Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnafa acil can suyu gerek”

Giyim Eşyası İmalat ve

Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, ekonomik bir savaş verildiğini, bu savaşta esnaf ve sanatkâra acilen can suyu verilmesi gerektiğini söyledi

 

Afyon Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Kocatepe Gazetesi muhabirine verdiği demeçte esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu zor duruma en kısa sürede çare bulunması gerektiğini vurguladı.
“ESNAF AYIN SONUNU NASIL GETİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”
Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, esnaf ve sanatkârın üç aydır ekonomik anlamda dar boğazda olduğunu söyledi. Gıda ve temizlik alanları dışında kalan tüm esnaf, sanatkâr ve sanayicinin ekonomik anlamda zor günler yaşadığını dile getiren Karnıbüyük, “Suriye-İdlip meselesi derken şimdi de korona virüs meselesi geldi çattı. Dünya genelinde baş gösteren bu salgın sonucu giyim, ayakkabı gibi alım satım yapan sektörlerde ve imalat sektöründe kaos içerisindeler. Çünkü ticaret, para dönmüyor. Siftahsız dükkânlar kapatılıyor. Bu korona virüs durumu devam edeceğe benziyor. Bizim gibi esnaf ve sanatkârların ay sonu geldiğinde çek, kredi kartı ve kredileri gibi ödemeleri var. Esnaf Kefalet Kooperatiflerine ödemeleri var. Esnaf bunlarla ilgili şu anda sıkıntı içerisindedir ve ay sonunu getirme Nisan ayını nasıl geçireceğiz gibi düşünceleri var.” dedi.
“ESNAF VE SANATKÂR EKONOMİK KRİZİN PENÇESİNDE”
Tüm esnaf ve sanatkârın karamsar durumda olduğunu söyleyen Karnıbüyük, “Bu karamsarlığın önüne geçilmesi için hükümetimizden ve devletimizden görev bekliyoruz. Bu duruma bir çare bekliyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konu ile ilgili bir açıklama yapacaklarını duyduk. Bu açıklamalarla birlikte bir çare bekliyoruz. Bu çarenin ne olacağını merakla bekliyoruz. TESK var, Oda Başkanlarımız var. TOBB bünyesinde Başkanlarımız var. Bu Başkanlarımızın hepsinin acilen toplantılar yapıp esnaf ve sanatkâra çare bulmasını istiyoruz. Esnaf ve sanatkâr çare bekliyor. Esnaf ve sanatkâr tıpkı korona virüs gibi bir hastalık gibi nükseden ekonomik krizin pençesindedir.” diye konuştu.
“EKONOMİK SAVAŞTA ESNAFIN ELİNDEN TUTULMALI”
“Eğer mevcut çekler ve senetler dönerse mevcut esnafımızın sicili bozulacak.” diyen Karnıbüyük şöyle konuştu: “Sicil bozulursa bundan sonra kredi alma imkânları da kalmayacak. Geçtiğimiz dönemlerde son 15 yıldır hükümetimizin uyguladığı politikalarla gelişim dönüşüm uygulamalarına ayak uyduramayan bazı esnaf ve sanatkârımızın sicili bozuldu. Mevcut kalan sicili düzgün esnaf ve sanatkârımızın da bu korona virüs davasında sicilinin bozulmasını istemiyoruz. Esnaf ve sanatkârımıza acilen bir can suyu lazımdır. Kefalet Kooperatif kredilerinin ötelenmesi, işçi sigorta primlerinin ötelenmesi, Bağ-Kur primlerinin ötelenmesi veya ay sonunda çek senet borçları gelen esnaf ve sanatkârımızın bu borçların bankalarla anlaşarak ileri bir tarihlere ötelenmesi gibi gerekli olan şeylerin hükümet tarafından yapılmasını arzu ediyoruz. Türkiye şu anda korona virüsle savaş halindedir. Aynı zamanda bir ekonomik savaş veriliyor. Bu savaşta esnaf ve sanatkârımızın hem de sanayicimizin sağlam şekilde çıkması lazımdır. Eğer biz bu savaşı 3 ay içerisinde kaybedersek Türkiye’nin ekonomisi komple biter. Bu ekonomik savaşta esnafın elinden tutulmalıdır. Tüm esnaf başkanlarını ilgili yetkili herkesi göreve çağırıyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi