Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs’ta

Beklenen tarihi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi

Beklenen tarihi Aile ve

Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TRT Haber’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği verileceği açıklanmış, ödeme tarihi ise açıklanmamıştı. Bakan Göktaş evlilik kredisinde ilk ödeme tarihini de duyurdu. Bakan Göktaş şunları söyledi:

48 AY VADELİ 150 BİN TL KREDİ

Aile ve Gençlik Fonu’nu Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdik. Bu aslında Cumhurbaşkanımızın gençliğe verdiği önemin de en somut örneklerinden bir tanesi. Bu fonu biz kanunla birlikte hayata geçirdik.

Buradan öncelikle bu fonun kurulmasına destek olan bütün milletvekillerimize teşekkür etmek istiyorum. Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerimizin aile kurmasını destekliyoruz.
Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği veriyoruz. Bu oldukça büyük bir ilgi gördü ve görmeye devam ediyor.
“EN ÇOK BAŞVURU HATAY’DAN”

Biz pilot proje olarak tabiiki deprem bölgesinden başlattık. Gençlerimize motivasyon oluşturmak ve evlilik sürecinde destek olmak için bu fonu öncelikle pilot bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’in de Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden başladık.
En çok başvuruyu da Hatay’dan aldık. Bugün itibariyle fona başvuran 8 bin 563 çiftimiz var. Bugüne kadar şartları sağlayan yaklaşık 2 bin 13 gencimize de evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi verdik.
Gençlerimizden yoğun teşekkürlerimiz var. Hakikaten çok mutlular. Ve zamanla projeyi tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.
“ÖDEMELER 21 MAYIS’TA BAŞLIYOR”

Buradan da bu fondan yararlanan gençlerimize bir müjdeyi paylaşmak istiyorum.
Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibariyle hesaplarına geçmeye başlayacak. Şimdiden gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun.

Türkiye, Avrupa Birliği ülkelerine göre evlenme oranının en yüksek olduğu ülke
Avrupa İstatistik Ofisi tarafından paylaşılan verilere göre Türkiye, Avrupa Birliği ülkelerine göre evlenme oranının en yüksek olduğu ülke oldu. Evlilik dışı çocuk sahibi olma oranlarında da en son sırada.
Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) evlenme, boşanma ve evlilik dışı çocuk sahibi olma oranları gibi verilerin yer aldığı raporu açıklandı. Her yıl düzenli olarak açıklanan raporda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin yanı sıra Türkiye de yer aldı.
Verilerde bin nüfus başına düşen evlenme sayısını ifade eden kaba evlenme hızı ve kaba boşanma hızlarına dair istatistiklere yer verildi. İncelenen yılların 1964-2022 arasını kapsadığı açıklandı. 1964’ün Avrupa genelindeki evlenme-boşanma oranlarının kayıt altına alınmaya başlandığı ilk yıl olduğu belirtildi. Son verilere göre 1964’ten bu yana Avrupa kıtasındaki evlenme oranları yüzde 50 oranında düşerken Türkiye evlenme oranında ilk sırada yer aldı.
Türkiye 2022’de binde 6.8 evlenme oranıyla Arnavutluk ile birlikte ilk sırada yer aldı. Türkiye’de evlenme oranları 1980’de binde 8.2’ydi.
Eurostat’ın yayınladığı son raporunda Türkiye bir kez daha nüfusa göre evlenme oranlarının en yüksek olduğu ülke oldu.
Evlilik oranlarının en düşük olduğu ülkeler ise binde 3.2 ile Slovenya ve İtalya, binde 3.5 ile Portekiz oldu.
Türkiye ve Arnavutluk’un ardından binde 6.6 ile Macaristan, binde 6.3 ile Letonya ve binde 6.2 ile Romanya geldi.
Türkiye evlilik dışı çocuk sahibi olma oranlarında ise açık ara en sonda yer aldı.
Çocuk sahibi evli olmayan çiftlerin en fazla olduğu ülkeler yüzde 66 ile Fransa, yüzde 60 ile Portekiz ve yüzde 59 ile Bulgaristan oldu. Türkiye’de bu oran yüzde 3 çıktı.