Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf mağdur edildi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Esnaf mağdur edildi

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık üç ay önce açıkladığı, küçük esnaf ve sanatkara yönelik, yüzde 0’a yakın faizlerle KOSGEB destekli kredilerden, Garanti Bankası müşterisi olan esnaf ve sanatkarın haricinde diğer esnaf ve sanatkarın yararlanamamasına sert tepki gösterdi.

“KOSGEB kredisinde dağ fare doğurdu” diyen Başkan Birliktir; Bizim oda olarak yaptığımız tespitlere göre 700 civarında esnaf ve sanatkarımız bu krediyi almaya hak kazanmıştı. Ama sadece Garanti Bankası müşterisi olan esnaf ve sanatkarımız haricinde diğer esnaf ve sanatkarımız bundan faydalanamamıştır. Hükümetin bunca emekleri bunca çabaları, KOSGEB Başkanlığı’nın bunca emek ve çabaları, Afyon KOSGEB Müdürlüğü’nün bunca emek ve çabaları, esnaf ve sanatkarın 15 gündür bununla ilgili çabaları maalesef boşa çıkmıştır” dedi. Yaptıkları araştırmalar neticesinde, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü’nün yeni bir server aldığını ve sadece KOSGEB ile ilgili müracaatlara bunu yönlendirdiğinden dolayı, hiçbir bankanın müşterilerinin, tek tük hariç bu krediden yararlanamadığını söyleyen Başkan Birliktir; “Özellikle hükümete ve KOSGEB Başkanlığı’na şunu söylemek istiyorum; müracaatlarda yedekler dahi kabul edilemiyor. İnternete girdiğimizde, “Ölçek endeksli büyüme kredisi için ayrılan kaynaklar tamamen tükenmiştir” deniliyor. 23-24 Kasım’da açılan kredilerin kaynaklarının tükendiğini ve bu kredi kaynaklarının tamamının da Garanti Bankası müşterilerine ait olduğu bizim tespitimiz” şeklinde konuştu.
Başkan Birliktir; “Dolayısıyla böyle bir destek olmaz. Böyle bir kredi sistemi olmaz. Garanti Bankası müşterisiyseniz, girdiniz, değilseniz çok zor girdiniz yada giremediniz. Bu nedenle ben başta Afyon siyasetçilerine, milletvekillerine, bakanımıza ve hükümetimize şunu söylemek istiyorum; acilen bu yanlışın düzeltilmesi lazım. Düzeltilerek müracaatların tekrar açılması lazım. Ve bu müracaatlar açıldıktan sonra, Garanti Bankası ile anlaşmanın yapılmaması lazım” dedi. Garanti Bankası yetkililerinin bir uyanıklık yaptıklarını ve bu krediden yararlanmak isteyen küçük esnaf ve sanatkarın mağdur edildiğini söyleyen Başkan Birliktir; “Bunun en kısa tabirli söylemi rezaletten başka hiçbir şey değildir. Afyonkarahisar esnaf ve sanatkarı burada oyuncak gibi oynanmıştır. Herkes evraklarını tamamlamış, KOSGEB İl Müdürlüğü gece gündüz çalışmış, hükümet çalışmış ve kaynaklar ayrılmış ama çok basit hiç kimsenin tahmin edemediği bir şekilde, sadece Garanti Bankası müşterilerinin haricinde diğer banka müşterileri yararlanamamıştır. Başta sayın Başbakan’ın ve ekonomiden sorumlu bakanın bunu acilen değerlendirmesi ve müracaatların yeniden açılması gerekmektedir. Yoksa bu kredilerin hiçbir faydası olmayacak. Bu durumun müsebbibi kimlerse, onların da cezalandırılmasını hükümetimizden talep ediyorum” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti