Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnafa destek artmalı” – Kocatepe Gazetesi

Esnaf ve Sanatkâr Odaları
"Esnafa destek artmalı"

Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, Başkan Vekili Atila Kocabaş, Birlik Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Uzun ve ESOB Basın Danışmanı Fevzi Şen Kocatepe Gazetesi’ni ziyaret ettiler.
“HİÇBİR SEÇİMDE TARAF OLMADIK”
Esnaf ve sanatkârın dertlerine çare olmak için çalışmalar yapmanın asli görevleri olduğunu belirten ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, kamuoyunda ve esnaf camiasına yapılanların tam anlatılamamasından rahatsız olduklarını söyledi. ESOB Yönetim Kurulu üyeleri olarak geçmişte ve bugün hiçbir odanın seçiminde taraf olmadıklarının altını çizen Konak; “Hiçbir odamızın seçiminde, genel kurulunda, rakipli seçimlerde taraf olmadığımız gibi hiç kimseyi de desteklemedik. Varsa ‘Abdülkadir Konak ve ekibi şuna destek oldu’ denilsin. Biz birini severiz ama bu sevgi gönül bağı ile ilgilidir. Ama seçim meselelerinde çıkılır da oy topla denirse, seçime katılacak kişilere söylenir bana değil. Benim hakkımda oy istedi denilirse yalan söylenmiş olur. Bu tür şeyler asla olmadı. Gönül bağımız ve merhabamız olan insanlar her zaman oldu. Biz il merkezinde 11 tane odayız. Son zamanda biz bir taraf, diğerleri bir taraf haline getirildi. Biz bundan rahatsızız. Bu durum kamuoyuna bir benlik mücadelesi koltuk kavgası gibi yansıyor” dedi.
YAPILANLAR
 KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK
Esnaf ve sanatkâr camiasının sorunlarının çözümüne yönelik daha çok çaba sarf edilmesi yönündeki görüşe katıldığını belirten Abdülkadir Konak, seçilmiş ve atanmış yöneticilere yaptığı ziyaretlerde tüm sorunları arz ettiğini, gerekli girişimleri yaptıklarını, ancak bu durumun kamuoyuna yansımadığını dile getirdi. Bu tür çalışmaları geçmişte olduğu gibi günümüzde de yaptıklarını aktaran Konak; “Biz bundan sonra çalışma şeklimizi değiştirdik. Seçimden sonra ilk yaptığım basın toplantısında bu durumu açıkladım. Basınla ilgilenen bir arkadaşımızın bizimle çalışacağını, yaptığımız her türlü faaliyet, çalışmanın kamuoyu ile bundan sonra paylaşılacağımı açıklamıştım. Daha önce bu konuda olan eksiğimizi şahsım ve Birliğimiz adına kabul ediyor ve bu eksiği giderdiğimizi belirtiyoruz. Bizim sesimiz çıkmıyor muydu? Esnafın hak ve menfaatleri korunmuyor muydu? Hayır, asla değil. Ama kamuoyuna yaptıklarımız yetirince yansımıyordu. İnsanlarımızla, basınla paylaşılmıyordu. Seçim sonrası yaptığımız değerlendirmelerde hep bu eksikliği gördük. İfade ettiğim üzere bundan sonra gerekeni bu noktada da yapacağız” diye konuştu.
“ESNAFIN SIKINTILARINI
 BİLİYORUZ”
Basın kuruluşları arasında tarafsız dengeli ve ölçülü olmanın işin doğrusu olduğunu, bunu prensip olarak benimsediklerini belirten Abdülkadir Konak, Kocatepe Gazetesi yayın politikasının da tarafsızlık ve kamu menfaati çizgisini koruduğunu vurguladı. On beş günde bir ya da aylık da olsa periyodik olarak medya çalışanları ile bir araya gelerek kamuoyunu bilgilendirmek niyetinde olduklarını dile getiren Konak; “Esnaf ve sanatkârımızın sıkıntılarını iyi biliyoruz. Bugünün ortamında genel bir sıkıntı olduğu malumdur. Afyonkarahisar piyasası da bu sıkıntılardan etkileniyor, bunu hepimiz yaşıyor, görüyoruz. Esnaf ve sanatkâra desteklerin artması gerekiyor. Bunu ifade etmeye çalışıyoruz. Sayın Başbakanımız da bunu ifade etmeye çalışıyor. Esnafta bir beklenti var. Bir esnafımız bana ‘Başkanım günde Bağ-Kur için ayırdığım 20 lira yetmiyor’ diyor. Çalıştığı gün sayısını da belirtirken ay sonu 50 lira ekleme yapmasına rağmen yine yetersiz kaldığından yakınıyor. Tüm işletmelerin ve çalışanların bir bütçesi var. Esnaf ve sanatkâr asgari ücretin bir anda yükselmesinden dolayı sıkıntıya girdi. Primlerde asgari ücretle birlikte aniden yükseldi” şeklinde konuştu.
(Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti