Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkmen’li beldesine sahip çıktı – Kocatepe Gazetesi

Erkmen Belediye Başkanı Memduh
Erkmen’li beldesine sahip çıktı

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, 2004-2018 yılları döneminde yerel yönetim olarak beldeye sunulan hizmetleri özetledi.
Burcu Aydın: Sayın Başkanım, Erkmen beldesinin tüzel kişiliğinde değişiklik yapılarak Afyonkarahisar’a bağlanması zaman zaman gündem geldi. Son durum nedir?
Memduh Kuş: Malum olduğu üzere 3 yıldan beri Erkmen’in, Afyonkarahisar’a bağlanmasıyla ilgili her dönemde konu gündeme geliyor. Bu bizi ciddi anlamda rahatsız ediyor. Birincisi bir Belediye Başkanının en az 50 yıllık bir hedefi olması gerekir. 50 yıl sonrayı düşünebilmesi lazım. 2004 yılında biz de ilk görev yılımızdan başlayarak dönemin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan beyden bu tarafa beldemizin ile bağlanması gündeme geldi. Daha sonra bu konu iki kez daha Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın döneminde de gündeme geldi. Biz aslında bu konuyla ilgili bir hazırlık yapmıştık. Büyükşehir Belediyesi olacağız diye bir çalışma vardı. Bu olmazsa da Afyonkarahisar’a yakınlıktan dolayı bağlanacağız diyerek tüzel kişiliğimizin korunması anlamında yüzde 90 umudumuzu yitirmiştik. Daha sonra Cumhurbaşkanımız açıklaması ile büyükşehir olayı gündemden kalktı. Akrones Otel’de Triovista Konaklarının tanıtım toplantısında Burhanettin Başkanım da burayı almaktan vazgeçtiğini söyledi. Vatandaşta bir sevinç uyandı.
Burcu Aydın: Bundan sonraki süreçte neler yaşandı?
Memduh Kuş:  Daha sonra da neden olduğunu tam izah edemeyeceğim Bakan Beyin buranın Afyonkarahisar’a bağlanması ile ilgili bir talebinin olduğunu öğrendim. Bu bağlamda Burhanettin Çoban Beyin İçişleri Bakanlığı’na bir müracaatı oldu. Biz bunu haber alınca gerçekten üzüldük. Çünkü vatandaş ciddi anlamda bir sevinç içerisindeydi. Bu arada anket yaptırdık. Aşağı bölge de dâhil halkın yüzde 85’i Afyonkarahisar’a bağlanmak istemiyor sonucu çıktı. Bu rakam eski Erkmen’de yüzde 99’a çıktı. Yeni Erkmen’le birleştirdiğimizde rakam yüzde 85 olarak çıktı. Yani Afyon’a bağlanmak istemediler. Bu arada Erkmen’e sahip çıkmak için bazı arkadaşlar bir grup oluşturdu. Ciddi anlamda da bu grupta bir tepki oluştu. Biz de önümüzde seçim olması, bu durumun partimize zarar vermemesi ve Erkmen’in Afyonkarahisar Belediyesi’nin önünü kapatan değil de önünü açan bir Belediye olduğunu belirttik. Erkmen’in kendi kendisine yeterli biçimde Afyonkarahisar’ın incisi konumunda olduğunu belgelerle izah ettik.
Burcu Aydın: Erkmen beldesinde ile bağlanmama noktasında oluşturulan ciddi kamuoyu sonrasında neler yapıldı?
Memduh Kuş: Bakan Beye durumumuzu anlatan üç sayfalık bir mail gönderdim. Bu yaptığımız hizmetleri anlatan bir maildi. Kafalardaki endişe Afyonkarahisar hızlı şekilde İzmir karayoluna doğru gelişiyor, Erkmen Belediyesi bir kasaba Belediyesi, bu kasaba Belediyesi bu gelişmenin hakkında gelebilir mi? Bu alt yapı ve diğer hizmetleri götürebilir mi diye bir endişesi vardı. Biz de belgelerle bunun böyle olmayacağını, bugüne kadar çok aşırı hizmet yaptığımızı, ekonomik durumumuzun sağlam olduğunu, yapılan hizmetlerin çok iyi olduğunu bu nedenle insanların Erkmen’e doğru akın yaptıklarını anlattık. Sadece 2017 yılında bin 464 konuta ruhsat verdiğimizi, 1400 konutun site şeklinde yapılan konutlar olarak hızlı şekilde büyüdüğünü, kimseye ihtiyaç duymadan tüm hizmetlerimizi yapabildiğimizi izah ettik. Daha sonra Burhanettin Başkanımla görüştük. O da bu konuda anlayışlı davrandı. Dolayısıyla Allah’a bin şükür Bakanımızın, milletvekillerimizin ve Belediye Başkanımızın çalışmasıyla Erkmen Belediyesi’nin tüzel kişiliğinin devamına karar verildi. Bu durumda bizi son derece mutlu etti. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti