Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eylül ayı ihracatı arttı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi
Eylül ayı ihracatı arttı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın derlediği verilere göre Afyonkarahisar’ın Eylül ayı ihracatı arttı. Kentin Eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,70 yükselerek 23 milyon 405 bin dolar oldu. Yılın ilk 9 ayında ise ihracat yüzde 6,24 artarak 227 milyon 573 bin dolara yükseldi.
UŞAK, ISPARTA, KÜTAHYA’YI GEÇTİK
Afyonkarahisar, en çok ihracat yapan iller sıralamasında geçen semeye göre bir basamak gerileyerek 29’uncu sırada yer aldı. Afyonkarahisar, bu ihracat verisi ile Uşak, Isparta, Kütahya ve Burdur’u geçtiği belirtildi.
Eylül ayında ülkeler sırlamasında birinci olan Irak’a yapılan ihracatta yüzde 22,4 oranında artış gerçekleşti. Bu yükselişle Irak’a 7 milyon 13 bin dolar ihracat yapıldı.
Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri’ne, yüzde 8,4 oranında gerileyen ihracat 3 milyon 344 bin dolar gerçekleşerek en çok ihracat yaptığımız üçüncü ülke oldu.
YUMURTA VE MERMER
İHRACATI YÜKSELDİ
Eylül ayında çoğunluğu mermer olan maden ürünleri sektörü ihracatında yükseliş gözlemlendi. Yüzde 3,8 oranında artan mermer ihracatı 13 milyon 571 bin dolar oldu.  6 milyon 813 bin dolar ihracat ile tamamına yakını yumurta olan Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri sektöründe ise yüzde 14,7 artış gerçekleşerek Eylül ayında sektörel sıralamada 2’nci sırada yer aldı.