Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnafımızın Tedirginliği Kısa Sürede Ortadan Kalkacak”

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, MTS plakalarında mülkiyet hakkının şoför esnafına süresiz verildiğinin altını çizdi. Konuyla ilgili mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini belirten Karataş, “Görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi ve esnafımızın tedirginliğinin inşallah kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi

Şoförler ve Otomobilciler Odası

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nde dün öğlen oda da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Karataş, yaklaşık iki yıllık görev süresini değerlendirdiği toplantıda şoför esnafının sorunları ve çözüm yollarına yönelik yürüttükleri çalışmaları detaylarıyla anlattı.

“MÜLKİYET HAKKI MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”
İbrahim Karataş, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nü kutladı. Şoför esnafının zor bir mesleği icra ettiğini fedakârlıkta başı çeken şoför esnafının hatırlanmada son sıralarda yer aldığını belirten Karataş, “Odamızın 8 meslek grubunda iki bin üyesi vardır. Toplam 8 ayrı meslek grubunun kendine has sorunları olduğunun altını çizen Karataş, “Sorunlarımızı anlatmaya kalksak 48 saatte kendimizi ancak ifade edebiliriz.1986 yılında 8’nci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın Başbakanlığı döneminde M, T ve S plakalarında mülkiyet hakkı şoför esnafına süresiz verilen bir haktır. Türkiye’de birçok Belediye bu konuyu yanlış yorumladı ve esnafı mağdur etti. Göreve seçilir seçilmez Belediye Meclisi’nde bu konuda büyük mücadele verdik ve başarı sağladık. Milletvekillerimizin desteğiyle bu sorunun çözülmesi için çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.” dedi.

“ESNAFIMIZIN TEDİRGİNLİĞİNİN KALKACAĞINA İNANIYORUM”
İbrahim Karataş, konuyla ilgili olarak mücadelelerine destek veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Ali Özkaya, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Karataş, “Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, taksici, dolmuşçu ve otobüsçü esnafının mülkiyet sorunuyla ilgili bir çalışma başlattıklarını bildirmiştir. Bu çalışma ile inşallah tedirgin durumda olan esnafımızın bu olumsuz durumu ortadan kalkacaktır. Konuyla ilgili yürüttüğümüz mücadelede hukuken, siyaseten ve başkentte pek çok temaslarımız oldu. Esnaflarımızla, derneklerimizle ve kurumlarla ortak bir çalışma yürüttük. Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu ile İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’yla yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. Esnafımızın tedirginliğinin inşallah kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum.” diye konuştu.

“MAHKEME TAKSİCİ ESNAFINI HAKLI BULDU”
İbrahim Karataş, ticari taksilerle ilgili olarak olumlu bir haber aldıklarını söyledi. Sayıştay’ın raporunda ticari taksilerle ilgili benzer sorunların tespit edildiğini ve Afyonkarahisar’da yerel mahkemenin “süreç geriye işletilemez” kararı verdiğini belirten Karataş, “Bu konuda yapılan itirazlar sonucu İstinaf Mahkemesi de taksici esnafını haklı buldu. Hukuka aykırı olan uygulamaların durdurulmasına karar verildi. Süreç Danıştay’da da olumlu sonuçlanırsa sorun tamamen ortadan kalkacak Böylec esnafın mağduriyeti sona erecek. İnşallah bu konuda geçmiş bakan ve komisyon başkanının sözlerinin havada kalmayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“KAMYON GARAJINAESNAFIMIZ İNŞALLAH KISA SÜREDE KAVUŞACAK”
Kamyoncular Garajı ile ilgili sıkıntı olduğuna dikkat çeken Karataş, şöyle konuştu: “Esnaf ile birlikte Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’i ziyaret ederek konuyu kendilerine ilettik. Sayın Başkanımız Kamyoncular Garajı için güzel bir yer tasarladığını gördük. Konu Belediye Meclisinden geçti. Altı bakanlıktan yer tahsisi yapıldı. 23 bin 700 metrekare Çevre Yoluna cephe 80 araçlık bir Tır Garajı ve Kamyoncular Terminali ihalesi yapılmak üzere tüm tahsisi yapıldı. Bunu da inşallah kısa zamanda ihalesi yapılır. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin programında proje tanıtımında kamyon garajı olarak da tanıttık. Kamyon Garajına tırlar, kamyonlar şehir içinde kaldığı için giriş çıkışda zorlanıyor ve bu tür işletmeler çevre illerde olduğu gibi devlet eliyle yapılması gerekiyor. İnşallah tahsis edilen Kamyon Garajına esnafımız kısa sürede kavuşacaktır.”