Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf kaldırım işgalinde 50 cm’yi geçmeyecek

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, esnafın kaldırım işgalinin önüne geçmek yayaların zorda kalmaması ve bu konuda yaşanan mağduriyeti gidermek amacıyla esnaf teşkilatı başkanları ile bir araya gelerek istişarede bulundu. Toplantı sonrası alınan karar gereği esnaflar iş yerleri önünde 30 ila 50 cm arasında çizelen çizginin dışına çıkmayacak. Belirlenen kurala uymayan esnafa ise ceazi işlem uygulanacak

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak öncülüğünde oda başkanlarını makamında kabul etti.
Ziyarete ESOB Başkan Vekili, Kahveciler ve Çay Ocakları Odası Başkanı Atila Kocabaş, ESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Tan, Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Madeni Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dilek, Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Başkan Vekili Ahmet Özköse, Kasaplar, Sucukçular ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Yörük, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Şükrü Kosdak ile Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Veysel Gök katıldı.
KONAK: ESNAF VE SANATKARLAR MAĞDUR OLDU
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ziyarette yaptığı açıklamada; son dönemde esnaf ve sanatkârların iş yerlerinin önündeki kaldırım işgalleri ile ilgili Belediye’nin yaptığı uygulama neticesinde esnaf ve sanatkârların mağdur duruma düştüğünü bu mağduriyetin giderilmesi hususunda, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile ortak bir çözüm bulmak için bir araya geldiklerini belirtti.
“SORUNLARI BAŞKANLAR İLE GÖRÜŞÜYORUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Zeybek ise Esnaf ve Sanatkârın her zaman yanında olduklarını, herhangi bir sorun yaşadıklarında ilk olarak teşkilat başkanları ile görüştüklerini belirterek, “Değerli Esnaf ve Sanatkâr temsilcisi Başkanlarımızın istek ve taleplerini her zaman dinliyor ve önemsiyoruz. İlimizdeki tüm kesimlerin görüş ve önerileri bizim için değerlidir. Kentimizi istişareyle yönetiyoruz. Ziyaretlerinden dolayı tüm oda başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
BELİRLENEN SINIRI GEÇEN ESNAFA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
Konuyla ilgili yapılan değerlendirme ve istişareler sonucu; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve tüm oda başkanlarının ortak bir karar ile esnaf ve sanatkârların iş yerlerinin önündeki kaldırımları kullanmaları için 30 ila 50 cm arasında bir yeri kullanmalarına, bu yerlerin çizgi çizilmek suretiyle belirlenmesine, çizilen sınırların dışında bir yer işgali olması durumunda Belediye Başkanlığınca gerekli cezai işlemin uygulanmasına karar verildi.
3 AYDA BİR TOPLANTI DÜZENLENECEK
Ayrıca bundan sonra 3 ayda bir olmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında esnaf teşkilatı başkanlarının bir araya gelerek esnaf ve sanatkârlarla ilgili istişarelerde bulunulması yönünde görüş birliğine varıldı. Ziyaret sonunda ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Başkan Zeybek’e tüm oda başkanları ile esnaf ve sanatkârlar adına teşekkür etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti