Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde mi Çalışıyorsunuz? Bu Basit Yöntemlerle İşlerinizi Daha Rahat Yapmanız Mümkün!

Evde mi çalışıyorsunuz? İşte size işlerinizi daha rahat yapmanızı sağlayacak bazı ipuçları…

Evde mi çalışıyorsunuz? İşte

Son yıllara dair en keskin değişimlerden biri de evden çalışma. Kimi tamamen evden çalışıyor, kimi haftada ya da ayda bazı günler evinden bazı günler iş yerinden devam ediyor. Konfor getirdiği yönündeki görüşlerin yanında daha az hareket etmekten ve kilo almaktan sosyalleşemeye kadar uzanan olumsuz etkileri olduğu da aşikâr.

 

İyisiyle kötüsüyle yeni bir norm halini alan evden çalışmayı daha iyi hale getirecek sayısız öneri paylaşıldı. Bunların çoğuna evden çalışanlar, “söylemesi kolay gel de yap” gibi tepkiler verdi. Ancak burada paylaşacağımız ipuçları son derece uygulanabilir özellikler taşıyor ve pratik oldukları kadar hızlı sonuçlar vermeleriyle de öne çıkıyor. Evde mi çalışıyorsunuz? İşte size işlerinizi daha rahat yapmanızı sağlayacak bazı ipuçları.

 

GÜNE NASIL BAŞLAMALIYIM?

Güne doğru başlamak çok klişe bir öneri gibi durabilir ama bu, daha iyi olmanıza dair atılabilecek adımların en önemlisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Güne iyi başlamak demek, daha düşük stres hormonuyla ilk anları geçirmek demek. Bunun için güne telefonunuza bakmak ya da kripto para, borsa gibi yatırımlarınızda son duruma göz atmak yerine nefesinize konsantre olun. Sadece nefes. Yatağınızdan çıkmadan birkaç dakika uzanıp nefesinizi takip edin, başka hiçbir şey düşünmeyin ve rahatlayın.

Evde mi Çalışıyorsunuz Bu Basit Yöntemlerle İşlerinizi Daha Rahat Yapmanız Mümkün!

İLK İŞİNİZ E-POSTALARA BAKMAK OLMASIN

Yapacağınız ilk ‘iş’ e-postalara bakmak olmasın. E-postalara bakmak, çok basit bir şey olduğu için vücutta bağımlılık yapan bir noktadadır. Zira bize keyif ve mutluluk veren dopamin hormonunu salgılar. Uzmanlar ise basit işlerle ilk zamanların ‘harcanmaması’ gerektiğini söylüyor ve ekliyor: Yaratıcılığınızın ve odaklanmanızın en üst seviyede olduğu bu zaman dilimini daha önemli işler için kullanın.

 

ZOOM TOPLANTINIZ MI VAR? BUNA DİKKAT!

Evden çalışanlar için zoom toplantıları artık olmazsa olmazlar arasında. Bu toplantılardaki performansınıza önem verin ve dağınık bir zihinle katılmaktan kaçının. Bunun için tıpkı sabah uyandığınızda olduğu gibi 2 dakikalık basit bir nefes egzersizi yapabilir, genel olarak daha odaklanmış bir hale bürünerek online görüşmelerinize katılabilirsiniz.

Evde mi Çalışıyorsunuz Bu Basit Yöntemlerle İşlerinizi Daha Rahat Yapmanız Mümkün!

FARKLI BİR EGZERSİZ

Günü verimli ve daha odak şekilde sürdürmek, zamanı iyi kullanmak ve başarılı olmak herkesin arzusu. Bunların başlıca ateşleyici gücü ise kendinizi iyi hissetmeniz. Bunun için yapılabilecek çok pratik bazı egzersizler var. İşte mindfulness bunlardan biri.

Temel mindfulness egzersizleri ile zihninizi daha açık tutabilir, iş ya da günlük yaşantınızda yanlış kararlar almaktan kurtulabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ise kendinizle baş başa kalabileceğiniz sessiz bir ortam. Evdesiniz, kendinizle baş başa kalabileceğiniz sessiz bir ortam çok da uzakta değil. Yapmanız gereken şey ise nefesinize odaklanarak oturmak. Dikkat çalışması adı verilen adımlarla nefesinize odaklanıyor, aklınızdaki şeyleri düşünmek yerine buna yöneliyor ve daha iyi hissediyorsunuz. Bunu üst üste birkaç gün boyunca deneyip kendini daha iyi ve verimli hisseden milyonlarca insan var. Denemesi de çok kolay!

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti