Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Fen-Edebiyat Fakülteleri tercih edilmiyor” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Fen-Edebiyat Fakülteleri tercih edilmiyor"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 20. Yılı Bilimsel Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Temel Bilimlerin Durumu ve Geleceği” konulu panel, ANS Kampusü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirildi

Başkanlığını AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Doğan’ın yaptığı panele AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Nuray, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Şükrü Kılıç, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Biyologlar Derneği Başkanı Doç. Dr. Alev Haliki Uztan ve Veskim Firması Ar-Ge Müdürü Halil Kars konuşmacı olarak katıldı.
Panelde Prof. Dr. Mevlüt Doğan, son zamanlarda Fen-Edebiyat Fakültelerinin tercih edilmesindeki azalmanın tartışılan konulardan biri olduğunu belirterek, “Bunun en azından üniversitemizde çekirdek teşkil edeceğini düşünüyorum. Hocalar olarak bunu düşünüyoruz ve bunu öğrencilerimizin de görmesini istiyoruz. İki taraflı olarak öğrencilerimizin de bu sorunun üzerine biraz düşünmelerini istiyoruz. Fen-Edebiyat Fakültelerinin bu sorunu ile ilgili çok farklı tartışma ortamlarında bulundum. Gördüğüm eksiklik şu ki, temel bilimciler olarak kendimizi çok fazla ifade edemiyoruz. Son iki yıldır Fizik Bölümlerinin geleceğinin ne olacağı ile ilgili çok fazla sıkıntı yaşıyoruz. Fizikçiler olarak, gerek bölge üniversiteleri ile gerekse Ankara’da tüm üniversitelerden gelen temsilcilerle bir araya geldik. Sonuç olarak, derdimizi anlatamadığımızı ve derdimizin de ne olduğunu bilmiyor olduğumuzu gördük. Dolayısıyla bu tür panellerle, etkinliklerle her bölümün sorununu dinleyelim. Belki buradan bir sonuç çıkartırız düşüncesiyle, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Metamatik Bölüm başkanları olarak bir araya gelerek bu paneli düzenlemeye karar verdik. Bu şekilde sorunları irdeleyip, çözüm önerileri sunmayı amaçladık” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti