Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu: Bolvadin’de dev yatırımlara imza attık

Eroğlu: Bolvadin’de dev yatırımlara imza attık
Eroğlu: Bolvadin'de dev yatırımlara imza attık

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolvadin’e son 9 yılda dev yatırımlar yapıldığını söyledi. Bakan Eroğlu, başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Milli Eğitim, Sağlık, Ulaştırma Bakanlıkları ve diğer kurumlar tarafından son 9 yılda Bolvadin’de büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini bildirdi

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolvadin’in kalkınması ve halkın refah seviyesinin yükselmesi için içmesuyundan sulama suyuna, eğitimden sağlığa, çevreden tarıma pek çok alanda yeni yatırımlar gerçekleştirilirken ilçede en fazla yatırım yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığını ifade etti.
“Eber Gölü, tekrar
hayat buldu”
Bolvadin’e hizmet etmek boynumuzun borcudur diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu açıklamasında şuu ifadelere yer verdi:Tamamlanan Bolvadin Özburun Göleti ve Sulaması ile YAS Sulama Şebekesi 6. Kısım projesi sayesinde toplam 9.000 dekar arazi suya kavuşmuştur. Tarafımdan Bolvadin halkının talebi doğrultusunda yapılması için talimat verdiğim Kurucuova Göleti ve Sulaması’nın inşaatı devam etmekte olup, bu yıl tamamlanacaktır. Bin Günde Bin Gölet Projesi çerçevesinde Bolvadin’de de göletler inşa edilmektedir. 3.080 dekar araziyi sulayacak Kemerkaya Göleti ve Sulamasının önümüzdeki Aralık ayında inşaat ihalesi yapılacaktır. Yörükkaracaören Göleti ve Sulamasında ise planlama çalışmaları hızla devam etmektedir. Eber Gölü, hazırlanan Sulak Alan Yönetim Planı ile tekrar hayat buldu. Adım adım uygulamaya konulan plan sayesinde göl tekrar eski canlılığını kazanırken, binlerce balık göle bırakıldı. Ülke genelinde “Taşkınlarla Mücadelede Hamle” parolasıyla taşkın koruma tesislerinin yapımına hız veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bolvadin’de Dipevler Köyü, Taşlıdere Köyü, Akarçay Yan Dereleri 2. Kısım, Dişli Kasabası, Kurucuova Köyü, Kemerkaya Kasabası taşkın koruma tesislerini tamamlayarak bu yerleri taşkın zararlarından korumuştur. Büyükkarabağ Kasabası taşkın koruma tesisi ise önümüzdeki Ağustos ayında hizmete alınacaktır.”
“Diğer bakanlıklar tarafından da yatırım yapıldı”
Ağaçlandırma faaliyetlerinde ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolvadin’de 2003-2011 yılları arasında 59.770 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını kaydeden Bakan Eroğlu,
“Bolvadin İlçemize 3.726.000 adet fidan dikilmiştir. 2012 yılında ise 14.150 dekar alanda ağaçlandırma faaliyeti yürütülecektir. İlçede 1 adet kent ormanı, 1 adet piknik ve mesire yeri, 1 adet köy ormanı ile 2 adet şehitler ormanı tesis edilmiştir. Vatandaşlarımıza alım garantili fidan üretimi yaptırılmış ve kendilerine ek gelir sağlanmıştır. Orman köylerinde yaşayan 56 aileye 82.200 TL ferdi kredi verilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Bolvadin’e 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kurulmuştur. Çevre ve altyapı projeleri için 9 adet projeye toplam 3.071.497 TL maddi destekte bulunulmuş ve 2 adet çöp toplama aracı kazandırılmıştır. Bütün bunların yanı sıra İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Bolvadin’de daha pek çok yatırım gerçekleştirilmiştir. TOKİ tarafından alt ve orta gelir grubuna yönelik 272 adet konut inşa edilmiştir.” şeklinde konuştu.
“Eğitim ve sağlık alanında yatırımlar sürüyor”
Bolvadin İlçesi’ne eğitim alanında da bir çok yatırım yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu,
“Eğitim alanında ise Kocatepe Üniversitesi bünyesinde 4 yıllık Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açılmış olup yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları devam etmektedir. Türkiye’nin örnek projelerinden olan ve ilçede bulunan özürlü vatandaşlara hizmet veren Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi kazandırılmıştır. Ayrıca 3 okula toplam 19 ek derslik yapılırken, Bolvadin Kız Meslek Lisesi de yeni yüzüne kavuşturulmuştur. Mustafa Hüsnü Gemici Anadolu Öğretmen Lisesine 100 kişilik pansiyon ve TOKİ evleri civarına Ana Okulu yapım çalışmaları devam etmektedir. Sağlık alanında ise 100 yataklı Bolvadin Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete alınmıştır. Yaklaşık 30 uzman doktorun vazife yaptığı hastaneye 2009 yılında tomografi, momografi, EKG ve efor cihazları kazandırılmıştır. Aile Sağlığı ve Toplum Sağlık Merkezi binasının ihalesi yapılmış olup, bu yıl açılışı gerçekleştirilecektir. İl Özel İdaresi tarafından 1 adet ambulans ilçeye kazandırılmıştır. Yine İl Özel İdaresi tarafından 30 kişi kapasiteli Bolvadin Huzurevi hizmete alınmıştır.” diye konuştu.
“Bolvadinli çiftçiler
desteklendi”
53 km’lik Çay-Bolvadin-Emirdağ yolunun tamamlanarak ulaşıma açıldığını ve daha sonra bölünmüş yol çalışmalarına başlanıldığının altını çizen Eroğlu,
“Tarım ve hayvancılık bakımından Bolvadinli çiftçilerimiz desteklenmiş ve yeni istihdam sahaları geliştirilmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bolvadinli çiftçilerimize 2003-2011 yılları arasında toplam 45.163.536 TL zirai destek verilmiştir. Bolvadin sanayisinin gelişmesi ve yeni istihdam sahaları oluşturmak gayesiyle, Bolvadin Organize Sanayi Bölgesi tamamlanmıştır. Böylece 2.300 kişiye iş imkanı sağlanmıştır. Vatandaşların resmi işlemlerine hız kazandırmak maksadıyla PTT Bank Şubesi kazandırılmıştır. Vatandaşların güvenliğini sağlamak için Mobese kurma çalışmaları devam etmektedir. İl Özel İdaresi tarafından köylerin altyapısını güçlendirmek için 288 km yol, 15 adet içmesuyu tesisi, 4 adet içmesuyu deposu, 10 adet fosseptik inşaatı, 9 kanalizasyon şebekesi, 1 adet doğal arıtma ve 2 köye yer altı sulama tesisi yapılmıştır. Köylere toplam 65.000 m2 parke taşı döşemesi yapılmıştır. Ayrıca 1 adet itfaiye aracı kazandırılmıştır.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yapılan bu yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, “Bolvadin’de yaptığımız yatırımlarla adeta destan yazdık, hemşerilerim yaptığımız yatırımları biliyor ve bizleri takdir ediyorlar. Bizler de Afyonkarahisar’ımızın her bir köşesine hizmet etmek gayesiyle durmadan ve yorulmadan çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.