Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESOB’da Konak’la devam – Kocatepe Gazetesi

HABERLER: BURCU AYDIN  
ESOB’da Konak’la devam

HABERLER: BURCU AYDIN

 

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ESOB) olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı ESOB binasında geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı.
DİVANA GÜNDOĞDU BAŞKANLIK ETTİ
Genel kurul gündemi toplantı açılışı ardından Başkanlık Divanının oluşturulmasıyla devam etti. Divan Bekir Gündoğdu’nun başkanlığında; Çobanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Üçağıl, Şuhut Esnaf Odası Başkanı Ali Altan, Ağaç İşleri Odası Başkanı Suat Diler, Evciler ilçesinden Ali Keskin’den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verildi. Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi.
BAŞKANLARDAN
BİRLİK MESAJI
Seçim öncesi, Birlik Başkan adayları Cengüz Üstün ve Abdülkadir Konak sırayla listelerindeki isimlerle birlikte delegeleri selamladılar. Konak ve ekibi tüm esnaf temsilcilerini alkışladıktan sonra kucaklaşarak seçimin hayırlı olmasını dileyip, beraberlik mesajı verdiler. İstenmeyen olumsuz bir olayın yaşanmadığı seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı için özel güvenlik hizmetinin yanı sıra poliste geniş güvenlik önmeli aldı. Seçimde oy kullanacak delegelerin haricinde salona girişlere izin verilmedi.
SEÇİMİN GALİBİ KONAK
ESOB’un mevcut Başkanı Abdülkadir Konak ve ekibi yeşil renkli liste ile yarıştı. Konak’ın listesine sandıktan 142 oy çıktı. Abdülkadir Konak’ın başkanlığında yönetim kurulu üyeliklerine; Atilla Kocabaş, Ahmet Tan, Cevat Örnek, Mehmet Üçağıl, Muhammet Şentürk, Yaşar Gülbeyaz seçildi. Denetim kurulu üyeliklerine; Mehmet Yılmaz, Sabahaddin Çayır ve Harun Bayrak seçildiler. Disiplin kurulu üyeliklerinde ise; Mehmet Karagöz, Bilal Şeker ve Mustafa Demirtaş bulunuyor.
ÜSTÜN KIRMIZI LİSTE İLE YARIŞTI
Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün ve ekibi kırmızı renkli liste ile seçim yarışına katıldı. Üstün ve ekibi 128 delegenin oyunu alabildi. Cengiz Üstün’ün başkan adayı olduğu listenin yönetim kurulu üyeliklerinde; Hasan Mutlu, Ceylan Güler, Burhan Özdemir, Muzaffer Aşık, Hüseyin Karnıbüyük, Şükrü Kosdak yer aldılar. Denetim kurulu üyeliklerinde; Yusuf Kenan Karataş, Mahmut Emin Birliktir, Ali Çiçek bulundu. Disiplin kurulu üyeliklerinde ise; Ömer Ali Keskin, İbrahim Yörük ve Bülent Yapıcı bulundu.

 

Üstün: Davul sende tokmak iki Ahmet’te

 

ESOB Başkan adayı Cengiz Üstün toplantıda yaptığı konuşmada, Birlik Başkanı Abdülkadir Konak’ı sert bir dille eleştirerek sorular sordu. Üstün, AFES A.Ş’ye danışman olarak atanan “İki Ahmet’e” ne kadar ücret ödendiğini sorarken, “Biz biliyoruz ki sen buna
mecbursun. Zira davul sende tokmak bu iki Ahmet’te” dedi

 

Bakkallar Odası Başkanı ESOB Başkan adayı Cengiz Üstün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısının ilk konuşmasını yaptı.
“20 BİN ESNAFI KUCAKLAYACAĞIM”
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ESOB) seçimi için merkez ve ilçelerdeki tüm odaları ziyaret ettiklerini belirten Cengiz Üstün, çok istemesine rağmen bazı odaların yönetim kurulu üyeleri ile görüşememekten yakındı. İstişare etme talebine bazı oda başkanlarının olumlu yaklaşmadığını belirten Üstün; “Bazı başkanlarımız yönetimleri ile bizi görüştürmedi. Üyelerini çağırmadılar. Canları sağ olsun. 2010 yılındaki seçime aday olduğumda şunu söylemiştim yine söylüyorum; 37 oda ile birlikte olacağım, 20 bin esnafı kucaklayacağım. En iyi hizmeti vermek için çalışacağım. Birliğimiz şeffaf olacak. Gizli, saklı hiçbir şey olmayacak. Özellikle israfa son verilecek” dedi.
“AFES ARPALIK OLMAYACAK”
Birlik Başkan Adayı Cengiz Üstün, birlik hizmet aracının başkan eşinin özel günleri yerine esnafın hizmetinde olacağını söyledi. Seçilmesi halinde AFES A.Ş’ye ait olan makam aracını satacağını belirten Üstün; “Lüks ve israfa son vereceğim. Bir dahaki genel kurulda AFES A.Ş’ye ait hesapları, gelir gider tablolarını sizin huzurunuzda okuyacağım. Bu şirketi arpalık değil, para kazanan esnafın hizmet eden bir şirketi yapacağız. Özel emeklilik fonu oluşturacağız. Bugüne dek sadece başkanlarla Antalya, Didim gibi yerlerde yapıla gelen toplantıları bundan böyle bütün oda yönetim kurul üyesi arkadaşlarımla birlikte yapacağım. İnşallah 265 arkadaşımla 2016 yılının ilk toplantısını yapmak üzere Antalya’da olacağız” diye konuştu.
“ESNAF
OLMADAN NASIL YÖNETİCİ OLDUN?”
Konuşmasında Birlik Başkanı Abdülkadir Konak’a eleştirilerde bulunan Cengiz Üstün şöyle konuştu: “Esnaf olarak zor günler geçiriyoruz. Kira, vergi yük. AVM’ler mantar biter gibi kasabalara kadar yayıldı. Zabıta ve vergiler, SGK kapımızda. Esnafa sözümdür; Esnaf şamar oğlanı olmayacak. Birlik, birlikten yönetilir. Kahvede, sokakta, ulu orta yerlerden yönetilmez. Birlik birlikle yönetilir. Yönetimle, ekiple yönetilir. Yanınıza iki kişi alıp fiskosla, nifakla, dedikoduyla, kulisle ile yönetilmez. Ayrıca onun ya da bunun odası diye oda ayrımı ile de yönetilmez. Birlik adil ve hakça yönetilir. Kadir Bey, yönetim kademesindeki arkadaşlarınız 300 kilometre yol yapıyorlar, sorumluluk alıp imza atıyorlar. Aldıkları ücret belli. Allah aşkına soruyorum, Birliğe ait AFES şirketine danışman olarak atadığınız 2 Ahmet’e kaç para veriliyor? Bunu açıklayın. Danışman danışılan öngörendir. Bu iki Ahmet arkadaşımız Oksford mezunu ya demek o yüzden danışılıyor. Biz biliyoruz ki sen buna mecbursun. Zira davul sende tokmak bu iki Ahmet’te. Birlik ve beraberliği sağlayamadın. Başkanlık yapamayacağına dair o kadar sebepler var. Kadir Bey sen hiç çek, senet yazdın mı? Dükkan açtın mı? Yanında işçi çalıştırdın mı? Nasıl oldu da esnaf olmadan yönetici oldun? Yine nasıl oldu da başkan olmadan Birlik Başkanı oldun?”

 

Konak: Sen giderken ben geliyordum Sayın Başkanım

 

ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, genel kurulda rakibi Cengiz Üstün’ün sert eleştirilerine aynı sertlikte cevap verdi. Konuşmanın çok kolay, icraatın ise çok zor olduğunu belirten Konak: “Konuşmak çok kolay Sayın Başkan ama icraat zordur. Sen giderken ben geliyordum Sayın Başkanım” dedi

 

ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Türkiye’de son dönemde yaşanan terör saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden güvenlik güçleri ve vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Konak, terörü lanetlerken, hainlere Türkiye’nin tek bir çakıl taşının verilmeyeceğini, hepsinin başının ezileceğini söyledi.
“TEPEDEN İNMEDİM
DELEGE SEÇTİ”
Afyonkarahisar ESOB’ta bugüne kadar emeği ve hizmeti geçen herkese teşekkür eden Abdülkadir Konak, konuşması için yaptığı hazırlıkların bir kısmına Cengiz Üstün’ün yaptığı konuşmadan sonra gerek kalmadığını söyledi. Konak; “Allah razı olsun kendisi konuşmasında pek çok şeyi açtı. Elimden geldiğince bunlara cevap vereceğim. Göreve geldiğim 2010 yılından bu tarafa 6 yıl geçti. Beni hemen herkes tanıyor. Başkanlık görevini gururla ve şerefle 6 yıldır yapıyorum. Bu gururu bana oy veren üyelerimiz yaşatıyor. Ben delegelerin oyu ile geldim. Tepeden inmedim, uzaydan gelmedim. Altı yıl önce birileri mahkemeye gidip Abdülkadir Konak buranın delegesi değil, seçilemez diye itiraz etti. Mahkeme itirazı ret kararı verdi. Biz de seçime girip Cengiz Beyle yarıştık. Altı yıldır Rabbimize sonsuz şükür Birlik Başkanlığı yapıyorum” dedi.
“BİRLİĞE ZARAR GETİRMEDİM”
Bir aylık süreçte sosyal medya hesaplarında boy boy fotoğrafların paylaşıldığını belirten Abdülkadir Konak, bu fotoğrafların altında “Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır.” ifadesine yer verildiğini söyledi. Konak; “Ben bu ifadeyi kullanıyorum doğru. Ama o azap tohumlarını acaba kim ekti? O tohumlara kim su döktü, yeşertti, bu hale getirdi? Bunu sorgulamak lazım. Biz yönetim kurulunda bazı sıkıntılar oluştuğunda biz bu sesi ilk defa Sayın Cengiz Başkanımızdan duyduk. Yönetim bölündü, Kadir Konak dörde üç kaldı. Ondan sonra, ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet var.’ Nasıl azap ben bunu bilemiyorum. Takdir elbette delegelerimizin. Birlik olarak biz gerçekten Türkiye’de ki en büyük birliklerden bir tanesiyiz. Bu Birlikte Başkanlık yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu birliğin büyüklüğüne şahsiyetine zarar getirecek, halal getirecek tek bir şey yapmadım” diye konuştu.
“BEN BİRLİĞİ AFYON’DAN YÖNETİYORUM”
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, 37 odadan hiçbirin ayırmadığını, herkesin ayağına bizzat giderek kimseye gel demediğinin altını çizdi. Birlik Başkanı olarak görevinin bu olduğunu, insanlara hizmet vermek için bu göreve seçildini belirten Konak; “Kimseyi ayağıma çağırmadım. Benim görevim hizmet etmek. Arkadaşımız ‘Birlik Kent Kahvesinden yönetiliyor” dedi. Doğru Afyon burası İmaret meydanı. Ama arkadaşımız senenin büyük çoğunluğunu Avusturya’da geçiriyor. Odayı oradan yönetiyor. Sorarım, Birliği de mi oradan yönetecek acaba. Ben yine şurada Afyon’da Kent Kahvesindeyim. Alo dediklerinde 10 dakika sonra birlikteyim. Alo dediklerinde yarım saat sonra Sandıklıdayım, Emirdağdayım. Avusturya’da değilim Sayın Başkanım kusura bakma. Sen odayı Avusturya’da yönetiyorsun ama ben Birliği Afyon’dan yönetiyorum. Hiç izin kullanmadım. Sadece ameliyat olduğum da 20 gün istirahat ettim. 21. gün birlik makamındaydım” şeklinde konuştu.
“BEN DE SANA SORUYORUM NE YAPTIN?”
Konuşmanın, “Bekara eş boşamanın.” kolay olduğunu dile getiren Abdülkadir Konak şunları söyledi: “Cengiz Başkanım Birlikle ilgili har vurup harman savurdu diyor. Kimse bilmiyor, ilk defa kapağını açıyorum. Cengiz Başkan 2002 yılında seçildi. Aradan 14 yıl geçmiş. Sayın Cengiz Başkanım o günden bugüne kadar Bakkallar Odası’nda ne yaptın? Afyon’un en büyük odalarından birisinin Başkanısın. Hatırlıyorum o gün Bakkallar Odası’nın Toptancılar Sitesi’nde bir işyeri, bir hizmet otosu vardı. Kasasında yaklaşık 40 bin TL’ye yakın parası vardı. Bunlar hatırlayabildiklerim. AFES A.Ş.’de de yüzde 17 hissesi vardı. Sayın Başkan AFES A.Ş’nin en büyük ikinci ortağıydınız. Bugün geliriniz var mı? Şimdi bana hesap soruyor. Tamam ben de sana soruyorum ne yaptın? Bugün kasasında 100 bin TL parası var. AFES A.Ş.’nin hisseleri yok sattı. AFBAK A.Ş diye bir şirket kurdu Sayın Başkan. Bu şirket yok yerinde yeller esiyor. Acaba kim har vurup harman savurdu. Kim peşkeş çekti, kimlere peşkeş çekildi. Konuşmak çok kolay Sayın Başkan ama icraat zordur. Sen esnaf olduğundan bahsettin. Bende bu esnaf teşkilatı içinde 33 yılımı doldurdum. Sen giderken ben geliyordum Sayın Başkanım. Bizim bildiklerimize sen ulaşamazsın.”

 

Önemli olan birlik

 

ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, Abdülkadir Konak ile Cengiz Üstün’ün yarıştığı Birlik Başkanlığı yarışında her iki adayın
birbirinden kıymetli iki arkadaşları olduğunu söyledi.
Birliktir önemli olanın Birlik olduğu mesajını verdi

 

ESOB’un olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, her iki başkan adayının konuştuğunu doğru ya da yalnış ifadelerin olmasının işin doğasında bulunduğunu belirtti. M. Emin Birliktir, esas olanın Birlik olduğunu vurguladı. Adaylardan hangisi seçilirse seçildin birliğin ve esnafın birlik, beraberliğinin bozulmamasını dileyen Birliktir şunları söyledi: “Başkanlarımızdan ricam salondan çıkarken kol kola çıkın. Yumruk sıkılı barış olmaz. El açık olacak. Her iki başkandan ve destekçilerinden hasleten rica ediyorum. Birliği, birlik gibi görelim, Birlik olalım, güç olalım. Yoksa maalesef ne siyasetçi ne de bürokrat bizi adam yerine koymaz. Olanlar ve olmayanlar vardır. Şunu, bunu yapacağım denilir. Herkes bildiğini söyler. Bunlar hiç önemli değil. İkisi de pırıl pırıl iki kıymetli kardeşimizdir. Ben biliyorum ki burada ki konuşmalar çok etkili olmaz. Rahmetli Kavas öldü benim birlik de öldü. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin.”