Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evlilik oyun değil hayattır – Kocatepe Gazetesi

Memur-Sen tarafından düzenlenen “Evlilik
Evlilik oyun değil hayattır

Memur-Sen tarafından düzenlenen “Evlilik Evcilik Oyunu Değildir” başlıklı Aile Eğitim Semineri Rehberlik Araştırma Salonu’nda (RAM) 9 Şubat Perşembe akşamı düzenlendi. Seminerde, Çağdaş Aile Derneği’nden Aile Eğitim Uzmanı Kadir Kesici, evlilik ve aile hayatına yönelik bilgi verdi.
19 YILDIR
KONFERANSLAR VERİLİYOR
Çağdaş Aile Derneği’nden Aile Eğitim Uzmanı Kadir Kesici, Çağdaş Aile Derneği’nin 19 yıl önce Konya’da kurulduğunu belirtti. Kesici, Abdullah Büyük’ün başlattığı aileye yönelik konferansların Türkiye de yurt dışında ve yurt içinde değişik il ve ilçelerde verildiğini kaydetti. Aile ile ilgili konferansların 19 yıldır verildiğini söyleyen Kesici; “19 yıllık süreçte ben 9 yıldır ekip içerisindeyim. Biz 17 kişilik bir ekibiz. Bu ekipte 3 ilahiyatçı arkadışım var. Geriye kalanlar doktor, avukat, psikolog, sosyolog, PDR Uzmanı gibi değişik meslekleri icra ediyor. Bizler dört değişik başlık altında konferanslar veriyoruz. Evlilik öncesi konferanslarımız var. Gençlerimizin evliliklerinin ilk altı ayında boşanmasının zirve yaptığı günümüzde evlilik öncesi konferanslarımız da evlilikten beklentinin ne olduğunu konuşuyoruz” dedi.
EŞLER BİRBİRİNİ TANIMALI
Gençlerin evlenmeden önce çok değişik hayaller içerisinde bulunduğuna değinen Aile Eğitim Uzmanı Kadir Kesici, evlilik hayatının başlamasıyla hayal kırıklıkları yaşandığını kaydetti. Yeni evli çiftlerin çok kısa sürede boşanma aşamasına ulaştıklarını belirten Kesici; “TİE bilgilerine göre boşanmanın olduğu dört dönem var. Ülkemizde ilk altı ay, beşinci yıl, 15’nci ve 22’nci yılda boşanmalar zirve yapıyor. Bu dönemleri aşmaya çalışmak lazım. Evlatlarımızı, kendimizi ve eşimizi daha yakından tanımalıyız. Böylece evliliğimizi mutlu şekilde sürdürmek için gerekenleri yapmaya çabalamış oluruz” diye konuştu.
EŞLER İYİ EVLİLİKLE
CENNETE YÜRÜR
Yaptıkları gözlemleri paylaşan Kadir Kesici, gençlerin gerçekçi düşünmekten uzak davranmaları sonucu mutsuz olduklarına dikkat çekti. Genç kızlara yönelik evlilikte karşı tarafta beklentilere yönelik tespitleri aktaran Kesici; “Kız öğrencilerimize evlilikte eşten beklentileri sorulduğunda dindarlık vd bir tarafa yakışıklılık, iyi maaş, arabası olsun bir de annesi olmasın gibi kriterler ön plana çıktı. Onlara kendi annelerinin olmaması yönünde ki yaklaşımda ‘olmaz’ cevabı alındı. Üniversite öğrencisi kızlarımızın hayalinde ki evlilikte ki dört madde maalesef böyle. Gençlerimize Peygamber Efendimiz (SAV) çizdiği evliliği anlatıyorum. Eşlerin iyi bir evlilikle birlikte cennete yürümeleri konusunu işlemeye çalşıyorum” şeklinde konuştu.
HEDEF İYİ BİR AİLE
Çağdaş Aile Derneği ekibi olarak evlilik öncesinden sonra aile eğitim seminerleri verdiklerini anlatan Kesici şöyle konuştu: “Aile eğitimine katılanların illa bir problemi olması gerekmez. Problemli ya da problemsiz her aile ferdi bu seminerlerden istifa ediyor. Problem yoksa dahi evlilik ve aile hayatınızda mutluluğu zirveye çıkarmak istemez misiniz? Bir eşya alırken neden en iyi markayı almaya çalışıyorsunuz? Kişiler ve evleri en güzeline layık değil mi? Aile hayatında ve evliliklerde kişiler iyi birer beyefendi, hanımefendi ve çocuk olursa elbette herşey daha iyi olur. Biz aile eğitiminde iyi birer eş, anne-baba, evlat olma formüllerini almak isteyenlere vermeye çalışıyoruz.”
ÜÇÜNCÜ ORTAK ALLAH İSE ORTAKLIK YÜRÜR
Dernek olarak problemli çiftlere terapi olarak tanımlanan evliliklerini devam ettirmeleri için bire bir görüşme hizmeti verdiklerini aktaran Kesici şunları söyledi: “Bu hizmeti veren ekip arkadaşlarımız evliliklerinin kurtulmasına vesile oldukları kişilerin dualarının sırat köprüsünde kendilerine yardımcı olacağını düşünüyor. Bu hizmetin karşılığında ücret almadan Allah rızası için çiftlere yardımcı olmaya çalışılıyor. Seminer başlığımız ‘Evlilik Evcilik Oyunu Değildir’ Acaba evlenen çiftler ilk gece birlikte namaz kılıp, sonrasında samimi bir dua yaparak evlilik hayatına başlıyor? Malum dua da samimiyette önemli. Peygamberimiz (SAV) iki kişi ortak olur birbirini kandırmazsa üçüncüsü Allah olur, o ortaklık yürür demiştir. Eğer iki kişinin ortaklığ��nda üçüncüsü şeytan olursa o ortaklık yıkılır. Bugünkü evliliklerin yıkılmasında ki temel sebeplerinden bir tanesi de o evliliklerde ki üçüncü ortağın şeytan olmasıdır. Evlilik bir evcilik oyunu değil hayatın bizzat kendisidir”  
>> Burcu AYDIN’ın Haberi