Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ertaş, iktidar ve bürokrasiden taleplerini sıraladı

Gelecek Partisi İl Başkanı

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar’ın eğitim seviyesinin yükselmesi için Vali Gökmen Çiçek Başkanlığı’nda bir komisyon kurulmasını istedi. Ertaş, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’dan bu yıl ki doğalgaz zammının önüne geçmesini talep etti

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar gündemindeki konularla ilgili düşüncelerini aktaran Ertaş, sözkonusu toplantının mutat olarak yapılacağını açıkladı.
“BÜROKRASİ ÇALIŞIYOR SİYASİLER SEYİRCİ KALIYOR”
Topluma geçim kaygısının hâkim olduğunu söyleyen Niyazi Ertaş, Motokros Şampiyonası için Afyonkarahisar’da binlerce kişinin toplandığını, şehirde 7 gün 7 gece süren eğlenceler düzenlendiğini söyledi. Yetkililerin Kovid-19 salgınını göz önüne alarak uyarıda bulunmadığının altını çizen Ertaş, “Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ‘Afyonkarahisar’da pandemi artmıştır.’ diye beyanat vermiştir. Bürokrasi çalışırken siyasiler seyirci kalmaktadır. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 3 milyon fide alarak tıbbi mantar üretimine geçmiştir. Vali Gökmen Çiçek, Frig Vadisini düzenleyerek turizme açmıştır. Sinanpaşa ilçemizin Akcaşar Köyü’nde Cemevi yapımına yardımcı olmuştur. İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz’in emniyet müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının yapımında büyük emekleri geçmiştir. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel yeni yapılacak İl Jandarma Komutanlığı hizmet binası için büyük gayretler sarf etmektedir. Ama siyasiler seyrediyor. Üzüntüyle bakıyoruz.” dedi.
“GELECEĞE BİRLİKTE NEFES OLALIM”
Yanan ormanların izlerini Afyonkarahisar Belediyesi’nin silmesi için 10 fidan dikimi hedef koyulan bir kampanya başlatıldığını açıklayan Ertaş, “Henüz fidanlar yerlerine ulaşmamışken Orman Müdürlüğü’nce kampanya açarak ‘Geleceğe Nefes Olun’ denildi. Bizde diyoruz ki ‘Gelecek burada’ Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım gelsinler ‘Geleceğe beraber nefes olalım.’ Değilse Orman Müdürlüğünde Orman Bakanını küstürmeyelim.” diye konuştu.
“BELEDİYENİN HALKA BİR MESAJLIK SAYGISI OLSUN”
Son su kesintisi öncesi duyuru yapılmadığını, şehir merkezinde bu nedenle sıkıntı çekildiğini dile getiren Ertaş, “Gelecek Partisi olarak Sayın Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten ricamız, elektrik kesintisi yapılmadan önce nasıl telefonlarımıza mesaj geliyorsa su kesintisi sıkıntısı devam edecekse kesinti yapılacağı mesajı önceden bildirilsin. Aksi halde çok büyük sıkıntılara neden olunacaktır. Bir mesajlık halka saygıları olsun.” şeklinde konuştu.
“NE HİKMETSE AFYON’DA TASARRUF TEDBİRLERİNE UYULMUYOR”
Niyazi Ertaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm bürokratların hemen her yerde tasarruf tedbiri alınması uyarısına değindi. Ertaş şunları kaydetti: “Ne hikmetse Afyon’da tasarruf tedbirlerine uyan yoktur. Karayolları Müdürlüğü lojman üzerine lojman yapmaktadır. Karoyolları yetkilileri bina üzerine bina yapıyor. Yollara bakan yoktur. Afyon-Şuhut karoyolu yapımı 5 yıldır muammaya dönüştü. Kimsenin dönüp baktığı yoktur. Her gün ve her hafta kazalar oluyor. Son olarak birkaç gün önce patates yüklü bir araç bu yolda devrildi. Karayolları yetkililerinden ricamdır; Afyon-Şuhut yolunun ne zaman tamamlanacağı konusunda halkımıza bilgi verilmesidir. Çay-Dinar yolu geliş gidiş çift yol olarak yapılması, bu yolda Denetim İstasyonu Kurulması çok önem arz etmektedir. Bu hususta Karayolları yetkililerini göreve davet ediyoruz.”
“SAYIN ÖZKAYA’DAN RİCAM DOĞALGAZ ZAMMININ ÖNÜNE GEÇMESİDİR”
AFSÜ’de mantar üretimi öncesi öğrenci memnuniyetinin sağlanarak üniversitenin Türkiye’de yükselmesi gerektiğini söyleyen Ertaş, “Gerekli paranın öğrencilerin memnuniyeti için harcanmasını rica ediyoruz. 119. sıralardan üniversitemizin ilk ona girmesi en büyük temennimizdir.” dedi. 2025 yılı sonuna kadar Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinin doğalgaza kavuşacağı açıklamasını hatırlatan Ertaş şunları söyledi: “Sayın Ali Özkaya’dan ricam; Bu düşüncesi için kendisine teşekkür ederken bu hizmeti bize bıraksın. Çünkü Gelecek Partisi olarak biz iktidara geliyoruz. Ama lütfen Sayın Özkaya’dan ricam; bu kışı 2025 yılına kadar daha güzel ve verimli geçirebilmek için doğalgaz zammının önüne geçmesidir.” ifadelerini kullandı.
“VALİMİZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN KAMPANYAYA BAŞKANLIK ETMELİ”
Yeni eğitim öğretim yılının sancılı başladığını dile getiren Ertaş şöyle konuştu: “81 il içerisinde maalesef en alt sıralardayız. Bu bizi her zaman üzmüştür. Bu dünkü veya bugünkü mesele değildir. Bu meselenin ızdırabını yıllardan beri çekiyoruz. Son 10 yıldan veya daha önceden gelen bir meselemizdir. Ne hikmetse Afyon’da eğitim bir seviyeye ulaşmamıştır. Bir başarı gösterilememiştir. Sayın Valimizden önemle rica ediyorum. Afyon eğitimde ilk ona nasıl girecekse biz verilmesi gereken destek için Gelecek Partisi olarak hazırız. Eğitimde başarı için Valimizin Başkanlığında bir kampanya düzenlenmelidir.”
“AFYON UÇMUYOR ÇOK GERİDE KALMIŞ”
OEDAŞ İl Müdürü Cafer Demir’in, havai hatların yer altına alınmadığı için sıkça elektrik kesintileri yaşandığı açıklamasına dikkat çeken Ertaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ilimizde yeni göreve başlayan İl Müdürünün tespitidir. Demek ki Afyon uçmuyor çok geride kalmış. Dışarıdan gelen kişiler bunu net gözlemleyebiliyorlar. Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımızdan rica ediyorum elektrik ve su hususunda ne yapılması gerekiyorsa bu millet buna layıktır. Bu kesintilerin nasıl giderilmesi icap ediyorsa daha ciddi önlemler alınarak insanımıza daha çok değer verilmesini talep ediyorum.”
“AİLE YILI PROJESİ KAPSAMINDA NELER YAPILDI?”
2021 Yılının Afyonkarahisar’da Aile Yılı ilan edildiğini ancak bu hususta bürokratlarla toplantı dışında hiçbir şey yapılmadığını ileri süren Ertaş, “Aile Yılı ile ilgili olarak sadece bürokrasiyle oturup toplantı yapılması dışında bir şey yapılmamıştır. Afyonkarahisar’ın en gözde yerinde şahıs gelip tabancasını çekip karısını, çocuğunu öldürüyor. Yine bir mezrada başka bir kişi önce karısını, çocuğunu sonra da kendisini öldürüyor. Boşanmalar arttı. Biz Aile Yılında acaba ne yapıyoruz? Yetkililer niye bizden veya başka bir yerden komisyon kurup neden çalışma yapmıyorlar?” Ertaş, sözlerini İzmir’de kurulan İş Kadınları Fedarasyonuna üye olan AFİKAD Başkanı Samiye Hancıoğlu’nu kutlayarak tamamladı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti