Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnafı bitirirsiniz”

31 Ekim tarihinde TBMM’ine

31 Ekim tarihinde TBMM’ine gönderilen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Kanun Teklifinin” Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülmeye başlandığını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Küçek esnaf ve sanatkarımızın bu konu ile ilgili endişesi çok büyük. Her yetkilinin bu konuyu çok iyi inceleyerek esnafımıza yardımcı olması gerekir. Çünkü küçük esnaf ekonominin barometresidir. Bu dalgalı ortamda ekonominin barometresi yok olursa başta işsizlik olmak üzere her alanda artış görülür. Yeni getirilmek istenen ‘Kara Kutu ve Kara Dolap’ uygulamasından uzak durulmalıdır” diye konuştu.
“KAÇAKLA BİRLİKTE
VERGİ KAYBI DA ARTACAK”
Kanun Teklifinde yer alan “kara paket” ve “kapalı dolap” uygulamaları hali hazırda ekonomik zorluklar ile boğuşan küçük esnafı daha da zora sokacağının altını önemle çizen 2 milyona yakın esnaf ve sanatkarın temsilcisi konumundaki TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bunlar, kaçağı artıracak, esnafa ek maliyet getirecektir. Enflasyon canavarıyla mücadele eden esnafımız ayın sonunu zor getiriyor. Bu uygulamalar esnafın gelirini daha da düşürür. Tüm Milletvekillerimiz küçük esnafın durumunu çok iyi inceleyip karar vermelidirler. Çünkü kaçağın artması beraberinde vergi kaybını da getirecektir” şeklinde konuştu.
“EKONOMİK ZORLUKLARLA BOĞUŞAN ESNAFA BİR DE DOLAP MASRAFI ÇIKTI”
Kara paket uygulaması ile birlikte Kanun Teklifinde yer alan tütün ürünlerinin satış noktalarındaki görünürlüğünün yasaklanması hakkında da açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Palandöken, söz konusu uygulamanın esnafa getireceğini ek maliyeti vurguladı. Palandöken sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımızın gelirinin yaklaşık yüzde 60’ı yasal sigara satışından gelmektedir. Bu ciddi bir orandır. Kaçaktaki artışın esnafımızı etkileyeceği muhakkaktır. Hele de böyle sıkıntılı dönemde geliri düşen esnaf zincir mağazalar ile rekabet edemez hale gelecek ve dükkânına kilit vurma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Bir de sigaraların kapalı dolaplarda satılması konusu… Böylesine bir uygulama esnafımıza bir darbe daha demektir. Bu düzenleme nedeniyle, esnafın öncelikle dükkânına kapalı bir dolap alması gerekecektir. Bugün küçük bir dolabın fiyatı 2000 liradan başlıyor, büyük dolap ise 4500 lira… Bu masrafların altından esnaf kalkamaz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti