Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eşkal benzerliğinden 25 Ay cezaevinde yattı

Bu haberin fotoğrafı yok
Eşkal benzerliğinden 25 Ay cezaevinde yattı

Afyonkarahisar’da 2009 yılında meydana gelen ‘adam yaralama’ olayına karışan kişinin eşkaline benzediği için gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Ramazan Dalkıran’ın, 25 ay 9 gün tutuklu kaldıktan sonra suçsuzluğu anlaşılınca özgürlüğüne kavuştuğu iddia edildi

Uşak’ın Banaz ilçesi Düzlüce köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ramazan Dalkıran (27), gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Kasım 2009 tarihinde, bir yakınını ziyaret etmek için gittiği Afyonkarahisar’da, iki grup arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan ve 2 kişinin yaralandığı kavgaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alındığını belirtti.
Olay günü caddede dolaşırken adam yaralama olayına karışan ve firar eden kişinin eşkaline uyduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını ve iki gün boyunca emniyette sorgulandığını, sonrasında diğer olaya karışan kişilerle birlikte adliyeye sevk edildiğini bildiren Dalkıran, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Olay günü, bugün de halen firarda olan zanlının üzerinde siyah ceket ve mavi kot pantolon varmış. Tesadüfen benimde üze-rimde aynı renkte giysiler vardı. Polisler beni aldığında neye uğradığımı şaşırdım. İki gün boyunca suçsuz olduğumu söyledim, ama bana inanmadılar. Olaya karışan diğer kişilerle birlikte bizi nöbetçi mahkemeye sevk ettiler. Hakim bizi dinlemeden tutuklayıp cezaevine gönderdi.
Sonrasında Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladık. Sürekli mahkemeye çıktık. Her mahkemeye çıkışımda, hem yaralanan zanlı hem de olaya karışan diğer kişiler benim olaya karışmadığımı söyledi, ancak mahkeme heyeti bir türlü inanmadı. Olayda kullanılan bıçak ve silahın üzerindeki parmak izlerinin tespiti için beklendi. Her duruşmada tutukluluk halimin devamına karar verdi. Sonra olayda kullanılan silahlarda parmak izimin çıkmadığı anlaşıldı. Buna rağmen tutuklu olarak yargılamam devam etti. Sonunda 19 Aralık 2011’de görülen karar duruşmasında, olaya karışmadığıma hükmedilerek beraat ettim. Bu süreçte tam 25 ay 9 gün cezaevinde yattım.”
“Maddi manevi zarara uğradım”
Ramazan Dalkıran, haksız yere cezaevinde tutulmasından dolayı maddi ve manevi olarak büyük zarara uğradığını savundu.
Tutuklu olması nedeniyle ailesinin, avukat masrafları için traktörlerini ipotek ettirerek bankadan kredi çektiğini, bu süreçte hem kendisinin hem de anne babasının perişan olduğunu dile getiren Dalkıran, “Şimdi traktörlerim ipotekli ve kredi taksitlerini ödeyemediğim için haciz yoluyla traktörlerim gidecek. Nereden baksanız 100 bin lira zararım var. Hayatımız alt üst oldu. Köyde kimse benim yüzüme bakmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.
Dalkıran, mahkemeden gönderilen yazıyla kendisine haksız yere cezaevinde yattığı için 5 bin lira maddi, 5 bin lira da manevi tazminat ödeneceğinin bildirildiğini, ancak 25 aylık tutukluluğun yol açtığı zararın bu rakamlarla ölçülemeyeceğini ifade etti. (AA)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti