Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Et sektöründe istikrar politikası lazım

Et sektöründe istikrar politikası lazım
Et sektöründe istikrar politikası lazım

Et sektörünün ileri gelenleri sektörün ve üretici kesiminin sorunlarını hafta sonu Afyonkarahisar’da konuştu. TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz sektörün istikrar politikalarına ihtiyacı olduğunu belirtirken, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, sektörde koltuk değneğinin ithal et olduğunu, en kısa sürede aksayan bacağın iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) tarafından hafta sonu organize edilen toplantı öncesi sektörün önde gelen isimleri medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı
Amaç sürdürülebilir politika
ATB Toplantı Salonu’nda Cumartesi günü, toplantı öncesi medya mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, son dönemlerde Türkiye’nin gündeminde çok sık değişiklik gösteren hayvancılık ve et sektörünün sorunlarını dinlemek için toplantıya katıldıklarını ifade etti. Faik Yavuz, toplantıda hayvancılıkla ilgili sorunlar, destekleme ve finansman konularının irdeleneceğini söyledi. Yavuz, “Toplantı sonrasında alınacak kararlar ile bakanlık nezdinde girişimler yapılacak. Sektörde çok sık değişen fiyatlar, üretim maliyetleri, satım politikalarındaki istikrar-sızlıktan kaynaklanan sert kırılmalar yaşanmaktadır. İstikrar politikası oluşturulacak politikalar üretmemiz lazım. Politika üretirken çok iyi bir veri tabanı olması gereki-yor. Bunun üzerine sürdürülebilir bir politika oluşturulması amaçlanıyor.” dedi.
Mühsürler’e övgü
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’den övgüyle bahsetti. Mühsürler’in çocukluğundan beri sektörün içinde olduğunu ve kendileri tarafından tanındığını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkan Yardımcısı Faik Yavuz “Kendisi sektörü en iyi bilen ve değerlendiren kişilerdendir. Daveti de emeği de bizim için önemlidir” dedi.
İthal et “koltuk değneği”
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Merkez Başkanı Bülent Tunç, kırmızı ette geçen yıllara göre önemli destekler verildiğini dile getirdi. Desteklerin devam etmesi gerektiğini kaydeden Bülent Tunç, ithalata karşı olmadıklarını ancak ihtiyaçların doğru ve sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise hatalı kesim, hatalı kullanım ve hatalı saklamanın et sektörünün başlıca sorunlarını oluşturduğunu ifade etti. Yalçındağ şöyle konuştu: “Kurban Bayramı geçen senelerden farklı olmayacak. Et sorunu deyince sadece büyükbaş gelmemeli küçükbaşta değerlendirilmeli. Küçükbaş hayvan sayısı arttırılmalı. Bize göre bu sektörde koltuk değneği ithalattır. Bir an önce aksayan bacağımızın iyileştirmemiz gerekiyor.”(Kocatepe)