Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fay Hattı Hangi Şehirlerde Var?

Bir yıl önce yaşanan 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden zarar gören 11 il vardır. Peki, Fay hattı hangi şehirlerde var?

Bir yıl önce yaşanan

 

Uzmanlara göre Kahramanmaraş merkezli olan depreminin deprem bölgesinde 7.7 büyüklükte bir depremin yaşanmayacağını söylemiştir. Peki, deprem hangi şehirlerde yaşanabilir? Fay hattı hangi şehirlerde var? Gelin Birlikte öğrenelim…

 

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremden sonra oluşan gerilim birikmesiyle Hatay-Antakya fayının kırıldığı açıklanmıştı. Doğu Anadolu Fayı Maraş Türkoğlu Amik Ovası arasındaki kesimi ile Ölü Deniz fayı Amik ovasında birleşiyor. Amik Ovasından Antakya’ya oradan Samandağ ve Yayladağı’na uzanan fay kolları ile Akdeniz içerisindeki faylar da ilin deprem kaynaklarını oluşturuyor.

FAY HATTI HANGİ ŞEHİRLERDE VAR?

Fay hattı üzerinde duran iller şöyledir: Bolu, Burdur, Bursa, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Hakkari, Hatay, İzmir, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum ve Tokat yer almaktadır.