Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu 2012’yi değerlendirdi, hedefleri açıkladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Eroğlu 2012'yi değerlendirdi, hedefleri açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlediği basın toplantısı ile Bakanlığının 2012 faaliyetlerini ve 2013 hedeflerini değerlendirdi

Prof. Dr. Veysel Eroğlu toplantıda 2003-2012 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 60 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini belirtti. Geçen yıl Bakanlıkta, çeşitli meslek gruplarından toplam bin 488 personel istihdam edildiğini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, 2013’te de yeni eleman ihtiyacını karşılamak için gerekli temaslarda bulunduklarını ifade etti.
AĞAÇLANDIRMADA REKOR KIRILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bütün dünyada orman varlıkları azalırken Türkiye’nin hem orman alanını hem de odun servetini artıran nadir ülkeler arasında bulunduğunu vurguladı. Türkiye’nin toplam orman alanının 21,7 milyon hektar olduğunu, ülke yüzölçümünün yüzde 27,7’sinin orman alanlarından oluştuğuna işaret eden Bakan Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”2023 yılı hedefimiz ülke topraklarının yüzde 30’una yani 23 milyon hektar orman alanına ulaşmaktır. Ormanlarımızı etkin biçimde koruyup geliştireceğiz. Hedefimiz verimli orman alanımızı 12,5 milyon hektara çıkarmaktır.” dedi. Eroğlu, 2008-2012 yıllarını kapsayan ağaçlandırma seferberliğinin de tamamladığına dikkati çekerek, seferberlik çerçevesinde 5 yılda 2 milyon 300 bin hektar yerine hedefler aşılarak, 2 milyon 420 bin hektarla rekor kırıldığını anlattı. Seferberlik kapsamında yeni protokoller imzaladıklarını, bu kapsamda sadece ormanlık alanlar değil, cami, okul ve kamu hizmet binalarının bahçeleriyle mezarlıkların da hızla ağaçlandırıldığını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bunlardan birisi olan Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 25 bin 593 okul bahçesine 5 milyon 142 bin fidan dikildiğini bildirdi.
TIBBİ VE AROMATİK
BİTKİLER MERKEZİ AÇILACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özel ağaçlandırma çalışmalarının hibe ve kredilerle desteklendiğini belirterek; “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bugüne kadar 4 bin 27 projeyle toplam 120 bin 796 hektar alanda özel ağaçlandırma yapıldı. 72 milyon lira hibe ve kredi desteği sağlanmıştır. Orman ürünleri gelirini 3 kat artırdık. Orman ürünlerinin satışlarından sağlanan yıllık gelir 3 milyar liraya ulaşacaktır. Yıl sonunda inşaatının tamamlanması planlanan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’nde 500’den fazla bitki türünün yetiştirilmesi hedefleniyor.” diye konuştu. Orman köylüsüne ayrılan kaynağın 4 kat arttırıldığına değinen Bakan Eroğlu, kadastro çalışmalarının başladığı 1937 yılından itibaren toplam 18 milyon 750 bin hektar ormanlık alanın kadastrosunun tamamlandığına işaret etti. Bakan Eroğlu, bu alanın 16 milyon 250 bin hektarının tapuya tescil edildiğini ve orman kadastrosunun 31 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanacağını kaydetti.
ORMAN KÖYLÜSÜNE DESTEK ARTTI
Orman köylüsüne yeni desteklerin geleceğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “2013 yılında 2B gelirlerinden orman köylülerine proje bazında kredi ve hibe uygulamasını başlatıyoruz. 2013 bütçesine 26 milyon 831 bin lira ihtiyaç sahibi orman köylüsüne verilmek üzere ayrılmıştır. Ormanlardan orman köylüsüne aktarılan kaynak 4 kat artırıldı. 2003’te 335 milyon lira olan bu miktar, 2011’de 1,14 milyar, 2012’de ise 1,27 milyar liradır.” şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu, 2013-2017 tarihleri arasında uygulanacak 5 yıllık erozyonla Mücadele Eylem Planı hazırladıklarına dikkati çekerek, 1,4 milyon hektar alanda erozyonla mücadele çalışması yapılacağını söyledi. Orman Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı hedeflerine de değinen Prof. Dr. Eroğlu, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Toplam 10 bin hektar alanda mera ıslah çalışması yapılacak. 301 milyon fidan, 597 ton tohum üretimi gerçekleştirilecek. Sertifikalı orman alanı 2 milyon 300 bin hektara çıkarılacak. 30 bin orman köylüsü aileye kredi desteği sağlanacak.”
KELAYNAK SAYISI ARTIYOR
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2003’te 42 olan kelaynak sayısının 153’e ulaştığına işaret ederek, geçen yıl kış döneminde 327 ton gıda maddesinin tabiata bırakıldığını, 2013’te de ulusal ölçekte yemleme kampanyası başlattıklarını anlatı. Türkiye’nin doğa turizmi potansiyelini ortaya çıkardıklarını dile getiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 81 ile ait doğa turizm master planlarına 2013 yılında son şekli verilerek kitap haline getirileceğini açıkladı. Atık su arıtma tesisi yapmanın belediye ve sanayi sektörünün görevleri arasında bulunduğunu, Bakanlığın ise kontrol etmek ve gerekli durumlarda ceza vermekle yükümlü olduğunu anlatan Prof. Dr. Eroğlu, şunları söyledi: “Başbakanımız Kurban Bayramı’nın 3. günüydü beni telefonla aradı. ‘Veysel Hoca, Ergene’ye el at’ dedi. Başbakanımıza ‘Ergene bizim mesuliyetimizde değil, biz ancak ceza keseriz’ dedim. Orada hiçbir belediyenin atık su arıtma tesisi yok deyince ‘Bunlar yapamazlar. Bunlarda belediyecilik anlayışı yok. Lütfen gerekli düzenlemeyi yap’ diyerek talimat verdi. Biz sadece dereyi düzenler, kontrol eder, ceza keseriz. Dolayısıyla Başbakanımızın talimatıyla Ergene Havzası Eylem Planı’nı başlattık. Maliyeti çok yüksek bir plan ama olsun Ergene’yi kurtarmaya değer.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“http://m.kocatepegazetesi.com/”HİDROELEKTRİK ENERJİ
ELEKTRİĞİN SİGORTASIDIR”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik enerji üretimi konusunda bazı suni tepkilerin bulunduğuna işaret ederek; “Bu bizim için olmazsa olmazdır. Hidroelektrik enerji, bizde elektriğin sigortasıdır. Bütün dünya, Amerika’dan Kanada’ya Finlandiya’dan Japonya’ya kadar hidroelektrik enerji potansiyelinin yüzde 80, 90 hatta yüzde 100’ünü tamamlamış. Dolayısıyla buna devam edeceğiz. Mutlaka devam etmemiz lazım. Enerji bağımlılığını azaltmak için yerli kaynakları devreye sokmak lazım. Bütün dünyada teşvik ediliyor. Türkiye enerjide dışa bağımlı. Cari açığımızın tamamı enerji ithalatından kaynaklanıyor. 55 milyar dolarlık geçen sene takriben enerji ithal ettik. Bunları devreye koymasaydık şimdi 10 milyar dolar doğalgaza daha fazla para vermek suretiyle ithal yapmak durumunda kalacaktık. Bu sadece doğalgaz parası, elektrik parası değil. Şu anda 30 milyar dolarlık ekonomiye katkımız var.” dedi. Yusufeli’de 270 metre yüksekliğinde baraj inşa edileceğini, sözleşmenin imzalandığını hatırlatan Bakan Eroğlu, Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı’nın kendi sınıfında dünyanın en yüksek 3’üncü, Türkiye’nin ise en yüksek barajı olacağını ifade etti. Öte yandan, toplantı esnasında, Mersin’de 2 bin metre rakımlı Toros Köyü yakınlarında gerçekleştirilen kar üstünde sedir tohumu ekimi merasimine canlı bağlantı gerçekleştirildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti