Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eşimize hediye almıyoruz, oyunumuza aksesuar alıyoruz”

Risus Sanat adına açıklama
"Eşimize hediye almıyoruz, oyunumuza aksesuar alıyoruz"

Risus Sanat adına açıklama yapan Seyhun Sertan, “Geride bıraktığımız 3 sezon boyunca 5 yetişkin oyunu sahneledik, 28 temsil gerçekleştirdik ve 5300 izleyici ile buluştuk. Sivil bir kuruluş olarak Afyon’da bu anlamda bir rekor kırdık. Çalışmalarımız Kültür ve Turizm Eski Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından takdir edildi ve bizzat şahsıma teşekkür edildi. Bu vesile ile Mart 2017’de toplanan 3. Milli Kültür Şurası’na doğrudan bakanlık davetlisi olarak katıldık ve ilimizden Şura’ya katılan 8 kişi arasında tek sivil katılımcı olduk. Bu da Afyonumuzda bir ilktir. Ekibimiz devlet memuru, öğretmen, mali müşavir, psikolog, mühendis, sağlıkçı, işçi, emekli, öğrenci gibi çok çeşitli meslek mensuplarından ve 15’inden 60’ına kadar geniş bir yelpazede yaş grubu gönüllülerden oluşmaktadır. Bu gönüllüler haftanın üç günü iş çıkışından gece saatlerine kadar yaklaşık dört ay prova almaktadır. Bu provalar zaruri sebep olmadıkça hiçbir şekilde aksatılmamakta, büyük bir disiplin içerisinde çalışılmaktadır” dedi.
AFYON’U TEMSİL EDİYORUZ
Sertan, maddi zorluklar da yaşadıklarını, ancak bu zorlukların tiyatroya engel oluşturmadığını belirterek, “Sahnede izlediğiniz iki saatlik ücretsiz oyunun sizlere ulaşma sürecinde prova alanı, dekor, kostüm, aksesuar, fotoğraf, afiş, video, seslendirme, tanıtım, salon gibi ihtiyaçlarımız bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlarımızın prova alanı ve sahne kısmını kamu kuruluşları aracılığı ve işbirliği ile çözmeye çalışıyor, hatta sahne konusunda büyük yetersizlik yaşıyoruz. Bunların dışında kalan ve maddiyat gerektiren ihtiyaçlarımızın çok büyük bölümünü de birkaç gönüllü kendi içimizde finanse etmeye çalışıyoruz. Yeri geliyor evimize bir eşyayı almayıp dekor alıyoruz, çocuğumuza bir ayakkabı almayıp kostüm alıyoruz, eşimize doğum günü hediyesi almayıp oyunumuza aksesuar alıyoruz. Durumumuz budur. Bunu daha ne kadar sürdürebiliriz bilmiyoruz ama mücadeleye devam ediyoruz ve etmeye kararlıyız. Bizlerin Afyonkarahisar’ın kültürel ve sanatsal anlamda kalkınmasına önem veren, bu uğurda gönlünü ortaya koyan emekçilere destek olacak Afyonkarahisarlılara ihtiyacı vardır. İhtiyacımız kesinlikle doğrudan maddi olmayıp; dekor, kostüm, aksesuar, video, fotoğraf, tanıtım gibi ihtiyaçlarımızın karşılanması yönündedir. Ekibimizin başka illerde ve hatta yurt dışında sahneye çıkması ve Afyonumuzu temsil etme fırsatları doğmuş ancak dekor nakli ve ulaşım için gerekli bütçeyi temin edemediğimizden bunu gerçekleştirememiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
Sertan, açıklamasının “teşekkür” bölümünde ise şu ifadeleri kullandı:
“Çalışmalarımızda bizlere prova alanı sunan, işbirliği içerisinde hareket ettiğimiz Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Gökhan Gürbüz ve Gençlik Merkezinin değerli liderleri ve personeli, oyunlarımızın siz değerli Afyon halkıyla buluşmasında ve ücretsiz olarak sahnelenmesinde salon desteği sunan Kültür ve Turizm Müdür V. Sayın Mehmet Tanır ve değerli Şube Müdürleri ve çalışanları, fotoğraf çekimleri, afiş tasarımı için gecelerce uykusuz çalışan ve kaç sezondur ücret kabul ettiremediğimiz Fotoğraf Sanatçısı Sayın Eray Yılmaz, video çekimlerinde kolaylık sağlayan, kurgumuzu, fragmanımızı yapan Anadolu Prodüksiyon Sayın Hasan Akkaya, dekor ihtiyaçlarımızda kullanmak üzere koltuk takımlarını veren ve ücret kabul etmeyen Sayın Hurdacim İsmail Palta, her daim yanımızda olan ve desteğini hissettiğimiz Afyonumuzun güzide basın kuruluşları ve basın mensupları ve elbette ki; geçmişte ve şimdi aramızda bulunan çok kıymetli fedakar ekip üyelerimiz, onlarla birlikte bu zorluklara katlanan aileleri, eşleri, çocukları. Risus Sanat Tiyatro Ekibi olarak üç sezonu geride bıraktık ve dördüncü sezonumuzda da çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İlk iki sezonumuzda Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) çatısı altında çıktığımız bu yolda sağladığı prova alanı imkânından dolayı Sayın İbrahim Alimoğlu’na da teşekkür ediyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti