Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkmen’de alt yapı sorunu bitti

Bu haberin fotoğrafı yok
Erkmen'de alt yapı sorunu bitti

Erkmen Beldesi’nde alt yapı hizmetleri başarıyla tamamlanıyor. Belde de tamamlanan ve son aşamada olan alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, alt yapı sorununun, çok küçük tarım alanları içinde kalan yerler haricinde tamamen bittiğini söyledi

BAKANDAN 1 MİLYON TL HİBE
Göreve geldiği 2004 yılından bu yana mevcut alt yapıya ilave olarak 32 kilometre kanalizasyon, 36 kilometre uzunluğunda da içme suyu hattı döşendiğini belirten Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, bu yatırımlardan 17 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin 2012 yılı içinde belde sınırları içerisinde bulunan Termal Turizm Bölgesi ve bu bölgeye bitişik yeni konut bölgelerine döşendiğini ve 1 milyon 750 bin TL’ye mal olduğunu söyledi. Ödemenin İller Bankası kredisi ile yapıldığını kaydeden Başkan Kuş, paranın yaklaşık 1 milyon TL’lik kısmını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun hibe olarak katkı sağladığını ifade etti.
YÜZDE 50’LİK KISIM İLLER BANKASINDAN
Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, aynı bölgeye döşenen ve tamamlanmak üzere olan 32 kilometre uzunluğunda ve 1 milyon 320 bin TL’ye mal olan içme suyu hattı yapım işinin Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamına girdiğini böylece projenin ihale bedelinin yüzde 50’lik kısmına BELDES ödeneğinden hibe kullandırılacağını kaydetti. Kuş, geriye kalan yüzde 50’lik kısmın ise İller Bankası’nca kredilendirildiğini söyledi. Memduh Kuş, tüm bu bölgenin içme suyunun kasaba kaynaklarından sağlanacağını, yeterli olmaması durumunda Afyonkarahisar Belediyesiyle imzalanan protokol ile Afyonkarahisar Belediyesi isale hattından su alınacağını da söyledi.
KUŞ, DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Erkmen Belediyesi olarak yatırımları tek başlarına yapmadıklarından söz eden Belediye Başkanı Memduh Kuş sözlerine şöyle devam etti: “Bizlere maddi manevi desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Termal Bölge İçme suyu projesinin SUKAP kapsamına girmesinde büyük emeği olan Milletvekilimiz Doç. Dr. Sait Açba’ya, Milletvekilimiz Halil Ürün’e, Afyonkarahisar isale hattından su alınmasında yardımcı olan Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, bu projelerin İller Bankasından kullandırılan kredilerinde ve ihale işlerinde sanki bir Erkmen’li gibi bizleri destekleyen, her zaman yanımızda olan İller Bankası A. Ş. Eskişehir Bölge Müdürümüz Osman Nuri Başaran ve tüm çalışanlarına kasaba halkımız adına çok teşekkür ederim.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti