Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ESKİŞEHİR BÖYLE SÖYLÜYOR: “FRİG VADİSİ’Nİ AFYON’A KAPTIRDIK”

Gelişme ve çağdaşlık yolunda milletler, ülkeler, medeniyetler birbiriyle yarıştığı gibi, iller de birbiriyle yarışır. Her il kendine göre emsallerinden öne geçmeye çalışır.
Bu yarış ülkeleri olduğu gibi illeri de bulunduğu konumdan daha ileriye taşır.
Afyonkarahisar olarak bu yarışı hemen hemen her alanda yaşayan bir kentiz. İller arası yarışta Afyonkarahisar’ın bir çok alanda öne geçiyor olmasını büyük bir memnuniyetle izliyoruz.
Dün gazetemizin bu köşesini Eskişehir gazetelerinde köşe yazıları yayınlanan tecrübeli meslektaşlarımıza bırakmıştık. Eskişehirli meslektaşlarımız Deniz Çağlar Fırat ile Bülent Özyazıcı gazetelerinde yayımlanan yazılarında “Frig Vadisi’ni Afyonkarahisar’a kaptırdık” diyerek, kendi illeri Eskişehir’deki çarkları harekete geçirmeye çalışıyorlardı. Biz de bu yazılardan alıntı yaparak “Afyonkarahisar-Eskişehir rekabeti”ndeki durumu sizlere aktarmak istedik.
Malumunuz olduğu üzere Frig Vadisi Afyonkarahisar ile birlikte Eskişehir ve Kütahya illerine de yayılan bir coğrafya. Frig Vadisi ile ilgili olarak bu üç ilimizin ortak çalışmalar yapması öngörülüyordu uzun yıllardan bu yana.
Son yıllarda Frig Vadisi konusunda Afyonkarahisar’ın yaptığı ataklar komşu illerimiz tarafından “gıpta”yla takip edilir oldu. Hele ki Vali Gökmen Çiçek öncülüğünde Ayazini’nde yapılan çalışmaların ardından sıcak hava balonlarının bölgeye kattığı güzellik “gıpta”yı kıskanmaya çevirir hale geldi neredeyse.
Afyonkarahisarlılar olarak bizim Eskişehir’i kıskandığımız alanlar yok mu? Elbette ki var. Eskişehir bölgemizin önemli, önde gelen, örnek alınan illerinden birisi. Böylesi bir ilimizin Afyonkarahisar’da yapılanlardan övgüyle bahsedip, “Frig Vadisi’ni Afyonkarahisar’a kaptırdık” izlenimine varması Afyonkarahisar’ın başarısıdır hiç şüphesiz.
***
Eskişehir’deki meslektaşlarımızı köşe yazılarıyla ilgili sohbet ederken Odak Gazetesi’nden Ahmet Işık kardeşimizin güzel bir önerisi oldu. “Eskişehirli meslektaşlarımızı Afyonkarahisar’a davet edelim. Burada yapılanları, kat edilen mesafeyi hep birlikte inceleyelim. Komşu iller olarak neler yapabileceğimize bakalım” dedi.
Eskişehir’deki basın mensubu arkadaşlarımıza “Buyurun gelin. Frig Vadisi’ni birlikte gezelim” diyeceğiz Afyonkarahisarlı gazeteciler olarak. Umuyoruz ki bu davetten güzel “refiklik” adına hayırlı sonuçlar doğacaktır. Haydi hayırlısı…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti