Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu istedi, Ürün söyledi AK Parti bayrakları indirildi

Eroğlu istedi, Ürün söyledi AK Parti bayrakları indirildi
Eroğlu istedi, Ürün söyledi AK Parti bayrakları indirildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramlaşmak için gittiği Gebeceler Beldesi’nde bayramlaşmanın yapıldığı alanda AK Parti bayraklarını görünce indirilmesini istedi. Konuşmaların başlamasına rağmen bayrakların asılı olduğunu gören AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, kendisi kürsüden inmeden bayrakların indirilmesini söyleyince, bayrakları tutan ipler kesildi

Kurban Bayramı’nı tatilinin son gününde ilçe ve beldelere ziyaretlerini sürdüren Gebeceler İlçesi’nde vatandaşlarla bayramlaşmak üzere Vali İrfan Balkanıloğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar’ın AK Partili Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve bakanlığının bürokratlaryla Gebeceler’e giden Bakan Veysel Eroğlu, bayramlaşma töreninin yapılacağı alana iplerle AK Parti Bayrakları asıldığını gördü. Yanına çağırdığı partililere bayrakların indirilmesini söyleyen Bakan Eroğlu, yanında oturan Milletvekili Halil Ürün’e bayramlaşmanın resmi bir tören olduğunu ifade etti. Eroğlu, parti bayramlaşmasına vali ve bürokratların katılamayacağını kaydetti.
EROĞLU’NUN RAHATSIZLIĞI
BİZİ RAHATSIZ EDER
Bayramlaşmada ilk konuşmayı Afyonkarahisar Belediye Burhanettin Çoban yaptı. Çoban’ın ardından kürsüye gelen Milletvekili Halil Ürün, törenin başlamasına rağmen 15 dakika olmasına rağmen halen bayrakların indirilmemesine tepki gösterdi. Parti bayraklarının bulunmaması gerektiğini kendilerinin de fark ettiğini vurgulayan Ürün, Eroğlu’nun gelişi öncesi bayrakları toplamak için bir iş makinesinin alana getirmeye çalıştıklarını açıklayarak partililerden bayrakların indirilmesini istedi.
Bayraklar toplanmadan konuşmasına başlamayan Ürün kürsüden şunları söyledi, “Bir keski bulamadınız mı arkadaşlar. Gençler bir keski yok mu Gebeceler’de? Bir keski alıp gelin de keselim indirilim şunları. Neden böyle yapıyorsunuz Gebecelerli hemşerilerim. Çıkarın dediğimiz zaman bayrakları yukarı çıkarıyorsunuz ama indirin dediğimizde indirmiyorsunuz. Şimdi bu bayrakların burda olması sayın bakanımızı rahatsız ediyor. Onun rahatzsızlığı da bizi rahatsız ediyor. Hadi gençler bu siyasi bir bayramlaşma değil resmi bayramlaşma indirin şu bayrakları. Hadi gençler biraz acele edin. Ben kürsüden inmeden indirin tüm parti bayraklarını.”
BAYRAKLAR İPLER
KESİLEREK TOPLANDI
Ürün’ün sözleri üzerine çatılara tırmanarak ipleri kesen partililer bayrakları apar topar topladı. Bir partilinin bayrakların 30 Mart 2014’e hazırlık olduğunu belirtmesi üzerine “30 Mart’a daha vaktimiz var.” diyerek cevap veren Ürün, 30 Mart yapılacak yerel seçimlerle ilgili konuşmaya başladı. Bunun üzerine Vali İrfan Balkanlıoğlu siyasi konuşmalara ilgili Ürün’ü uyardı. Ürün ise Vali Balkanlıoğlu’na, “Ben bir siyasiyim. Milletvekiliyim istediğim konuda konuşabilirim. Bunun bir sakıncası olmaz” diye cevap verdi. Ürün konuşmasını uzatmayarak vatandaşların bayramını kutlayarak kürsüden indi. Ürün’ün ardından kürsüye gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Gebecelerliler’in bayramını kutlayarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmalarının öneminden bahsetti.
RESMİ İŞLERE
SİYASETİ BULAŞTIRMIYORUZ
Bakan Eroğlu, hükümetin ve bakanlığının icraatlerini anlattığı konuşmasının ardından 2007 yılında şehit düşen Yakup Suna’nın babası Ömer Suna’yı kürsüye davet etti. Bir süre Suna ile sohbet eden Bakan Eroğlu, Ömer Suna’nın 4 yıl önce dünyaya gelen oğlu Yakup Suna’yı sevdi. Bayramlaşma sonrası basın mensuplarına bayrakların neden indirildiğini açıklayan Eroğlu, parti bayramlaşmalarının bayram��n ikinci günü yapıldığını belirtti. Herkesin bayramlaşmalara gelmesi için parti bayrağı istemediğini vurgulayan Eroğlu, “İkinci gün parti bayramlaşmaları oluyor. Biz AK Parti olarak bayramın ikinci günü partide bayramlaştık. Tabii parti bayramlaşmalarında bürokratlar, vali ve görevliler iştirak etmiyor. Ancak parti bayramlaşmalarından sonraki bayramlaşmaları halka açık yapıyoruz. Resmi bayramlaşma olarak gerçekleştiriyoruz. Valimiz, Emniyet Müdürümüz diğer devlet erkanı ve bürokratlarımız oluyor. Parti bayramlaşması değil bir milletle kucaklaşma şeklinde yapıyoruz. Bayramlaşmanın AK Parti bayramlaşması gibi bir görüntü oluşturmaması, resmi bayramlaşma olduğunu vurgulamak için milletvekilimiz böyle bir hassasiyet gösterdi. Biz bu konularda çok hassasız. Resmi işlere partiyi karıştırımyoruz. Parti bayramlaşması ayrı resmi bayramlaşma ayrı. Hatta biz resmi açılış ve temel atma merasimlerde parti bayrağını bulundurmayız. Her yerde şanlı bayrağımız dalgalanır. Anlayışımızda bu var. AK Parti’nin anlayışı resmi işlere siyaseti bulaştırmamaktır. Bu da takdir edilecek bir husustur.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)