Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evciler çikolata diyarı olacak

Afyonkarahisar’ın Evciler İlçesi’nde Kadın

Afyonkarahisar’ın Evciler İlçesi’nde Kadın Kültür Evleri’nde kurulan atölyede ilçenin kadınları tarafından günlük yaklaşık 400 kilogram çikolata üretiliyor. İncila markası ile zincir marketlerde ve e-ticaret sitelerinde yerini alan çikolatanın ihraç edilmesi için çalışmalar başladı. Kadınlar ürettikleri çikolata ile dünyanın ağzını tatlandırmaya hazırlanıyor

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek tarafından hayata geçirilen Kadın Kültür Evleri projesi tüm hızıyla üretime devam ediyor. Kurulan kültür evlerinde kadınlar belirlenen alanlarda üretim yapıyor. Evciler İlçesinde kurulan çikolata atölyesi diğer Kadın Kültür Evleri arasında dikkat çekiyor. Yeni hizmete giren Evciler Hükümet Konağı binası zemin katında yapılan atölyede kadınlar İncila markası ile doğal çikolata üretimine başladı. Günlük ortalama 400 kilogram üretilen çikolata yurt içindeki zincir marketler, e-ticaret siteleri ve sosyal medya üzerinden de satılmaya başladı. Kadınlar üretimini yaptıkları çikolata ile aile ekonomilerine de katkı sağlıyor. Yaklaşık 10 kadının çalıştığı atölyeyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Gökmen Çiçek, 25 Kadın Kültür Evi’nin üretim yaptığını, bunlar arasında da dikkat çekici olanların başında Evciler İlçesi’nde kurulan Kadın Kültür Evi geldiğini söyledi. Vali Çiçek, “Evciler deyince aklımıza çikolata gelecek. Biz Evciler’in çikolata diyarı olarak anılması için elimizden ne gelirse yapmaya kararlıyız. Evciler kadınlarının çok çalışkan ve çok bilgili olduğunu, burada bir kültür olduğunu Kaymakam Enes bey iletmişti bize. Bizde kendisine gerekli desteği verdik.” dedi.
“TÜRKİYE’NİN HER YERİNE EVCİLER ÇİKOLATASI GÖNDERİYORLAR”
Evciler’de üretilen çikolatanın Türkiye’nin her yerine gönderildiğini belirten Vali Çiçek, “Özellikle Evciler’in çalışkan kadınları muhteşem bir atölye, imalathane yaptılar. Arkasından ürünler üretmeye başladılar. Bugün Türkiye’nin her yerine Evciler çikolatası gönderiyorlar. Özellikle Tarım Kredi Kooperatifleri ile yaptıkları anlaşmalarla ilk etapta 5 tonluk bir anlaşma imzaladılar. Bu anlaşmanın devamı gelecek.” ifadelerini kullandı.
“TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİYLE 5 TONLUK ANLAŞMA YAPTIK”
Evciler Kaymakamı Enes Emircan Buyuran, atölyede günlük 400 kilogram çikolata ürettiklerini söyleyerek, “Burada marjinal bir fikir ürettik, çikolata üretmeye başladık. Günlük şuanda 400 kiloluk bir üretimimiz var. Birçok ulusal markete satışlarımız devam etmekte. Tarım Kredi Kooperatifleriyle anlaşma yaptık. Şuanda aylık olarak 5 tonluk onlara bir üretimimiz var. 5 tonluk ürün üretiyoruz gönderiyoruz. Onun haricinde diğer ulusal marketlere de satışlarımız devam ediyor. Sanal Marketler noktasında tüm sanal marketlere satışlarımız devam etmekte.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Buyuran çikolatalar için ihracat çalışmalarının da sürdüğünü sözlerine ekledi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi