Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih Karahan Ne Mezunu?

Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden affını istemesi sonrasında Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Fatih Karahan’ın ne mezunu olduğu merak ediliyor.

Merkez Bankası eski Başkanı

Merkez Bankası Eski Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını istemesi sonrasında yeni Merkez Bankası Başkanının kim olacağı merak ediliyordu. Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.” dedi.

FATİH KARAHAN KİMDİR? NE MEZUNU?

Hafize Gaye Erkan’ın istifası sonrasında 3 Şubat 2024 tarihinde Merkez Bankası Başkanlığına Fatih Karahan atandı. Resmi gazetede yayınlanarak yapılan bu atama sonrasında internet ortamında da Fatih Karahan kimdir? Fatih Karahan ne mezunu? Gibi soruların cevapları araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için derlemeye çalıştık.

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir’de doğdu. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olurken, 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını yaptı. Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı. 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanan Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görevlendirildi.