Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eşrefpaşalılar, baz istasyonunu istemiyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Eşrefpaşalılar, baz istasyonunu istemiyor

Eşrefpaşa Mahallesi sakinleri, mahallede bulunan baz istasyonunun kaldırılması için imza topladı, eylem yaptı. 100’e yakın kişinin katıldığı eylemde kadınlar ön plana çıktığı gözlendi

Afyonkarahisar’ın Eşrefpaşa Mahallesi’nde bulunan baz istas-yonunun kaldırılması için mahalle sakinleri imza kampanyası başlattı. Baz istasyonunun bulunduğu evin karşısında masa kuran ve imza toplayan mahalleliler, tuttukları pankartlar ve attıkları sloganlarla da baz istasyonunun kaldırılmasını istedi-ler.
“Uyku düzenimiz bozuldu”
Eşrefpaşa Mahallesi Muhtarı Kamil Yamaç, mahallede baz istasyonu kurulduktan sonra birtakım rahatsızlıkların arttığını, önceden tedavisi başlamış hastaların ise tedaviye cevap vermez hale geldiğini belirtti. Yamaç, baz istasyonunun bir an önce kaldırılması istemiyle Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapacaklarını kaydetti. Yamaç, şöyle konuştu:
“Mahallemizde konuşlanan insan sağlığına yaydığı radras-yon ile zarar veren baz istasyonunu istemiyoruz. Hastalarımız tedaviye cevap veremez oldu. Vatanrdaşımızın uyku düzeni bozuldu. Kamuoyundan bize destek vermelerini talep ediyoruz. Bu cihazın sökülmesi için suç duyurusunda bulunuyoruz. 1, 1 buçuk yıldır insanlarımızda rahatsızlık görülmektedir.”
Kanser hastaları,
olumsuz etkileniyor
Mahalle sakinlerinden Gülşen Uslu, Feride Işık ve Fatma Ardıç ise kanser tedavisi gördüklerini belirttiler. Mahalle sakinlerinden 16 yaşındaki Ömer Abdurrahman Güven ise lösemi kanseri olduğunu, baz istasyonundan olumsuz etkilendiğini belirtti.
Eylemde kadın
ağırlığı hissedildi
Eşrefpaşalılar, basın açıklamasının ardından mahallede kısa bir gösteri yürüyüşü düzenlediler. Zaman zaman Mahalle Muhtarı Kamil Yamaç’ı baz istasyonuna karşı tepkisiz kalmakla suçlayan mahalleliler, yürüyüşten sonra olaysız dağıldılar. Eyleme katılan yaklaşık 100 kişiden 80’inin kadın olması dikkat çekerken eylemde “Baz istas-yonu istemiyoruz”, “Sağlığımızı isti-yoruz”, “Baz istasyonu takanlar, bizden izin almadı” sloganları atıldı. Bu tür eylemlerin, mahalledeki baz istas-yonu kaldırılana kadar devam edeceği bildirildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti