Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski köye yeni adet getirmedik

Bu haberin fotoğrafı yok
Eski köye yeni adet getirmedik

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, halkın dinlendiği ve eğlendiği alanlarda içki içilmesinin yasaklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Balkanlıoğlu, bu kararın Eskişehir ve Kayseri gibi illerde de uygulandığını hatırlatarak “Eski köye yeni adet getirmedik” dedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehir sınırları içinde açık alanlarda içki içilmesinin yasaklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kadınana Gazetesi Sahibi Canser Kuzu’ya nezaket ziyareti gerçekleştiren Balkanlıoğlu, içki yasağıyla ilgili, “Biz eski köye yeni adet getirmedik. Çeşitli illerde bu yasak zaten mevcut. Madetlerde, mezarlıkta, kutsal yerlerde, halkın dinlendiği ve eğlendiği mekanlarda, alışveriş merkezlerinde, ruhsatlı mekanlar dışında açık, kadehte içki satışı yasak. Biz bu yasağı derleyip toplayıp bir metin haline getirdik. Alkollü araç kullanmak, emniyet kemeri takmadan araç kullanmak serbest mi? Biz, bunları afişle duyursak, ‘Emniyet Müdürlüğü, içkili araç kullanmamayı zorunlu hale getirdi’ demek ki gerekiyor? Bunların büyük bir bölümü mevzuatta mevcut. Eskişehir’de, Kayseri’de var bunlar, Çankırı’da da bulunuyor” dedi.
Afyonkarahisar’ın komşusu Eskişehir’de bu yasağın uzun yıllardır uygulandığını hatırlatan Balkanlıoğlu, “Eskişehir bizden çok büyük bir il, birçok yerde de içkili mekanları var. Eskişehir’de bu yasak çoktan beridir var. Çankıra’da vatandaş bu yasağı yargıya götürmüş. Yerel mahkemenin vatandaş lehine olan kararını Danıştay bozmuş ve Valilik’i haklı bulmuş. Piknik alanı da vardı bu yasakta, ama biz onu çıkardık. İçkili yerlere ruhsat konusunda herhangi bir müdahalemiz yok. Onlara açma ve kapama yetkisini Belediye veriyor. Afyon’da halkın ailece gidecek yeri son derece sınırlı. İçki içmeyen vatandaşlarımızın bize yoğun talebi vardı. Afyon’daki cinayet sayısı, komşu illere göre 3-4 kat fazla. Afyon’dan olumsuz bir tepki gelmedi” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da alkol yasağının doğru bir karar olduğunu kaydetti. Çoban, “Ben Belediye Başkanıyım. Ama Hıdırlık’a gidemiyorduk. 3 yıldır Belediye Başkanı’yım. Afyonkarahisar halkından aldığımız en çok şikayet, parklarını, bahçelerin, cami bahçelerin gayri ahlakı olarak kullanılması ve alkol alınmasıydı. Afyonkarahisar’da içki satışının da yasaklandığına dair haberler vardır, ama bu doğru değildir. İçki satışı için birtakım kurallar vardır, bu kurallara göre satış yapılır. Bunun önünde hiçbir engel yok. Hıdırlık’ta yıllardır bu sıkıntı yaşanıyordu. Halkımız bunu memnuniyetle karşılamıştır. Birçok belediye bize bu düzenlemeyi sormaktadır. Birçok belediye, illerin valisiyle bu konuyu görüşmek istiyor. Piknik ve ören yerlerinde vatandaşların istediği şeyi yemesinde içmesinde bir sakınca yoktur” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti