 700’e çıkardık. Göç tersine döndü. Eskiden şehirlerden, kasabalardan, ilçelerden merkeze göç olurdu. Şu anda Allah’a şükür Afyonkarahisar’dan Erkmen’e doğru göç oldu. Şehrin en seçkin insanları bugün Erkmen’de yaşıyor. O gün vizyon olarak “Konya’nın Meramı varsa Afyonkarahisar’ın da Erkmen’i var” Bir taraftan yeşili, doğayı muhafaza ederken bitki yetişmeyen tuzlu topraklarda imar yaptık. Fakat günümüzde Konya Meram’ı gördükten sonra bu fikrimden vazgeçtim. Biz inşallah Meram’dan daha iyi bir konuma geleceğiz. Yani Erkmen beldesi Türkiye’ye örnek olacak. Beldemizi bizimde Erkmen’de bir evimiz olsun dedirtecek hale getirmek istiyoruz. Erkmen’de arsa alıp ev yapmak için çok ciddi bir talep var. Ancak Toprak Koruma Yasasından dolayı bahçeleri heder etmek istemiyoruz. Bu nedenle fazla bir yoğunluk sağlamıyoruz. Bunun yanında 20 bin nüfusa hitap edecek bir İmar Planımızı yaptık. 18. Madde uygulamasını yaptık. Yollarımız, yeşil alanlarımız, parklarımız, bahçelerimiz ayrılmış durumda. Allah’a şükür bunun alt yapısını da 2018 yılında bitirdik. Şu anda hemen inşaata başlanabilecek duruma getirmiş durumdayız.


Burcu Aydın: Erkmen’de başkaca ne gibi çalışmalar gerçekleştirildi?
Memduh Kuş: Doğal gaz beldemizin yarısına kadar gelmişti. İnşallah 2019 yılında Haziran ayı sonu Temmuz ayının başında eski yerleşim yeri dediğimiz kasabamız adına doğal gaz verilmeye başlanacak. Çalışmalara başlamış oluyoruz. Bunun yanı sıra 259 bin metrekarelik bir alanda sera yapımıyla ilgili bir çalışmamız oldu. Burası ile ilgili yaklaşık 5 yıl süren uzun bir uğraşıda bulunduk. İlk etapta 50 bin metrekaresine sera yapılacak. Burada 100’ü bayan, 50’si bay olmak üzere 150 kişiyle işe başlanacak. İnşallah proje tamamlandığında 500 kişiye iş imkânı sağlanacak. Hanımların iş gücüne katkısı için ciddi bir çalışma içerisine girdik. El Sanatları Merkezimizi yaptık. Burada Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR’la işbirliği içerisinde meslek edindirme kursları açtık. ZEYLAND’ın yanında Yöresel Ürünler Satış Merkezi adlı bir işletmemiz tamamlanma aşamasında. İnşallah Ramazan Bayramı’nda açmayı planlıyoruz. Burada yöresel gıdaların sunum ve satışı yanında hanımlarımızın ürettiği el sanatlarının satışı yapılacak. İş imkânı sağlanarak üretilen ürün satışı ile hanımların aile bütçelerine katkı sağlayacağız.


Burcu Aydın: Size göre Belediye yönetimi nedir?
Memduh Kuş: Hayat durağan değil. Bisiklet kullanan bir kişi sürekli pedal çevirirse ayakta durur. Pedaldan ayağını çektiği an devrilir. İşte ben Belediye’yi buna benzetiyorum. Dolayısıyla bizim de sürekli olarak çalışmamız lazımdır. Belediyeciliği kıt kaynaklarla, sınırsız insan ihtiyaçlarını giderme sanatı olarak değerlendiriyoruz. İmkânlar kısıtlı ama bunu en verimli şekilde kullanıyoruz. Burada daha iyi ve güzel şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Allah’a çok şükür personelimize tek kuruş borcumuz yok. Bunun yanında çalışanlarımız sendika üyesi oldular. Şu anda neredeyse asgari ücretin iki katı civarında maaşları var.
Burcu Aydın: Erkmen Belediyesi’nin borcu var mı?
Memduh Kuş: Vergi, sigorta, emekli keseneği gibi Sosyal Güvenlik Kurumlarına hiçbir borcumuz yok. Bizim sadece İller Bankasına borcumuz var. O da 15 yıl vadeli yıllık yüzde 8 faizli bir borçtur. Bu da tamamen alt yapı için kullanılan bir paradır. Bunun dışında Allah’a çok şükür ciddi bir borcumuz yoktur.


Burcu Aydın: Yeni dönemdeki yönetim anlayışınız ne olacak?
Memduh Kuş: Erkmen Belediyemizin önü açıktır. İmkânlarımız gün geçtikçe gelişiyor. Nüfus arttıkça İller Bankası payımız artıyor. Emlak vergilerimiz artıyor. Hizmetlerimiz de buna paralel artıyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nde elde ettiğimiz deneyimleri, tecrübeleri buraya aktardık. Bugün hakikaten Afyonkarahisar’ın en güzel kasabası haline geldik. İnşallah önümüzdeki dönemde de Türkiye’de tanınan bilinen bir kasaba haline gelmek için çabalayacağız. Bunun için de Afyonkarahisar Belediyesi ile gayet olumlu bir işbirliği içerisindeyiz. Spor Kompleksimiz ortak. Motokros Şampiyonasının yapıldığı alan Erkmen olarak bizim sınırlarımız içerisinde ama Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.
Burcu Aydın: Erkmen cazip bir alan. Yeni yatırımlar planlanıyor mu?
Memduh Kuş: Bunun yanında termal otellerimiz var. İnşallah önümüzdeki dönem iki tane daha termal otel yapılacak. Bir tanesi Özel Park Hayat Hastanesi tarafına yapılacak. Bir tanesi de NG Afyon Gürel Otel arkasına yapılacak. Yeni iki otelin daha yapılması demek en az bin kişiye daha iş imkânı sağlamak anlamına geliyor. Bu vesile ile hem ilde ve Erkmen’de iş imkânı çoğalmış olacak. Hem de Afyonkarahisar’a hizmet etmiş olacağız. İşsizlik sorunu çözümüne çok büyük katkı olacak. Hizmet sektöründe 7 gün, 24 saat çalışıldığı için iş imkânını 4 vardiya gibi değerlendirmek gerekiyor. Dolayısıyla çok fazla iş imkânı sağlıyor. Bu nedenle çok mutluyuz. Türkiye’ye örnek, çehresi değişmiş daha güzel bir Erkmen yakın inşallah.
Burcu Aydın: Erkmen halkına bu vesile iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?
Memduh Kuş: Seçim vaatlerimizle ilgili olarak üç dönemimiz boyunca ne vaat ettiysek Allah’a şükür yaptık. Şu anda vaat ettiğimiz projelerin çoğu başlamış olup zaman yetersizliğinden dolayı bitiremediğimiz işlerdi. Sözünü ettiğim işlere ek olarak inşallah Kapalı Spor Salonumuzu yapacağız. Kapalı Pazar Yeri ile ilgili yeri aldık yapacağız. Bundan sonra sathi kaplama veya beton parke devrini bırakıp insanımızı beton asfaltla tanıştıracağız. Yürüyüş yolları yapacağız. İfade ettiğim gibi Erkmen’de benimde bir evim olsun burada huzur içerisinde yaşayacağım denilen bir belde hedefliyoruz. Günün şartları çağın gerekleri ne ise onları yapacağız. Bir şeyi vaat edip orada durmak değil benim vatandaşım her şeyin en iyisi ve en güzeline layıktır anlayışındayız.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti