Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde sağlık hizmeti veriliyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Evde sağlık hizmeti veriliyor

Evde Sağlık Hizmetleri ekibince İhsaniye’de, evde sağlık hizmeti alan iki hastanın kontrollerini yapıldı. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında hastaneye gidemeyecek durumda olan hastalara verilen “Evde Sağlık Hizmeti” kapsamında, yatağa bağlı genç, yaşlı her hastanın evine kadar gidilerek gerekli kontrol ve muayeneler yapılıyor

Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi Çocukbakımevi Evde Sağlık Hizmetleri ekibi bu hizmet çerçevesinde İhsaniye ilçesindeki iki çocuk hastaya giderek olağan kontrollerini yaptı.
Kontrolü yapılan İhsaniye ilçesine bağlı Osmanköy’de oturan Efrahim Akman’ın hastalık hikayesi hakkında bilgi verildi. 14 Yaşında olan Efrahim Akman’ın 2 yıl önce 2009 yılında okul gezisi sırasında düşerek başını çarpması ile ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtildi. Akman’ın SSPE tanısı konulduğu aktarılan açıklamada: “Efrahim Akman şu an için hafızasını kaybetmiş ve bir başkasının bakımına muhtaç durumda. Efrahim Akman’ın yakalandığı hastalığın sebep olduğu patolojik değişiklikler özellikle tek bir organda, beyinde gerçekleşiyor. Hastalarda sırasıyla spastiklik, koma ve 6 ila 12 ay içinde ölümle sonuçlanan ilerlemeli beyin işlevi kaybı görülür.
SSPE önceleri tipik bir nörolojik hastalık örneği olarak dü-şünülmesine rağmen, günümüzde komp-leks bir temel nörolojik sorun olarak tanınmaktadır. Bu hastalık, nadir olarak, genelde bir milyon çocukta bir vaka olarak görülmesine karşın, son 40 yıldır bilimsel literatürde daha kapsamlı bir şekilde yer almaktadır. Modern tıpta henüz kesin bir tedavisi yok. Ancak hastalığın seyri yavaşlatılabilmektedir. Uzmanlar özellikle kızamık aşının eksik bırakılmasının bu hastalığa yol açacağını belirterek anne ve babaları kızamık aşısı yaptırmada hassas olmaya davet ediyorlar.” denildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti