Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Et tüketimimiz arttı, zenginleştik” – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar İl
“Et tüketimimiz arttı, zenginleştik”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Finansal okur-yazarlık” eğitiminde kadınlarla buluştu. AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ferda Ertürk yaptığı konuşmada, “Küreselleşen dünyada biz bakıyoruz ki ekonomik kriz, global dünyada kelebek etkisi dediğimiz etki ile tüm ülkelere bir şekilde etkisini göstermektedir. Bu kriz herkese zarar verebilmektedir. Özellikle geçtiğimiz Ağustos ayında ülkemizde yapılan ekonomik saldırıları düşündüğümüzde böyle bir süreçte bizim de aynı ekonomik silahlarla silahlanmamız gerektiği önemli olarak ortaya çıkmaktadır.” dedi.
“ET TÜKETİMİ 3 KAT ARTTI”
Milletvekili Ali Özkaya da konuşmasında, “Ayağını yorganına göre uzatmanın en doğrudan faktörü saygı değer annelerimiz, kız kardeşlerimiz, evin direği olan hanımlardır. Onların doğru tasarrufu erkekleri de çok ciddi yönlendiriyor. ‘İşten değil dişten artırılır’ diye bir söz var. Hanımlarının doğru yönlendirdiği ailenin gelir ve gideri doğru yönetildiği beylerin uzun vadede tasarrufu, zenginleşmesi, aile bütçesinin artıya geçmesinde kadınların atkısı çok yüksektir. Bu son derece önemli bir konudur. İnşallah hocam da bunu ayrıntılı bir şekilde anlatacaktır. Geldiğimiz süreçte hakikaten 15 yıl öncesine göre bir bakınız. Bir tek örnek vereyim 2002 yılında Türkiye’nin kırmızı et tüketimi 400 bin tondu. Şu anda kırmızı et tüketimi 1.2 milyon ton. Yani 3 kat artmış. Nüfusumuz 66 milyondan 82 milyona çıkmış. Nüfus yüzde 25 civarında artmış. Et tüketimi de 3 kat artmış. Bu da daha fazla zenginleştiğimiz anlamına gelir. Toplumsal refahtan daha fazla pay almamız anlamına geliyor.Bu bütün alanlarda böyledir.” ifadelerine yer verdi.
“HANIMLARIN GAYRETLERİ VAR”
AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, kadınların bütçe konusunda ciddi gayretleri olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Altıntaş kadınların işgücüne katılım oranının Türkiye’de gün geçtikçe yükseldiğini ifade etti.  Toplantının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.