Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fakirlik mi, cehalet mi? – Kocatepe Gazetesi

Fakirlik mi, cehalet mi? – Kocatepe Gazetesi
Fakirlik mi, cehalet mi?

Sultandağı İlçesi’nde nikahsız yaşayan Mutlu Y. (28) ve Zehra B’nin (32) 1 ay önce dünyaya gelen bebekleri Aslı’yı bir aileye para karşılığında vermeye çalıştıkları ihbarı üzerine Sultandağı İlçe Emniyet Amirliği harekete geçti

Düzenlenen baskınla gözaltına alınan Mutlu Y. ve Zehra B’nin, emniyetteki ifadelerinde, biri 4 yaşında diğeri 1,5 yaşında iki kız çocuğunu para karşılığında sattıklarını itiraf ettikleri bildirildi. Baba Mutlu Y’nin, 4 yaşındaki kızı Sultan’ı Eskişehir’de yaşayan bir kişiye 2 bin lira, 1,5 yaşındaki Cemile’yi ise Emirdağ ilçesindeki bir kişiye bin lira karşılığında verdiğini söylediği belirtildi.
Bir ay önce dünyaya gelen bebekleri Aslı’yı da bir aileye vermek için birileriyle görüştüklerini anlatan çift, dört kız çocukları olduğunu, çocuklarından ikisini fakirlik nedeniyle başkalarına vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Emniyetteki sorgulamalarının ardından “http://m.kocatepegazetesi.com/”Soy bağını değiştirmek”http://m.kocatepegazetesi.com/” suçundan Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen çift, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan, çiftin kız çocuklarının satışını Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşadıkları sırada yaptıkları gerekçesiyle, soruşturmanın Yalvaç’ta devam edeceği öğrenildi.
Çocukların nüfus cüzdanları yok
Tek odalı bir evde 2 çocuğu ile kalan çiftin, yıllardır nikahsız yaşadığı için çocuklarının nüfus cüzdanlarının olmadığı belirtilirken, olayın ortaya çıkmasının ardından nikah işlemlerini başlattıkları öğrenildi.
Kız çocuklarını fakirlik nedeniyle başkalarına verdiğini itiraf eden anne Zehra B, Mutlu Y’nin mevsimlik işlerde çalışarak tek odalı evin kirasını karşılamaya, karınlarını doyurmaya çalıştıklarını söyledi. Zehra B, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Fakirlik nedeniyle iki çocuğumuzu bir kaç yıl önce başkalarına vermiştik. Sonradan da bu çocuklar oldu. Diğer verdiklerimiz çocukları geri almadık. Fakiriz çocuklara bakacak durumumuz yok. Biz yardım isti-yoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Baba Mutlu Y. ise evlerinin oturulamaz bir durumda olduğunu belirterek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunduk ama şu ana kadar bir yardım gelmedi. Oturduğumuz eve ise elimize geçtikçe kira veriyoruz. Kendimize de çocuklara da bakamıyoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. AA