Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eylül ayında alım gücünün yükseltilmesini bekliyorum”

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Eylül ayında kamuoyuna açıklanacak Orta Vadeli Program ile ekonomideki tedbirlerin tabana yayılmasını, sabit gelirlinin alım gücünün yükseltilmesini beklediğini söyledi

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser,

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2023 yılı Ağustos ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.
“İLKEMİZ GÜÇLÜ TEMSİL REKABETÇİ ŞEHİR”
Hüsnü Serteser, geçen hafta, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili Bakanların katılımıyla düzenlenen Türkiye Ekonomi Şûrası’na katıldığını söyledi. Serteser, “Yaklaşık 7 saat süren Ekonomi Şûrası, iş dünyamız açısından son derece verimli geçti. Ben de Afyonkarahisar iş dünyamızın sorunlarını dile getirdim, madencilik sektörünün sorunlarından bahsettiğim sırada salondaki Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarımız tarafından alkışlandım. ‘Güçlü temsil, rekabetçi şehir’ ilkesi ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Türkiye Ekonomi Şûrası’nda Hükümetimiz tarafından Eylül ayında kamuoyuna açıklanacak Orta Vadeli Program hakkında da bizleri bilgilendirdi. Orta Vadeli Program’da ekonomideki tedbirlerin tabana yayılmasını, sabit gelirlinin alım gücünün yükseltilmesini bekliyoruz. Program hazırlama sürecinde iş insanı, sanayici, tüccar ve esnafın da taleplerinin dikkate alındığını ve bu talepler doğrultusunda bir yol haritası oluşturulduğunu düşünüyorum. Ekonomi Şûrası’nda TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu da iş dünyamızın taleplerini dile getirerek sesimiz oldu. Başkanımız’ın konuşmasındaki en önemli vurgu, finansa erişimin kolaylaşması, bu doğrultuda işletmelerimizin yeni yatırım imkânlarına kavuşması idi.” dedi.
“RANDEVU ALAN MECLİS ÜYELERİ
TOGG ARACI İNCELEYEBİLİRLER”
TOBB’un 79. genel kurulunda TOGG almak isteyen Oda ve Borsalar arasında yapılan kura çekiminde 82’nci sırada yer aldıklarını dile getiren Serteser, “Bize Ağustos sonuna kadar TOGG’un teslim edileceği belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde ATSO olarak Türkiye’nin Otomobili TOGG’u üretim tesislerinden teslim aldık. Teknolojinin tasarımla buluştuğu TOGG, hakikaten güzel bir akıllı cihaz olarak tasarlanmış. Doğuştan ve tamamen elektrikli olan TOGG’un menzili de muadilleriyle neredeyse eşit. TOGG’un markalarından birisi olan Trugo uygulaması ile de aracın nerelerde şarj edilebileceğini görüyoruz. Malumunuz olduğu üzere Trugo Şarj Ünitesi’ni Afyonkarahisar’da ilk kez Odamız’ın bahçesinde biz kurmuştuk. TOGG’umuz ile Trugo’muz, Odamız’ın çevre dostu Yeşil Binası ekosistemi ile tam bir uyum sağladı. Meclis Üyelerimiz’in Odamız’dan randevu almak suretiyle makam şoförümüzün nezaretinde TOGG’u inceleyebileceğini ve deneyimleyebileceğini hatırlatmak isterim.” şeklinde konuştu.
“YEŞİL DÖNÜŞÜME UYGUN
KATMA DEĞER ÜRETECEĞİZ”
İnşa aşamasından başlayarak her evresinde Yeşil Mutabakat’a tam uyum sağlayacak olan Merkez İkinci Organize Sanayi Bölgesi konusuna değinen Serteser, şunları söyledi: “Yeşil OSB olarak nitelendiriyoruz. Yeşil OSB’mizin faaliyete geçmesi için büyük emek sarf eden Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başta olmak üzere, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımız’a, İl Genel Başkanımız ve Merkez 2. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Sayın Burhanettin Çoban’a, Sinanpaşa Belediye Başkanımız’a, Merkez 2. OSB Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın ihracatını yeşil dönüşüme uygun üretim ile artıracak ve ekonomimiz için birlikte katma değer üreteceğiz.”
“ATSO SPOR OYUNLARI
29 AĞUSTOS SALI GÜNÜ BAŞLIYOR”
Hüsnü Serteser, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından geleneksel hâle getirilen ve bu yıl 17’ncisini düzenleyeceğimiz ATSO Spor Oyunlarımız, 29 Ağustos Salı günü Kocatepe Spor Kompleksi’nde gerçekleştireceğimiz açılış töreni ile başlayacak.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti