Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu: Vatandaşlarımızdan azami hassasiyet bekliyoruz

4 Ekim Dünya Hayvanlarını
Eroğlu: Vatandaşlarımızdan azami hassasiyet bekliyoruz

4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü ile alakalı yayınladığı mesajda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Eroğlu “Hayvan haklarının korunması, hayvanlara iyi muamele edilmesinin temin edilmesi ve hayvanların her türlü mağduriyetinin önlenmesini sağlamak maksadıyla, çalışmalara hızla devam ettiklerini belirtti.
BAKANLIK OLARAK
ECDADIMISIN İZİNDEYİZ
Gerek Osmanlı Döneminde inşa edilen göçmen kuşların tedavi edildiği hayvan hastaneleriyle, gerekse de cami ve medrese gibi mimari yapılara yapılan kuş evleri ile atalarımızın hayvanlara göstermiş olduğu sevgiye ve merhamete atıfta bulunan Eroğlu, Bakanlık olarak ecdadımızın izinde olduğumuzu kaydetti.
Hayvanların korunması kapsamında hayvan bakımevi yapımı çalışmalarına verilen desteklere değinen Eroğlu “2009 yılından şimdiye kadar, 40 belediyeye 19 milyon liradan fazla mali destek sağladık. 6 Mayıs 2016 tarihinde verdiğimiz destekle yapılan ‘Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nin açılışını ise bizzat ben yaptım” diye konuştu.
MİKROÇİP VE KULAK KÜPESİ DAĞITILACAK
“Aşıla, kısırlaştır, kayıt altına al, sahiplendir ve yaşat” politikası ile hareket edildiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, oluşturulan Hayvanları Koruma Bilgi Sistemi (HAYBİS) ile Bakanlık olarak bütün sahipsiz hayvanların kayıt altına alınmasını hedeflediklerini ifade etti. Eroğlu bu kapsamda, 2016 yılı içerisinde yaklaşık 1.000.000 TL değerinde mikroçip ve kulak küpesi alınarak bakımevi bulunan belediyelere ücretsiz olarak dağıtılacağının müjdesini verdi.
Hayvan sevgisinin aşılanması ve farkındalığın arttırılması maksadıyla; basılı materyal, mama ve su kabı ile otomatik mama ve su makinasının dağıtımına devam edildiğini belirten Eroğlu, kurulan besleme odaklarına 2016 yılı itibariyle 30 adet otomatik mama ve su makinasının yerleştirileceğini ifade etti. Eroğlu, sahipsiz hayvanların kış aylarının olumsuz şartlarından korunabilmeleri maksadıyla kedi evi ve köpek kulübesi dağıtımının da yapıldığını belirtti.
2015-2016 kış sezonunda yaban hayvanlarının beslenebilmeleri için 333 bin ton yem bırakıldığını vurgulayan Bakan Eroğlu “Hayvan haklarının korunması konusunda sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle birlikte özveri ile çalışmaya ve bu konuda yapılan faaliyetin artarak sürdürülmesi için gerekli desteği vermeye devam ediyoruz. Bu minvalde, hayvanların korunması hususunda bütün vatandaşlarımızdan azami hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti