Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Fazla değil, eksik bile yazılmış”

Orman ve Su İşleri
“Fazla değil, eksik bile yazılmış”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklama ile CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın “Yapılan yatırımların kesin bir rakamı yok mu” sorusuna yanıt verildi. Yapılan açıklamada “yatırımların fazla yazılması değil, aksine eksik yazılması bile söz konusudur” denildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu görüşler yer verildi:
“CHP İl Başkanı Sayın Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar’ımıza yaptığımız yatırımları anlatma fırsatı verdiği için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin son 15 yılda en fazla yatırım yaptığı illerden biri de Afyonkarahisar’dır. Sayın il başkanı kitaplar arasında farklı rakamlar kullanıldığını anlatmaya çalışırken rakamlara ne kadar yabancı olduğu görülmektedir. Kendisi iki kitap arasında ki farkı belirtirken “Aradaki fark 1 milyar TL. Yani 3,8 milyar TL, yani eski para ile 3,8 katrilyon TL” şeklinde anlamsız bir ifade kullanmış ve konudan ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. İlk kitap yani 17 milyar TL yazan kitap, Hükümetimizin 2003 yılından 2017 yılı sonuna kadar olan yatırımlarını ihtiva etmektedir. Bu kitaplar hazırlanırken ilimize yatırım yapan bütün kurumları yazmak mümkün olmadığı için büyük yatırımcı kurumlar yazılmıştır. Kitapta da görüldüğü üzere  23 kurumun ismi yazmaktadır. Aslında kurum sayısı ve yatırım miktarı daha fazladır. Bu 23 kurum yaptığı yatırım miktarı toplandığında 16.513.000.000 TL olmasına rağmen ismi yazılmayan diğer kurumlarında ortalama yatırım miktarı göz önüne alınarak 17 milyar TL olarak verilmiştir. Aynı ay basılan ikinci kitap ise Sayın Cumhurbaşkanımızın 17 Şubat 2018 tarihindeki Afyonkarahisar programı için hazırlanmıştır. Bu kitapta özellikle Ulaştırma Bakanlığı  3,7 milyar olan ilk yatırım tutarını 5,3 milyar olarak revize etmiştir. Yani aradaki fark  1,5 milyar TL olmasına rağmen toplam yatırım miktarı sadece 1 milyar TL arttırılmıştır. Neticede yapılan yatırımın fazla yazılması değil eksik yazılması bile söz konusudur.
Hızlı trenle alakalı konuda ise ilk kitapta Ankara-Afyonkarahisar arası 1 saat 20 dakika, Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saat 30 dakika olmak üzere projenin toplamı 3 saat 50 dakika olarak verilmiştir. İlimizin hasretle beklediği bu mega projede inşaat her geçen gün daha da ilerlemekte ve sona yaklaşılmaktadır. Haliyle Ulaştırma Bakanlığı son verilere göre projedeki ilerleyişi ve mesafe sürelerini tekrar belirlemiş ve Ankara-Afyonkarahisar arası 1 saat 30 dakika, Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saat olmak üzere toplam 3 saat 30 dakika olarak güncellemiştir. Neticede ilk kitaba göre 20 dakika kısalmıştır ve bu durum da olumlu bir durumdur. Sizin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bilgilerinize sunulur.”