Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erkmen’de İmar ile Yapı Denetim Kanunları harfiyen uygulanıyor”

Erkmen Belediye Başkanı Memduh

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, beldedeki inşaatlarda gerekli titizliğin gösterilmediği algısı oluşturulmak istenildiğini bunun doğru olmadığını belirterek, “Beldemizde yapılan inşaatlarda İmar Kanunu, Yapı Denetim Kanunu ve yönetmelikleri harfiyen uygulanmaktadır” dedi

 

Belediye Başkanı Memduh Kuş, belde de yapılan inşaatlarda İmar Kanunu, Yapı Denetim Kanunu ve yönetmeliklerin harfiyen uygulandığını vurguladı.
“RAPORLARI İLLER BANKASI HAZIRLADI”
Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, dün bazı basın yayın organlarında Afyonkarahisar Jeoloji Mühendisleri Oda Temsilci Yardımcısı Selçuk Altıntuğ tarafından yapılan açıklamada Erkmen Belediyesi sınırları içersinde kalan yerlerdeki yüksek kat ve lüks binalar hakkında net bir bilginin olmadığı ifadelerinin yer aldığını kaydetti.
Başkan Kuş, “Odanın Temsilci Yardımcısı olası bir depremde en riskli bölgenin Uydukent bölgesi olacağını, buradaki binaların Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kontrol edilmesine karşın, bölgeye yakın Erkmen Belediyesi sınırları içersinde kalan yerlerdeki yüksek kat ve lüks binalar hakkında net bir bilginin olmadığını belirtmiştir. Söz konusu bölgelerdeki Afyonkarahisar ve Erkmen Belediyesini kapsayan imar planına esas Jeolojik Etüt Raporları İller Bankası tarafından hazırlanmış olup, 5 Aralık 2008 tarihinde onanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 9 Ağustos 2008 tarih ve 10337 sayılı genelge hükümleri gereği zemin etüd raporları kullanılmaktadır. Belediye Başkanlığımızca ada bazında emsal yani inşaat alanı değişmeden kat artışlarıyla ilgili plan değişiklerinde gerekli zemin emniyet gerilmeleri dikkate alınır. Ayrıca her bir inşaat bloğu için ayrı hazırlanan jeolojik zemin etüd raporlarına göre inşaat projeleri tanzim edilmektedir.” dedi.
“ERKMEN’DE İMAR KANUNU
HARFİYEN UYGULANIYOR”
Zemin iyileştirmelerinin yapı denetim kuruluşları ile Erkmen Belediyesi’nin ilgili birimince kontrol edildiğini kaydeden Kuş şunları söyledi: “Kanun ve yasalar bütün belediyeler için geçerlidir. İl Belediyelerinde kanunlar başka kasaba belediyelerinde kanunlar farklı değildir. Burada maalesef Erkmen Belediyemizin belde belediyesi olduğu için inşaatlarda gerekli titizliği göstermediği algısı yapılmaktadır. Kasabamızda yapılan inşaatlarda İmar Kanunu, Yapı Denetim Kanunu ve yönetmeliklerin harfiyen uygulanmaktadır.” >> Kocatepe Haber Merkezi