Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski köye yeni adet geldi, sonra ne yapılacak?

Bu haberin fotoğrafı yok
Eski köye yeni adet geldi, sonra ne yapılacak?

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde “Eski köye yeni adet getirdik. Ya sonrası…” sloganıyla İnovasyon Zirvesi düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden İşletme ve Ekonomi Topluluğu’nun “Eski köye yeni adet getirdik. Ya sonrası…” sloganıyla geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 9’uncusunu düzenlediği “İnovasyon Zirvesi ve Kariyer Günleri”, ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Zirvenin açış konuşmalarının ilkini Anadolu Genç İnovasyon Derneği Başkanı Lütfü Öztaylan yaptı.Daha sonra kürsüye gelen, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Hüseyin Şehitoğlu konuşmasında “Esasında eski köye yeni adet getiren üniversite olarak konuşmak lazım. İnovasyon da bu demek olmalı. İnovasyonun tanımı, üniversitemizin 9 yıldır, bu zirveyi yeniden ve hep heyecanla, yenilenerek yapması demek” ifadelerini kullandı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Gül “Ben de burada sizlerden biri olarak bulunuyorum. 1986 yılı Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulundan mezunum. O zaman tek bölümümüz vardı. Şimdi bir mezun olarak burada sizlerle birlikte olmak bana ayrı bir gurur ve heyecan veriyor şu anda” dedi.
Açış konuşmalarının sonuncusunu ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptı. Rektör Prof. Dr. Solak konuşmasında “Üniversiteler, yerel, ulusal ve uluslararası gelişmeleri ve hedefleri gözeten bir bakış açısıyla bilgiyi üreten, öğreten ve toplumun hizmetine sunan kurumlardır. Bilgi toplumunda bilginin üretilmesine yönelik kurumlar önem kazanmaktadır. Üniversitelerin görevi temel özelliklerini bilgi çağında daha öne çıkartmak ve gerçek boyutuyla topluma yaymaktır. Çünkü bilgi toplumunun taşıyıcıları nitelikli ve eğitimli işgücünü oluşturan sizler yani iyi eğitimli üniversite mezunu gençler olacaktır. Bu çerçevede akademik, sosyal ve kültürel açıdan sürekli kendinizi yenileyerek öğrenmenin sürekliliğini sağlamak zorundasınız. Bu hem sizlerin hem de ülkemizin geleceği için hayati önem taşımaktadır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti