Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Felsefemiz: Güçlü kadın, güçlü toplum, güçlü aile…

Felsefemiz: Güçlü kadın, güçlü toplum, güçlü aile…
Felsefemiz: Güçlü kadın, güçlü toplum, güçlü aile...

Düzenlenen programa Afyonkarahisar Milletvekili Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Özkal, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın eşi Fatma Solak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunusevin’in eşi Elif Yurdunuseven, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu, AK Parti Kadın Kolları, sivil toplum örgütleri ile derneklerin kadın temsilcileri, yerel gazete ve ulusal medya kadın temsilcileri ile Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.
Birlik beraberlik mesajlarının verildiği programda Afyonkarahisar Milletvekili Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Özkal bir konuşma yaptı. Kadın Meclisinin düzenlemiş olduğu programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkal, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
“GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ TOPLUM, GÜÇLÜ AİLE”
Özgüveni yüksek, kendi ayakları üzerinde duran kadınların ele ele vermeleri durumunda daha güçlü olacaklarına dikkat çeken Milletvekili Özkal, farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama biz kadınız, birlikteyiz güçlüyüz diye konuştu. Hem İslam dünyasında hem de Türk dünyasında kadınlara çok farklı değer verilmiş olduğunu ifade eden Hatice Özkal, “Kaba bulduğumuz karı-koca kelimesinde bile koca, büyüklüğü ifade eder karı ise onu kuşatan kar’ı ifade eder. Türk dilinde bu kavramlar kendi kendine oluşmuş kavramlar değildir. Biz tarih boyunca hem geleneklerimize, hem dinimize hemde inançlarımıza çok değer vermiş varlıklarız. Kâinatta kadınların tek başına olmasına imkan yok, yer yüzünün yaratılışından itibaren erkek ve kadın birbirini tamamlayan yüzler. Barışın, merhametin timsali kadınlar savaş yanlısı değildir. Kadınlarımız önce kendileriyle barışık içinde olmalıdır dolayısıyla beraberinde eşiyle, çocuklarıyla arkadaşlarıyla, vatanıyla, milletiyle barışık içerisinde olmalıdır. Sloganımız, güçlü kadın, güçlü toplum güçlü aile. Biz bu felsefede hareket ediyoruz. Bunun farkında olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu vesileyle tekrar tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum diye konuştu.
“HAYATIN SEYRENİ KADINLAR YÖNLENDİRİR”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz ise böylesi güzide programa katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı.  Kadınların hayatın temel taşı olduğuna dikkat çeken Fatma Tutulmaz, “Hayatın seyrini kadınlar yönlendirirler. Çocukların doğuşundan hayatın son evresine kadar gelecek nesillerimiz bizim yönlendirmemiz doğrultusunda şekillenir. Toplumsal hayatın vazgeçilmez unsuru olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularla kutluyorum” diye konuştu.