Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Evet ile üniter yapı güçlenmiştir”

“Evet ile üniter yapı güçlenmiştir”
“Evet ile üniter yapı güçlenmiştir”

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve basın mensuplarıyla Trio Kafe’de bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Şu anda Yüksek Seçim Kurulu sonuçları açıklamadı ama bir sıkıntı olmadığı kanaatindeyiz. Birkaç gün içerisinde Yüksek Seçim Kurulu kararını kesin sonuçları açıklayarak evet oyunun kazandığını evet’in makbul olduğunu ilan edecektir inşallah. Tabi bununla ne oluyor; biz bugüne kadar iki ay içerisinde hep sizler vasıtasıyla basın mensupları vasıtasıyla tüm halka evet’in ne anlama geldiğini ne olduğunu söylemeye gayret ettik” dedi.
İKİ PROPAGANDA YAPILDI
Referandum sürecinde yapılan propagandalara da dikkat çeken Yurdunuseven, “İki yanlış anlaşılma olduğu kanaatindeyim ben. Bunlardan bir tanesi tek adam anlayışı idi. Hayırcılar hep bunu ortaya getirdiler. Tek adam yapıyorsunuz, Cumhurbaşkanını öne çıkaracaksınız. Bizim söylediğimiz şuydu: Tek adam olması için ya darbeler olması lazım, ya olağanüstü hal dönemleri ya da sandıkta şaibe olması lazım. Bunların hiç birisi Ehamdülillah yok. Burada sandık varsa milletin önüne sandık konuluyorsa millet vardır. Milletin olduğu yerde de tek adamlık hiçbir şekilde olamaz. Bir başka sıkıntılı konuda federatif yapı ya da bölünme veya başka bir il iddiası idi. Bunun kesinlikle olmayacağını buradan tekrar söylüyoruz. Hiçbir şekilde bu üniter yapı bozulmayacaktır. Aksine evet ile bu üniter yapı daha güçlü hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.
BU ÜLKENİN MİHENK TAŞLARIYIZ
STK Evet Platformu Başkanı Ahmet Ertürk, Afyonkarahisar’daki bütün beldelere ve köylere gidildiğini kaydetti. 10 binlerce broşür dağıtıldığını anımsatan Ertürk, “Allah’a hamdu senalar olsun bu ve benzeri yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda referandumda evet kararıyla Türkiye kazandı Afyonkarahisar kazandı” dedi. Ertürk, ‘evet’ diyenlerin de, ‘hayır’ diyenlerin de bu ülkenin mihenk taşları olduğunu vurguladı.
TOP ÇİZGİYİ GEÇTİ, GOL OLDU
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, “Bana gelen mesajda 51.5 oyu küçümseyenler için vatandaş mesaj atmış, diyor ki top çizgiyi geçti mi? Geçti gol oldu mu? Oldu illa ağları mı yırtması mı lazım diyor çok güzel çok hoşuma gitti. Gol olduktan sonra ister 1-0 olsun ister 10-0 olsun neticede evet kazanmıştır. Evet oyu veren de hayır oyu veren de bizim kardeşimizdir” diye konuştu.
“EGE’DE İKİNCİ
İL OLDUK”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Gerçekten ülkemiz için belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli reformu hayata geçirilmiş oldu ve Afyonkarahisar’da her seçimden daha güzel bir oranda evet diyerek Ege Bölgesi’nde evet diyen ikinci il olarak da tarihe geçmiş oldu” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Artık 16 Nisan itibariyle darbe anayasasından kurtulmuş bir Türkiye’de yaşamaya devam edeceğiz inşallah. Bu bir milli görevdi. Sonuç da muhteşem oldu. Aldığımız en yüksek orandaki ‘evet’i alındı. Afyonkarahisar’da yüzde 64’ü aşkın bir oy alındı” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise, “281 bin 392 oy aldık. 1 Kasım’a göre 1500 oyumuz arttı. Şimdiye kadarki Afyonkarahisar’ın tarihinde bir partinin aldığı en yüksek oyu aldık. 1 yıl önce Başkanlık Sistemi konuşulduğunda toplumdaki desteği yüzde 30-35 oranındaydı. Buradan yüzde 51 buçuğa geldi. 25 milyondan fazla evet oyu aldık. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump 59 milyon oy aldı. Oransal olarak da sayısal olarak da iyi” diye konuştu.

 

ÇOBAN VE SEL’DEN BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, referandum sürecinde devletin bekasından yana tavır alan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.