Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evciler’deki Şehit eşinin yol sorununa çözüm bulunmalı

Bu haberin fotoğrafı yok
Evciler’deki Şehit eşinin yol sorununa çözüm bulunmalı

Türkiye Harp Malult Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Evciler Belediye Başkanı Fatih Deniz Özer’in şehit eşi Nurfil Birgül’ün evine yol yapmamakta ısrarlı olduğunu söyledi

Evciler’de şehit eşi Nurfil Birgül’ün yıllardır söylediği, geçen hafta Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun ziyaretinde de dile getirdiği “yolu olmayan ev” sorunu, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin de gündeminde. Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit eşi Nurfil Birgül’ün evinin kullanım izni ve altyapısının olduğunu, ancak yolu olmadığını söyledi. Kumartaşlı, “Sayın Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Evciler ilçesine bir ziyarette bulundu. Bu ziyarette 17 yıldır kanayan bir yaramız olan bu konunun iki yıldır müdahil olduğum bir konuydu. Bu konuyu şehit eşimiz Nurfil Birgül tekrar gündeme taşıdı. Sayın Valimiz’in bizlere her zaman destek olduğunu, her platformda belirtmekteyiz. Evciler’de şehit ailesi ve gazilere destek olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz. Evciler Belediye Başkanımız Sayın Fatih Deniz Özer’in, şehit aileleri ve gazilere maalesef yaklaşımı hiç etik değildir. Sayın Başkanımızın kendisiyle de makamında görüşmemizde de gerçekten de bir şehit ailesi veya gaziye karşı yakışmayacak bir tavır sergilemiştir” dedi.
ANAYASA
İNCELENMELİ
Şehit eşinin 17 yıldır aynı sorunla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Kumartaşlı, “Olay, şehit eşimizin 17 yıldır evine girememesidir. Bizim de talebimiz çok basittir. Şehit eşinin evinin önüne yol açılmasıydı. Gördüğümüz ve anladığımız şu: Sayın Belediye Başkanımız bu olayı şahsileştirmiş. Şehit eşinin aylığı var, kamulaştırılacak yerin bedelini kendisi ödesin, şeklinde bir tutuma girmiştir. Sayın Valimiz ise bu işin hallolması yönünde bir talimat vermiştir. Anayasamızın 10’uncu maddesi şehit ailesi ve gazilere pozitif ayrımcılığı getirmektedir. 61’inci madde de bizleri desteklemektedir. Siz de Evciler’de şehit eşimize sahip çıkmalısınız. Bizim isteklerimizi, diğer vatandaşlarımızıdan öne alarak yapmalısınız. Ama siz 3 oy kaybederim diye düşünüyorsanız, takdiri size bırakıyorum” diye konuştu.
“BİZE SAHİP ÇIKILMALI”
Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden her gün şehit haberi geldiğini hatırlatan Kumartaşlı, “Ülkemizin güneydoğusunda kan akmaktadır, batı da bizlere sahiph çıkmazsanız terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektedir. Ben bu dosyaları Mehmet Zeybek, Haluk İmga, Beşir Atalay, Recep Akdağ, Fatma Şahin ve Veysel Eroğlu’na iki sefer olmak üzere bu konuyu arz ettim. Sayın Bakanımız dernek ziyaretinde talimat vermişti, ancak bu yol yapılmadı” ifadelerini kullandı.
İstenildiği takdirde bir günde bile sorunun çözüleceğine dikkat çeken Kumartaşlı, “Yol sorunu çözülmediği takdirde her türlü kanuni hakkımızı kullanarak Evciler Belediye Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakacağız. Evciler Belediyesi’ni, şehitlere sahip çıkmayan bir ilçe olarak ilan edeceğiz. Bu bir tehdit değildir. Cumhurbaşkanlığı dahil her yere başvuracağız” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti