Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Faiz yükselince para baronları kazanıyor”

AK Parti İl Başkanı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, faizin yükselmesiyle kazananların para baronları olduğunu söyledi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıda; Tanıtım Medya Başkanı Yakup Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz yer aldı.
“HÜKÜMET TECBÜRESİYLE SIKINTILARIN
ÜSTESİNDEN GELECEK”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Uluçay, “Türkiye sıcak paraya dayalı ekonomi sisteminden üretime dayalı ekonomi sistemine geçti. Hükümetimiz bu yolda kararlı adımlarla ilerlemektedir. Türkiye ekonomisinin sürekli eleştirildiği bir dönemden bahsediyoruz. Elbette sıkıntılarımız var ama sebebi küresel ekonominin ülkemize yansımalarıdır. Elbette hükümetimiz 20 yıllık tecrübesi ile bu sıkıntıların üstesinden gelecek ve daha müreffeh bir geleceğe yürüyeceğiz. Bir yandan sıkıntı yaşarken bir yandan da içinde bulunduğumuz yıl içerisinde ekonomik olarak büyük destanlar yazdık. Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke notunu 5 kademe aşağıda tutan Moody’s bile bu hıza dayanamadı, 2021’de yüzde 9 büyümeye onay verdi. Avrupa Kalkınma Bankası da aynı rakamı ilan etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çıtayı bir kademe daha yükseltti, ‘Türkiye’nin 2021’de yatırım, üretim, ihracat, istihdam temelleri üzerinde çift haneli büyüyecek, felaket tellalları kahrolacak’ dediğini söyledi.” dedi.
“TÜRKİYE
İHRACAATLA BÜYÜYOR”
Türkiye’nin ihracatla büyüdüğünü belirten Uluçay, “Bu rakam 10 ayda sanayi ihracatı 138 milyar dolara dayanarak tarihî zirveye ulaştı. Ülkemiz artık bu konuda zincirlerini kırdı. Mobilya da ihracatta miktar bazında 4’üncü büyük pazar oldu. 9 ayda yurt dışına 3 milyar dolarlık ürün sattık. Demir çelikte 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren sektör, yılı 15 milyar dolarlık yurt dışı satışıyla tamamlayacak. Gemi inşasında Türk tersaneleri, özel amaçlı gemi inşasında dünya lideridir. İlk yüzer enerji gemisi, ilk LNG’li römorkör, en büyük balık gemisi onların imzasını taşıyor. Türkiye düz camda Avrupa birincisi dünya beşincisidir. Cam ev eşyasında Avrupa ikincisi, dünya 3’cüsüdür. Sektörü 7 büyük, 12 bin KOBİ sırtlıyor. Kimya konusunda ise en hızlı büyüyen sektörlerdendir. Yatırımlar hızlı artıyor, 9 ayda 18,2 milyar dolar ihracat yapıldı. Dünyada makine halısının yüzde 40’ını Türkiye üretiyor. Hafif ticari otomotivde İspanya’dan sonra Avrupa’nın en büyük üretim yapan ülkesiyiz.” diye konuştu.
“BU TABLO CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN ESERİ”
Türkiye’nin seramikle Avrupa’nın en büyük kapasitesine sahip olduğuna değinen Uluçay, “İhracatımıza da yüzde 82 katma değer sağlıyor. Ev tekstilinde dünyanın en büyük dördüncü ihracatçısıyız. İlaçta toplam ihracatta payını ilk kez yüzde 1’in üstüne çıkardık. Klinik araştırmada, Türkiye bölgesinin lideridir. İklimlendirme yatırımları konusunda da Avrupa’nın en büyük üretim gücüne sahibiz. Radyatör ve havlupan ihracatında lider ihracatçıyız. Endüstriyel mutfakta ihracatta ilk 8 arasındayız. Madencilikte dünyadaki 90 madenin 60’ı Türkiye’de üretiliyor. Maden çeşitliliğinde 132 ülke arasında ilk 10’da yer alıyor. Doğal taşta yüzde 33 pazar payına sahibiz. Büyümede dünyada lider ülke böyle olduk. Bu tablo ‘Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin eseridir. Pazar buldu, güven verdi, destek sağladı, eser ortada.” şeklinde konuştu.
“FAİZ YÜKSELİNCE PARA
BABALARI KAZANIYOR”
“Faiz yükselince asgari ücretli mi kazanıyor? Hayır, para baronları kazanıyor, muhalefet de bunu istiyor.” diyen Uluçay şöyle konuştu: “20 yıldır bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan faizin düşürüldüğünde doların yükseleceğini bilmiyor. Ama bizim en son iktidara geldiklerinde 24 bankayı hortumlatan, IMF ile otel odalarında gizli gizli görüşürken basılanlar biliyor öyle mi? Bunlar bize ne diyor; Faizi yükselt diyorlar. Peki, faizi yükseltince kim para kazanıyor? Asgari ücretli mi kazanıyor, memur mu kazanıyor, emekli mi kazanıyor, esnaflar mı kazanıyor? Hayır, Türkiye’yi yıllardır sömüren para babaları kazanıyor.
“CHP HELALLİK İSTEMİYOR TÜM REZİLLİKLERİMİZİ UNUTUN DİYOR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun helallik çağrısına dikkat çeken Uluçay şunları söyledi: “Binlerce vatan evladını, bebekleri, hamileleri, öğretmenleri, öğrencileri, sivilleri acımadan şehit eden terör örgütü PKK’nın umudu; CHP ve ortakları bugün çıkmış helallik istiyor. AK Parti İl Başkanlığı olarak kendilerine bir tavsiyemiz var; İlk olarak, HDP için her evden bir oy isteyenlerin ‘hayır’ dediği tezkere için kahraman Mehmetçiklerden özür dileyip, helallik alsınlar. Diyarbakır annelerinden helallik istesinler. Hükümetimiz, FETÖ ile mücadeleye başladığında FETÖ’cülerin yanında durduğu için, devleti tehdit ettiği için, 15 Temmuz’a kontrollü darbe dediği için 15 Temmuz şehitlerinin ailelerinden, gazilerden helallik istesinler. Zira onların cevabı neyse bizim de cevabımız odur. Kılıçdaroğlu parti içinde tacize, tecavüze ve fiziksel saldırıya uğrayan kadınlardan helallik istesin. PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP ile ittifak yaptığı için şehit ailelerimizden helallik istesin. Akabindede PKK’nın adamlarına sırtını çevirsinler. Kılıçdaroğlu eğer samimi ise kendisine tavsiyemiz Nur Serter’i yanına alsın. İkna odalarında zulüm gören kadınları ziyaret etsinler. Helallik istesinler. Bakalım, ne cevap alacaklar. Son helalliği de CHP seçmeninden alsınlar. Dokuz seçim kaybettiği için, 1 oy CHP’ye 1 oy HDP’ye dediği için, Atatürk’ün partisini, Atatürk karşıtı bölücü terörist yandaşları ile doldurduğu için helallik isteyip özür dilemeli. Evet, CHP aslında helallik değil ‘Tüm rezilliklerimizi unutun.’ diyor. Onlar helallik istiyor derken FETÖ ve PKK terör örgütleri; CHP’yi alkışlıyor. Alkışlanan CHP’liler şehit bacısına küfredeni savunuyorlar. Büyükelçilerden yardım dileniyorlar, kanallarında ‘Başörtülüler ülkeden özür dilemeli.’ diyor. Dününüz neyse bugününüz de o. Utanmadan bir de helallik istiyorlar.”
“MÜZE İNŞAATI VE HIZLI
TREN PROJESİ SÜRÜYOR”
Afyonkarahisar’a yapılan yatırımların aralıksız sürdüğünü belirten Uluçay, “Zafer Müzesinde birinci aşamanın ihalesi yapıldı, 6 ay içinde tamamlanacak. Akabinde ikinci aşaması yapılacak. Restorasyon tahmini olarak 2022 sonuna kadar tamamlanacak. Öte yandan 2022 yılının 11. ayında tamamlanması planlanan müzede de çalışmalar sürüyor. İnşallah tamamlandığında çok önemli eserler bu müzede görücüye çıkacak. Hızlı tren projesi de adı gibi aksaklıklar olmadığı takdirde hızlı bir şekilde devam ediyor. Hızlı trenin iki ayrı projesi var. Biri Ali Çetinkaya garına girişi, diğeri de Saraydüzü üzerinde yapılacak olan istasyon üzerinden devam eden proje. Bunların ikisi de uygulanacak.” dedi.
“40 YILLIK İÇME
SUYU HATTI YENİLENDİ”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Karayolları Kavşağı alt geçit çalışmasında sona geldiğini belirten Uluçay, “Merakla beklenen geçit bu ay içinde halkımızın kullanımına sunulacak. İl Sağlık Müdürlüğü ve eski Devlet Hastanesi arasına 2. modern üst geçit kazandırıldı. Şehrimizin geleceğine ışık tutan yatırımlardan biri olan Paşa Camii Kavşağı çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. Çevre düzenlenmesi peyzajı ve trafiğe sağladığı rahatlıkla göz dolduran kavşak, sürücülere büyük kolaylık sağlıyor. Sıcak asfalt serim çalışmaları da devam ederken bu çalışmalardan biri olan Park Afyon Karayolları Kavşağı arası Veysel Eroğlu Spor Salonu önündeki ana caddenin alt yapısı yenilendi ve sıcak asfalt ile buluşturuldu. Aynı zamanda Adnan Menderes Bulvarı asfalt çalışmaları da tamamlandı. Belediyemizin alt yapı yatırımları da sürerken, Adnan Menderes Bulvarı’nın 40 yılı aşkındır kullanılan içme suyu hattı yenilendi. Boruların değişimi sağlanarak, vatandaşımıza temiz su hizmeti sağlandı.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti