Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESKKK mali kongresi yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
ESKKK mali kongresi yapıldı

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan mali kongresi dün yapıldı.

Kongrede; raporlar, bilançolar, gelir gider cetvelleri, yönetim ve denetim kurulu raporları olmak üzere tüm kalemler tek tek okunduktan sonra hepsi oybirliği ile ibra edildi
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) olağan mali genel kurul toplantısı dün öğleden sonra Yasemin Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongre divanı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Konya 6. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan’ın başkanlığında; Hüseyin Karnıbüyük, Ahmet Tan, Osman Şimşek’den oluştu. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Konya 6. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, genel kurul toplantısının esnafa, sanatkara ve Türkiye’ye hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Baybağan, yasal süresi içerisinde daha önce ilan edilip kooperatif ortaklarına bildirilen gündem maddelerini katılımcılara okudu.
Tüm destekçilere teşekkür etti
Toplantının açılış konuşmasını ESKKK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Emin Birliktir yaptı. Birliktir, 1956 yılında kurulan kooperatifin 56. mali genel kurul toplantısını gerçekleştirdiklerini, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Sıkıntılı günler yaşandığını konuşulması gereken pek çok olayın vuku bulduğundan sözeden ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, bu konuları sıkça konuşup gerektiği yerde diyaloglara girdiklerini belirtti. Kooperatif kredi limitlerinin 35 milyar, 50 milyar, 75 milyar ve yüz milyar olarak sınıflandırıldığını belirten Birliktir; “Artık kooperatifler eskisi gibi değil. Birinci sınıftan 8. sınıfa kadar kooperatifler kendi iş ve işlemleri, büyüklük ve hacimleri, bazı teknik özelliklerle genel merkez sınıflandırdı. Konuşmamın başında tüm bu kriterleri biz yönetim olarak yerine getiriyoruz ama sizlerin desteği olmadan bunların yerine gelmeside mümkün değildi. Ben bu kriterlerin yerine getirilmesinde destek olan değerli Halkbankası Şube Müdürümüz Levent Kaya’ya ve personeline vefakar avukatlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Esnafın ödeme ahlakı iyi
ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar olarak birinci sınıf bir kooperatife sahip olunduğunu kredi limitinin yüksek olduğunu söyledi. 250 Milyar liraya kadar iş makinesi alımı, minibüs hattı alımı, işyeri alımı, iş yeri teknolojisinin yenilenmesiyle ilgili kredi veriminin sürdürüldüğünü anlatan Birliktir; “Karşılıklı yardımlaşma fonu kurmuştuk. Bu fonda biraz paralar biriktirip bankadan kredi kullanmayıp kendi paramızla dönmeyi hedefliyorduk. Ama dünyada yaşanan krizler Türkiye’de yaşanan krizler bizim bu hedeflerimizi 3-4 yıl geriye attı. Ama fondan para vermeye devam ediyoruz. Bu konuda gayret edeceğiz.” diye konuştu. M. Emin Birliktir, esnaf ve sanatkarın ödeme ahlakının iyi olduğunu, Afyonkarahisar esnafına halen daha ahilik terbiyesinin hakim olduğunu söyledi. Birliktir, kendilerine oy veren ve vermeyen ayrımını asla yapmadan herkesin işini gördüklerini, buna kendilerini sevmediklerini yüzlerine ifade edenlerinde dahil olduğunun altını çizdi. M. Emin Birliktir, 14 Mart 2012 tarihinde KOSGEB’le ortak iş edindirme kursu açacaklarını ifade etti. Toplantıya; Esnaf Oda Başkanları, Halk Bankası Şube Müdürü Levent Kaya, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz ve bazı mahalle muhtarları, bazı minibüs hatlarının durak başkanları, Şanlı Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, kooperatif ortakları katıldılar. Gündem maddelerinin görüşülmesiyle mali olağan genel kurul sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti